Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Svetska premijera: HUAWEI predstavio HUAWEI P20 i HUAWEI P20 PRO

Na ekskluzivnom događaju održanom danas u čuvenom pariskom izložbenom prostoru Grand Pale, Huawei Consumer Bussines Group predstavila je dugoočekivane modele HUAWEI P20 i HUAWEI P20 Pro. Huawei P20 Pro je prvi telefon sa trostrukom Leica kamerom, dok oba modela poseduju do sada neviđene karakteristike veštačke inteligencije, kombinujući tehnologiju i umetnost, i omogućavaju neprevaziđeno iskustvo korišćenja pametnog telefona.

 

HUAWEI-P20-Pro-Group-Shot

 

Huawei je postavio nova očekivanja u oblasti fotografisanja pametnim telefonom lansiranjem modela HUAWEI P9, prvog telefona sa Leica dualnom kamerom. Lansiranjem HUAWEI P20 serije, pravljenje profesionalnih fotografija visokog kvaliteta postaje sasvim jednostavno za svakoga.

„Inspiraciju za konstantno napredovanje u pogledu dizajna i inovacije uvek tražimo u umetnosti“, rekao je Richard Yu, Chief Executive Officer, Huawei Consumer Bussines Group. „HUAWEI P20 serija nastala je na temeljima uspešne saradnje sa kompanijom Leica. Sa prvom ikada trostrukom kamerom na modelu HUAWEI P20 Pro, unapređenom dualnom kamerom na modelu HUAWEI P20 i moćnom veštačkom inteligencijom oba uređaja, čak i najzahtevniji korisnici današnjice mogu da zabeleže i podele sve lepote sveta koji ih okružuje“.

HUAWEI P20 serija sadrži napredni inteligentni sistem kamere koji korisnicima donosi neverovatne mogućnosti unapređenja svakog aspekta pametne fotografije, što joj je donelo najviši sveukupni rezultat od strane DxOMark’s.

Ključne karakteristike HUAWEI P20 serije:

  • Unapređen sistem kamera koji omogućava veći prijem svetlosti i više detalja za što lepšu fotografiju, uz revolucionarnu Leica trostruku kameru i petostruki hibridni zum na HUAWEI P20 Pro modelu, i Leica dual kameru na modelu HUAWEI P20;
  • Inovacije u fotografisanju i Master AI koji, na temeljima veštačke inteligencije, omogućava profesionalne veštine fotografisanja i HUAWEI AIS koji donosi moćnu tehnologiju stabilizacije;
  • Vanvremenski dizajn sa jedva primetnim okvirom ekrana i očaravajućim nijansama boja;
  • Vrhunske performanse uz NPU jedinicu na Kirin 970 procesoru i EMUI 8.1 baziranim na sistemu AndroidTM1, koji omogućava potpuno jednostavno i vrhunsko iskustvo prilikom korišćenja.

Izvanredna kombinacija umetnosti i tehnologije za modni iskorak

Huawei P20 serija odlikuje se upečatljivom estetikom – HUAWEI P20 i HUAWEI P20 Pro dolaze u potpuno novim, ekskluzivnim i trendi bojama: Twilight i Pink Gold! Ove boje dobijaju se nanošenjem nekoliko slojeva  NCVM* optičkog preliva ispod staklene površine, toliko tanke, da kada svetlost dođe u kontakt sa njom prelama boje, stvarajući živopisne prelive različitih nijansi. Na našem tržištu, HUAWEI P20 Pro će biti dostupan u Black, Midnight Blue i Twighlight boji, dok će HUAWEI P20 biti dostupan u Black, Midnight Blue i Rose Gold boji.

Prednju stranu novih uređaja čini HUAWEI FullView displej veličine 5.8 inča kod modela HUAWEI P20 i 6.1 inča kod HUAWEI P20 Pro, sa zaobljenim ivicama za neverovatno komforno držanje i korišćenje telefona, ultra tankim okvirom, impresivnim odnosom veličine ekrana i kućišta telefona za bolji doživljaj prilikom gledanja u ekran i više sadržaja na njemu, bilo da čitate ili igrate igrice.

Inspirisan svetlošću i tehnologijom, savršen uređaj dizajniran za svakog ljubitelja fotografije

HUAWEI P20 serija je u potpunosti inspirisana svetlošću, sa unapređenom kamerom koja omogućava potpuno novo iskustvo pametne fotografije. HUAWEI P20 Pro poseduje trostruku Leica kameru sa najvećim brojem piksela od svih pametnih telefona na tržištu – kameru koju podržava 40MP RGB senzor, 20MP monohrom senzor i 8MP senzor sa teleobjektivom, kao i sočivo sa senzorom za temperaturu boje za još bolju reprodukciju. Sa otvorima blende od f/1.8, f/1.6 i f/2.4 za fotografisanje jasnih, oštrih detalja, savršene bistrine, HUAWEI P20 Pro poseduje i potpuno novo Leica sočivo sa trostrukim optičkim zumom (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH), koje omogućava fotografisanje sa velike udaljenosti ekvivalentno petostrukom hibridnom zumiranju, kao i posebno osetljiv senzor za fotografisanje u uslovima lošeg osvetljenja po standardima ISO 102400.

HUAWEI P20 oslanja se na čvrste temelje svog prethodnika sa potpuno novom Leica dual kamerom sa sočivom od 12MP i veličinom piksela do 1.55 μm, kao i  monohromatskim sočivom od 20MP, koje mu omogućava fotografisanje u uslovima lošeg osvetljenja.

Uređaji HUAWEI P20 serije imaju stabilizaciju sa šest osa i napredni usporeni snimak od 960fps, što je 4 puta više od standardnog 240fps učinka i hvata detalje koje je nemoguće videti golim okom. Uz UltraSnapshot režim, ovaj uređaj može da napravi fotografiju za samo 0.3 sekunde jednostavnim duplim klikom dugmeta za utišavanje, čak i kada je ekran ugašen.

Vrhunsko iskustvo inteligentne fotografije dostupno svima, svuda

Zahvaljujući Kirin 970 procesoru, uređaji HUAWEI P20 serije automatski identifikuju više od 500 scenarija u 19 različitih kategorija i biraju odgovarajući režim rada i podešavanja kamere, kako bi kreirali profesionalnu fotografiju koja izgleda neverovatno, čak iako je napravi fotograf amater. Pored toga, HUAWEI AIS (AI Image Stabilization) stabilizuje noćne fotografije slikane iz ruke i rezultira fotografijama odličnog kvaliteta, čak i bez upotrebe stativa. Najnovije dostignuće unapređenog sistema kamere je i 4D sočivo sa mogućnošću predviđanja. U ovom režimu rada, kamera registruje objekte koji se pomeraju i posebno se fokusira na njih u cilju da zabeleži što više detalja objekata u pokretu. Još jedan novitet u HUAWEI P20 seriji je opcija AI – Assisted Composition, koja daje inteligentne predloge za pravljenje grupnih fotografija i fotografija pejzaža.

HUAWEI P20 i HUAWEI P20 Pro poseduju i prednju kameru od 24MP** sa AI opcijom ulepšavanja i trodimenzionalnim portret osvetljenjem, što za rezultat daje prelepe selfi fotografije, ističe prirodne boje kože lica, jasne konture lica i realistične 3D efekte na fotografiji.

Dodatno, HUAWEI HiAI ekosistem poboljšava iskustvo korišćenja čitavog niza aplikacija. Na primer, HUAWEI P20 serija sadrži sopstveni Prisma procesor, koji podržava preporuke za filter u realnom vremenu zasnovane na prepoznavanju objekata i scenarija, a brzina proračuna je 3 do 4 puta veća nego na Cloud verziji.

U saradnji sa kompanijom Google, HUAWEI P20 serija podržava Google ARCore što donosi napredne AI mogućnosti.

Cene i dostupnost:

Model Verzija RSD (HES, TC Ušće) Dostupnost
HUAWEI P20 4GB + 128GB 89.999,00 Od 12.04.2018.
HUAWEI P20 Pro 6GB + 128GB 109.999,00 Od 20.04.2018.

 

 

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela