Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Samsung S840 PRO – SSD za profesionalce i poslovne korisnike

Samsung S840 PRO SSD (MZ-7PD512BW) je pravi profi SSD i namenjen je najzahtevnijim korisnicima, gejmerima i entuzijastama. Pomenuti ima brzinu čitanja do 100.000 IOPS-a (u sekundi) kod direktnog upisivanja na SSD disk što ga u ovom momentu čini jednim od nabržih SSD-ova u svojoj klasi. Uz ovaj model Samsung isporučuje programe za upravljanje (Magician Softver), ali i za lako prenošenje podataka sa čvrstog na SSD disk (Samsung SmartMigration Softver).

 

samsung ssd 2

 

Konstrukcijski posmatrano S840 PRO SSD (MZ-7PD512BW) je veoma sličan nedavno predstavljenom EVO modelu, ali ipak se od njega razlikuje po nešto kvalitetnijoj izradi i upotrebi još naprednijih materijala sa kojima je prosto neuništiv. Upravo zbog toga pogodan je i za korišćenje u posebnim radnim okruženjima, kao i na terenu i uopšte svim specifičnim uslovima. Njegova velika prednost (pored vrhunskih radnih karakteristika) je i jako mali stepen zagrevanja, kao i mogućnost implementacije i u stone i u mobilne računare.

Kao predstavnika najviše klase S840 PRO SSD (MZ-7PD512BW) odlikuje i visok nivo kompatibilnosti sa svim aktuelnim Windows platformama, ali se isti odlično snalazi i sa velikim brojem Linux okruženja. Na OS X-u ga na žalost nismo probali, mada nam je to bila velika želja jer verujemo da bi upravo sa ovom platformom dao najbolje rezultate. Kao i nedavno opisani  EVO model tako se i S840 PRO SSD (MZ-7PD512BW) na tržištu može naći sa i bez prateće opreme za montažu u eksterna kućišta koja dobro dođu za korisnike koji su stalno u pokretu. Cena mu nije mala, ali da je u svakom pogledu vrhunski SSD jeste, pa ko voli (i može) nek izvoli.

Cena (sa PDV-om): 52.270,00 dinara

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela