Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Saveti za najbolje fotografije pametnim telefonom

Fotografisanje pametnim telefonima mnogima je omiljeni hobi i razbibriga. Ako ste jedan od ljubitelja mobilne fotografije, onda sigurno znate koliko je važno da se uhvatite u koštac sa tehnikama zahvaljujući kojima će finalni proizvod biti što bolji. U nastavku ćemo vam dati nekoliko saveta zahvaljujući kojima će vaši kreativni radovi biti nalik na remek-dela.

 

Xiaomi-13 fotografija

 

Kako da osvetljenje bude na najboljem mogućem nivou

Bez obzira na to da li fotografišete portrete, pejzaže ili nešto drugo, važno je znati na koji način da se „poigrate“ sa izvorima svetlosti. Nekada aparati nisu imali razvijene opcije za noćnu fotografijum, te su ljudi morali da se trude da uhvate prirodnu svetlost. Danas, pojedini proizvođači, poput, serije 13 globalno popularne kompanije Xiaomi baš iz tog razloga ima senzor izuzetno velikih dimenzija, zahvaljujući kom ima izuzetne mogućnosti hvatanja svetlosti i fotografije uvek izgledaju veličanstveno.Takođe, uz sjajne opcije za noćnu fotografiju, moći ćete da zabeležite sjajne prizore u bilo koje doba dana.

Eksperimentišite sa različitim režimima fotografisanja
Ova serija nudi niz režima snimanja, uključujući portret, noćni i profesionalni režim. Svaki režim je dizajniran da optimizuje podešavanja vaše kamere za specifične uslove snimanja, tako da se ne plašite da eksperimentišete sa njima kako biste pronašli savršen režim za svoje potrebe. Pored toga, donosi prepoznatljive Leica režime, kao što su Leica Authentic Look i Leica Vibrant Look koji donose potpuno novi nivo mobilne fotografije, koje izgledaju gotovo isto kao i one koje su uhvaćene profesionalnim aparatom.

Koristite manuelni fokus
Znate one fotografije koje savršeno prelamaju svetlost i u kojima svaki objekat deluje savršeno uklopljeno, a fokus je uvek na centralnom objektu cele kompozicije. Postoje mali trikovi kojima se fotografi služe prilikom stvaranja ovakvih fotografija, a jedan od njih svakako je manuelni fokus. Telefoni Xiaomi serije 13 takođe dolaze sa funkcijom manuelnog fokusa, koja vam omogućava da ručno podesite tačku fokusa vaše kamere. Ovo je posebno korisno za snimanje krupnih planova ili portreta, u kojima želite da istaknete određeni objekat.

Uvežbajte kako da napravite dobru kompoziciju

Kompozicija je još jedan ključni element odlične fotografije. Obratite pažnju na postavljanje subjekta unutar kadra i koristite pravilo trećine da biste stvorili uravnoteženiju i vizuelno privlačniju kompoziciju. Takođe možete eksperimentisati sa različitim uglovima i perspektivama da biste napravili zanimljivije i jedinstvenije fotografije. Opcije koje ima Xiaomi 13 Lite, gde uređaj može samostalno da napravi kompoziciju i istakne ono što bi trebalo da bude u fokusu, dodatno će vam pomoći da napravite najbolju fotografiju za društvene mreže.

Uredite svoje fotografije
Nakon što snimite svoje fotografije, kako biste poboljšali njihov kvalitet, igrajte se sa njihovim podešavanjima. Možete da koristite alatke za uređivanje kao što su osvetljenost, kontrast, zasićenost i oštrina da biste poboljšali izgled vaših fotografija.

Za video izvan granica
Osim sjajnih fotografija, Xiaomi flagship telefoni serije 13 vam takođe omogućavaju da snimate video zapise visokog kvaliteta. Možete da eksperimentišete sa različitim brzinama kadrova, rezolucijama i režimima snimanja da biste kreirali video zapise bioskopskog kvaliteta. Zabeležite svoje najdraže trenutke!

Telefoni Xiaomi 13 serije dolaze opremljeni vrhunskom kamerom koja nudi niz naprednih funkcija i režima snimanja, koja će impresionirati čak i najprobirljivije fotografe. Sa svojim naprednim kvalitetom sočiva i mogućnostima obrade slike, dok Leica kamera na modelima Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro dodatno pomaže da isporučuju zapanjujuće oštre, jasne i živopisne fotografije i video zapise. Prateći ove savete, možete u potpunosti da iskoristite mogućnosti svoje kamere i svoje  momente za pamćenje sa ponosom podelite sa dragim ljudima.

Telefoni Xiaomi serije 13 nalaze se u prodaji, a više informacija možete pronaći na sajtu Xiaomi prodavnice.

Xiaomi 13 Pro dolazi u dve boje: Ceramic Black i Ceramic White, sa 1 varijantom skladištenja te će cena za 12GB+256GB biti 154.999 dinara. Xiaomi 13 dolazi u dve boje: Black i Flora Green, sa 1 varijantom skladištenja 8GB+256GB i njegova cena će biti 119.999. dinara Xiaomi 13 Lite takođe dolazi u tri boje: Blue, Pink i Black, sa 1 varijantom skladištenja 8GB+256GB po ceni od 59.999.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela