Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Stigao je GoPro HERO 4

Najnovija serija fenomenalnih kamera poznatog proizvođača pojavila se na tržištu 5. oktobra. Već smo navikli da nas kompanija GoPro iznenađuje novim dostignućima kada su u pitanju male a moćne kamere. Na kraju krajeva, proslavili su se u toj oblasti i postali svetski lider. Posle serije HERO 3 za nedelju dana stiže nam i “četvorka”, najnovija grupa sjajnih kamera namenjenih adrenalinskim zavisnicima, ali i onima koji žele da zabeleže bilo koji trenutak svoje avanture i to u nestvarno dobrom kvalitetu snimka.

 

skijanje gopro

GoPro HERO 4 predvodi model Black, kao što je to bio slučaj i u prethodnoj seriji. Sa ovom “mašinom” mogu da se prave čuda i da se snima u profesionalnom kvalitetu. Pri 4.000 piksela postiže 30 frejmova u sekundi, na 2.700 piksela 50, a pri 1.080 čak 120 frejmova, što je duplo više od predhodnika. Za sve ovo je zadužen procesor koji takođe ima duplo jače karakteristike od onog koji je ugrađivan u “trojku”. Ukoliko se odlučite za fotografiju, ona može da bude u rezoluciji do 12 megapiksela. Na raspolaganju su i nova manuelna podešavanja, a HERO 4 je dostupan u tri edicije: Standard, Surf iMusic. Cena u SAD će biti oko 500 dolara, pa slično treba očekivati i u Evropi, ali u evrima.

Mnogi će se odlučiti za HERO 4 Silver, jer je ovo prvi GoPro model koji u sebi ima ugrađen ekran, i to osetljiv na dodir. Silver ne nudi tako visoke rezulcije snimka kao Black, ali je to još uvek na zavidno visokom nivou, otprilike kao HERO 3 Black. I kod njega postoje opcije manuelnog podešavanja, kao ona za snimanje u uslovima smanjene svetlosti. Pomoću opcije HiLight moguće je odmah markirati najbolje snimke kako bi pretraga materijala bila laka i brza. Kao i kod modela Black, i Silver ima poboljšan audio segment.

Na kraju lestvice je HERO namenjen onima koji tek ulaze u svet akcionih kamerica, a žele najnoviji model. Uz ful HD snimak isporučuje 30 frejmova u sekundi, što je sasvim dovoljno. Ipak, najveći adut ovog modela biće cena od samo 99 dolara u SAD.

Više informacija na: http://www.skijanje.com/vesti/ski-oprema/1152/uskoro-stize-gopro-hero-4.html

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela