Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Sve što treba da znate o HUAWEI Watch GT 2

Huawei je predstavio Watch GT 2 – prvi pametni sat ovog brenda sa sveobuhvatnim 3D staklenim ekranom, čime je dobijen širi displej, bez ivica. Nova generacija Huawei pametnih satova donosi više sportskih režima rada sa bogatijim programima, uz dodatak Bluetooth poziva i novih funkcija pri puštanju muzike, čime se unapređuju opcije za detaljno praćenje zdravlja, fizičke spreme i upravljanje podacima, i ukupno nudi veću brigu i pedantnost onima koji vole sport i traganje za kvalitetnim životom. Porodica Huawei Watch GT 2 satova se sastoji iz četiri različita dizajna, uključujući dve serije za oba pola, prečnika 42mm. Ovaj pametni sat će biti dostupan u Srbiji od narednog meseca.

 

image006

 

Neuporedive performanse baterije

Korisnici su zavoleli prethodnu generaciju Huawei Watch GT satova zbog impresivne dužine trajanja baterije. Huawei Watch GT 2 ide korak dalje, jer je opremljen Kirin A1 čipsetom kompanije Huawei, koji dodatno unapređuje trajanje baterije i performanse. Kirin A1 čipset integriše Bluetooth jedinicu za obradu podataka, moćnu jedinicu za obradu audio podataka, procesor aplikacije za ultra nisku potrošnju energije i odvojenu jednicu za upravljanje potrošnjom energije. Procesor aplikacije koristi Cortex-M7 procesor za postizanje ultra niske potrošnje energije od 10uA/MHz, što je znatno manje od proseka u industriji od 30uA/MHz. Savršena kombinacija odličnih perfomansi i efikasne potrošnje energije omogućava HUAWEI Watch GT 2 satu intezivan rad uz još duže trajanje baterije.

Pri svakodnevnom korišćenju, HUAWEI WATCH GT 2 serija od 46mm može da radi u kontinuitetu i do dve nedelje, uz uključeno inteligentno praćenje pulsa i funkciju za notifikacije o pozivima, nedeljno Bluetooth pozivanje u trajnju i do 30 minuta; do 30 minuta puštanja muzike; do 90 minuta vežbanja i naučnog režima rada za praćenje sna. U klasičnom režimu rada, serija od 42mm može da radi neprestano i do nedelju dana. Obe serije su značajno unapredile trajanje baterije u sportskom režimu rada sa GPS praćenjem. Serija od 46mm ostvaruje trajanje baterije od 30 sati u sportskom režimu rada sa GPS praćenjem, dok serija od 42mm dostiže 15 sati rada.

HUAWEI Watch GT 2 je takođe unapređen pomoću novog algoritma 2.0 za režim rada sa pametnom uštedom energije. U stanju je da inteligentno identifikuje aktivnosti korisnika u različitim situacijama, kao što su stajanje, nošenje sata i bavljenje sportom, i da prilagodi potrošnju energije za savršen balans između performansi i potrošnje energije. Tokom standardne dnevne potrošnje, izdržljivost se povećava za 20% uz dvostruki režim Bluetooth pametne uštede energije. Trajanje baterije se produžava za 15% tokom pametnog praćenja pulsa.

Unapređeni klasični dizajn – sada i za oba pola

Klasični dizajn nikada ne izlazi iz mode. Nasleđujući klasični izgled prethodne generacije, HUAWEI Watch GT 2 dodatno ulepšava estetiku zahvaljujući dizajnu bez ivica i preko celog ekrana. Sveobuhvatna 3D staklena površina omogućava širi izgled i osećaj. Pozadina satova serije od 46mm se odlikuje oblikovanjem sa nagibom i tehnikom obrade dragim kamenom zarad stvaranja 3D zaobljenog stakla.

Obrađena višestrukim procesima, zaobljena pozadina satova u seriji od 42mm je debljine samo 9,4mm i ukrašena je ekstremno tankim metalnim okvirom modernog izgleda.

Dizajniran putem koncepta ,,estetike graviranja“, serija od 46mm sata HUAWEI WATCH GT 2 je takođe opremljena AMOLED HD ekranom, veličine 1,39 inča, osetljivim na dodir, sa rezolucijom displeja od 454 x 454 piksela, većim rasponom boja, i ultra tankim dizajnom  koji je superiorniji u odnosu na LCD ekrane, čime se postiže puna boja ekrana i bolji kontrast. Dizajn ekrana je moderan i umetnički, pogodan za ljude koji tragaju za lepšim stvarima u životu i prati jednostavnu filozofiju dizajna, koja je danas u modi.

Sveobuhvatno upravljanje podacima za vašu svakodnevnu brigu o zdravlju

Na polju inteligentnih nosivih uređaja, Huawei je posvećen pomaganju korisnicima da bolje vode računa o svom zdravlju. Koristeći prednosti naprednih inteligentnih algoritama, Huawei je lider u industriji, u oblasti brige o zdravlju.

Kada je reč o praćenju pulsa, HUAWEI Watch GT 2 pomaže u praćenju bradikardije i otkazivanja rada srca. Osim ako je uređaj u sportskom režimu rada,  korisnik će dobiti obaveštenje ako je puls iznad 100 ili ispod 50 otkucaja otkucaja u minutu u periodu dužem od 10 minuta. Korisnici takođe mogu da vide ove podatke u aplikaciji Huawei Sports and Health, putem koje možete da vodite računa o svom zdravlju u realnom vremenu.

Pored praćenja pulsa, još jedna stvar koja je korisnicima važna je praćenja sna. Loš kvalitet sna je za mnoge postao problem. HUAWEI TruSleepTM 2.0 prati kvalitet sna, brzinu otkucaja srca u realnom vremenu, kvalitet disanja tokom spavanja i koristi analizu velike količine podataka za davanje ocene za kvalitet sna. Kombinuje Huawei AI tehnologiju kako bi precizno analizirao probleme pri spavanju i nudi predloge za unapređenje sna, kao i personalizovane usluge i izveštaje koji korisnicima pomažu da unaprede kvalitet sna.

HUAWEI Watch GT 2 je takođe opremljen HUAWEI TruRelaxTM tehnologijom koja pomaže korisnicima da umanje količinu stresa tako što meri varijabilnost pulsa (HRV) i nudi povratne informacije o korisnikovom indeksu stresa. Pored toga, takođe ima upozorenje za neaktivnost koje korisnika podseća da ustane i prošeta nakon određene količine vremena. U specijalnim prilikama, ovo upozorenje se može isključiti. Takođe možete da beležite broj koraka koje napravite svakog dana, broj potrošenih kalorija i broj koliko puta ste ustali. HUAWEI Watch GT 2 korisnicima nudi informacije o celodnevnim fizičkim aktivnostima koje im pomažu da razviju zdrave navike i životni stil.

Bogatije iskustvo korišćenja pametnog telefona

HUAWEI Watch GT 2 serija od 46mm se može povezati sa Huawei mobilnim telefonom putem Bluetooth tehnologije i podržava Bluetooth pozive na razdaljini i do 150 metara. Sat takođe podržava funkciju adresara, tako da na satu možete da sačuvate kontakte prijatelja i da ih kasnije lako pronađete. Istovremeno, ovaj sat poseduje veliki kapacitet za čuvanje podataka, u koji može da stane i do 500 mp3 pesama.

Novo profesionalno praćenje sportskih aktivnosti

U sportskom režimu rada, HUAWEI WATCH GT 2 je kompatibilan sa 15 sportova, uključujući osam sportova na otvorenom (trčanje, hodanje, penjanje, planinarenje, trčanje po stazama, biciklizam, vodeni sportovi i trijatlon) i sedam u zatvorenom prostoru (hodanje, trčanje, biciklizam, bazen, slobodan trening, mašina za trčanje, mašina za veslanje). Za ovih 15 sportova, sat omogućava sveobuhvatno praćenje oko 190 vrsta podataka. Sat pruža specijalnu analizu podataka pred trening za različite sportove, analizu snimanja podataka tokom vežbanja i porfesionalni savet po završetku. To je kao da imate ličnog, inteligentnog trenera koji će vaše vezbanje učiniti bezbednijim i boljim.

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela