Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Tanak kao igla, brz kao čigra – iPad mini tablet sa Retina ekranom

Paralelno sa predstavljanjem iPad Air tableta Apple je lansirao i novi iPad mini sa Retina ekranom, koji u osnovi donosi sve njegove karakteristike samo u manjem pakovanju. To znači da i iPad mini sa Retina ekranom koristi četvrojezgarni 64-bitni A7 procesor i M7 koprocesor u cilju postizanja što boljih radnih karakteristika i maksimalne komfornosti.

Poput iPad Air tableta i novi mini model se na tržištu može naći u beloj i crnoj verziji sa 16GB, 32GB, 64GB ili 128GB fleš skladišnog prostora u Wi-Fi i Wi-Fi + celular varijanti. Debljine je svega 7.5 mm, a kućište mu je napravljeno od jednog komada aluminijuma i štiti ga od uticaja svih spoljnih faktora. Isto je delimično otporno i na padove i potrese, ali mi vam nikako ne preporučujemo da se sa njime igrate po tom pitanju.

 

 

aple2

 

Mi smo u rukama držali iosnovni model, odnosno Wi-Fi verziju iPad mini tableta sa Retina ekranom sa 16GB fleš storidža koja se po pitanju brzinskih performansi mnogo bolje pokazala u odnosu na iPad mini iz prethodne generacije. Konkretno, iPad mini sa Retina ekranom je doneo za 30% do 40% veće ubrzanje, dok je po pitanju grafičkih performansi bio i do 50% bolji od svog prethodnika. To međutim nije postignuto samo zahvaljujući snažnom procesorskom sistemu već i vrhunskom Retina ekranu koji iako ima dijagonalu od 7.9 inča operiše rezolucijom od čak 2048×1536 piksela. Isti donosi kristalno jasnu sliku verno reprodukovanih boja i odlične detaljnosti koja je (realno gledano) na nekih pola puta od one koju viđamo na 4K talevizorima – impresivno za jedan tablet računar, zar ne?

Jača strana iPad mini tableta sa Retina ekranom se krije i u njegovoj bateriji sa kojom može da ponudi do 10 radnih časova bez povezivanja na napajanje (i to sa aktivnom Wi-Fi konekcijom). Takođe, ima veoma dobru prednju i zadnju kamericu, a u radu se oslanja na novu iOS 7 platformu.

Nakon par dana druženja sa iPad mini tabletom sa Retina ekranom možemo reći da je isti na nas ostavio veoma jak utisak, ništa manji nego novi iPad Air. Izuzetno je brz i lagan, a što je jako važno donosi preko 250 novih funksija u odnosu na svog prethodnika. Suštinski on je umenjeni Air model dosta povoljnije cene.

Cena (sa PDV-om): od 47.990,00 dinara

Kontakt: iStyle, Tehnomanija

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela