Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Stiže najveći LG OLED televizor na svetu od 97 inča

Najveći OLED televizor na svetu – LG OLED Gallery Edition TV 97G2, uskoro će biti dostupan za kupovinu na tržištima širom sveta, najavljuju iz kompanije LG. Tačni datumi lansiranja uređaja po regionima biće poznati u predstojećim nedeljama.

Model 97G2 poseduje veličanstveni ekran od 97 inča i zahvaljujući samosvetlećoj OLED tehnologiji isporučuje impresivno korisničko iskustvo u ogromnim razmerama. Ovaj televizor, sa najvećim ekranom ikada, upotpuniće liniju OLED televizora od 42, 48, 55, 65, 77, 83, 88 i 97 inča.

Ovaj potpuno nov model biće predstavljen u okviru proširene linije premium televizora, među kojima su sve više zastupljeni uređaji sa ultra velikim ekranima, dizajnirani za nezaboravno iskustvo gledanja kod kuće. Kompanija će takođe pokazati raznovrsnost najsavremenijih tehnologija ekrana, u vidu modela iz svojih čuvenih OLED, Micro LED i QNED serija televizora, na svom štandu na IFA sajmu.

 

97-inch TV on IFA 2022 3

 

Glavna zvezda na sajmu IFA – LG OLED evo Gallery Edition od 97 inča, koristi OLED evo tehnologiju kompanije, α (Alpha) 9 Gen5 AI procesor i algoritme za unapređenu sliku, za realistično i istinski impresivno iskustvo gledanja televizije, kao u bioskopu. Model serije G2 od 97 inča ima poseban LG flush-to-the-wall Gallery dizajn, tako da prijanja uz zid i svojim izgledom, već na prvi pogled odaje otisak najluksuznijeg kućnog bioskopa.

Kada su u pitanju 8K televizori, vodeći proizvodi kompanije LG na predstojećem IFA sajmu biće: LG SIGNATURE OLED 8K od 88 inča (model 88Z2) i QNED TV od 86 inča (model 86QNED99). Oba ova ultra-velika modela predstavljaju kombinaciju impresivne veličine, superiorne oštrine, rezolucije 8K (7680×4320) i najnovijih tehnologija ekrana kompanije LG, kako bi sadržaj bilo kog žanra izgledao besprekorno. Sa preko 33 miliona samosvetlećih OLED piksela, 88Z2 prikazuje sliku sa neverovatnim detaljima, savršenom tamno-crnom nijansom, beskrajnim kontrastom i realističnim bojama koje izgledaju živo iz bilo kog ugla gledanja. Model 8K 86QNED99 opremljen je LG Quantum Dot NanoCell i Precision Dimming tehnologijama, kako bi njegov impresivni ekran od 86 inča mogao da isporuči oštru i živopisnu sliku.

Na sajmu u Berlinu takođe će se naći i masivni 4K Micro LED (3,840 x 2,160) kompanije LG. Ovo inovativno rešenje za kućnu zabavu nudi sliku prvoklasnog kvaliteta u spektakularnim razmerama, kombinujući samosvetleće piksele mikrometarske veličine sa modularnim dizajnom.

Kao neprikosnoveni lider na globalnom tržištu premium televizora devet godina zaredom, LG OLED je postao omiljeni izbor za milione potrošača širom sveta. OLED televizori koriste samosvetleće piksele koji se mogu individualno uključivati i isključivati, kako bi reprodukovali savršeno crne, neverovatno prirodne boje, uz beskrajan kontrast. OLED tehnologija bez pozadinskog osvetljenja omogućava kreiranje jedinstvene forme oblika, kao što su fleksibilni i savijajući televizori.

Prema nedavnom izveštaju o analizi tržišta, OLED televizori će ove godine činiti 55 odsto evropskog tržišta kada je reč o premium uređajima ove vrste, a 66 odsto do 2023. godine. Izveštaj takođe predviđa da će 2022. godine globalne isporuke televizora većih od 70 inča dostići približno 14,9 miliona jedinica, da bi u narednoj godini dostigle približno 17,1 miliona. Proširenjem ponude OLED televizora sa velikim i ultra velikim ekranima, izvesno je da će kompanija LG nastaviti da dominira na polju premium televizora u Evropi i širom sveta.

Posetioci sajma IFA 2022 će od 2. do 6. septembra biti u prilici da pogledaju sve najnovije LG televizore, uključujući i prvi OLED TV od 97 inča na svetu, na štandu u Hali 18 (Messe Berlin).

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela