Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » SAMSUNG premijerno predstavio Galaxy Note8

Kompanija Samsung predstavila je poslednju generaciju Galaxy Note telefona koji donose veći beskonačni ekran (Infinity Display), S Pen olovku za ličniju komunikaciju kao i najbolju kameru koju je Samsung ikada ugradio u pametni telefon za snimanje kvalitetnih fotografija. Galaxy Note8 dizajniran je u skladu sa životom korisnika i načinom na koji se oni danas oslanjaju na tehnologiju.

„Verni ljubitelji Note telefona su nam stalna inspiracija i za njih smo dizajnirali ovaj uređaj”, izjavio je DJ Koh, predsednik Divizije za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung. “Od beskonačnog ekrana do unapređene S Pen olovke i moćne dvostruke kamere, Galaxy Note8 omogućava ljudima da urade stvari za koje nikad nisu mislili da će biti moguće.”

Samsung je prvi put predstavio Note seriju 2011. godine. Prema istraživanju kompanije, 85 odsto korisnika Note uređaja kaže da su ponosni vlasnici svog Note telefona i da ga preporučuju svojim prijateljima, dok čak 75 odsto njih kaže da je to najbolji telefon koji su ikada imali.

 

SM_N950F_GalaxyNote8_Front_Pen_Black_SEAD

 

Uživajte u više sadržaja i uradite više na svom beskonačnom ekranu

Iako Galaxy Note8 ima najveći ekran ikada viđen na Note uređaju, njegovo usko kućište omogućava udobno držanje u jednoj ruci. Beskonačni Quad HD+ Super AMOLED ekran dijagonale 6,3 inča omogućava korisnicima da vide više i skroluju manje. Takođe, ovaj uređaj korisnicima pruža više prostora za gledanje, čitanje i crtanje, što ga čini najboljim multitasking pametnim telefonom.

Pored Multi Window opcije za otvaranje nekoliko prozora istovremeno, Note8 donosi i novu funkciju Pair za kreiranje personalizovanih parova aplikacija na Edge panelu uz istovremeno pokretanje dve aplikacije. Sada će korisnici moći da gledaju video sadržaje dok pišu poruke ili da se uključe u konferencijsku vezu dok im broj i dnevni red sastanka stoje na ekranu.

Nov način komunikacije uz S Pen olovku

Od svog uvođenja, S Pen olovka je ostala jedna od najvažnijih karakteristika Note telefona. Note8 serija donosi još bolju S Pen olovku sa tanjim vrhom i boljom osetljivošću na pritisak omogućavajući nove načine pisanja, crtanja, interakcije sa telefonom kao i komunikacije sa prijateljima. Uz ovaj model sada je omogućeno i deljenje animiranog teksta ili crteža kroz različite platforme koje podržavaju animirane GIF-ove. Ova opcija predstavlja sasvim nov način komunikacije pomoću S Pen olovke – koja dodaje žive, osećajne veze i oživljava poruke korisnika.

Osim toga, tu je i opcija S Pen Translate koja je kreirana da pomogne korisnicima u toku putovanja da još brže prevode tekstove, i to ne samo pojedine reči, već cele rečenice na čak 71 jezik kao i da odmah pretvaraju jedinice u strane valute.

Bolje fotografije sa kamerom Galaxy Note8 uređaja, najboljom u svojoj klasi

Galaxy Note8 model je opremljen sa dve zadnje kamere od po 12 MP sa optičkom stabilizacijom slike na širokougaonom i telefoto objektivu. Takođe, širokougaoni objektiv ima Dual Pixel senzor sa brzim automatskim fokusiranjem, tako da korisnicima omogućava snimanje jasnijih i oštrijih fotografija čak i u uslovima slabog osvetljenja.

U programu rada Dual Capture obe zadnje kamere imaju mogućnost da istovremeno fotografišu. Rezultat su dve fotografije, pri čemu je jedna uslikana izbliza sa telefoto objektiva dok je druga širokougaona i prikazuje celu pozadinu. Live Focus služi za kontrolu dubine polja uz mogućnost podešavanja boljeg efekta u pripremnom programu rada, ali i nakon snimljene fotografije.

Takođe, Galaxy Note8 je opremljen i prednjom kamerom od 8 MP, najboljom u ovoj industriji, sa auto-fokusom za oštre selfi fotografije i video razgovore.

Galaksija funkcija i servisa

Galaxy Note8 je izgrađen na temeljima Galaxy nasleđa – skupu jedinstvenih funkcija i mogućnosti koje su, zajedno, redefinisale mobilno iskustvo:

  • Otpornost na vodu i prašinu: Pre četiri godine, Samsung je predstavio prvi vodootporni Galaxy uređaj. Note8 uređaj korisnici mogu da ponesu sa sobom gde god žele, jer su i telefon i S Pen otporni na vodu i prašinu (standard IP68). Čak mogu i da pišu po njemu i kada je ekran mokar
  • Brzo bežično punjenje: Galaxy Note8 podržava najnaprednije mogućnosti bežičnog punjenja do sada, tako da korisnici mogu brzo i lako da napune uređaj bez petljanja sa portovima i kablovima
  • Bezbednost: Galaxy Note8 nudi spektar opcija za biometrijsku autentikaciju – uključujući i snimanje dužice i otiska prsta. Samsung Knox donosi bezbednost koja odgovara standardima odbrambenih snaga, kako na nivou softvera, tako i na nivou hardvera, a sa opcijom bezbednog čuvanja podataka Safe Folder gde korisnici mogu da odvoje svoje lične podatke od poslovnih podataka
  • Moćne performanse: sa 6 GB RAM memorije, procesorom od 10 nm i memorijom koja se može proširiti do 256 GB, Note8 ima svu snagu koja je potrebna za brzo pretraživanje, puštanje sadržaja sa interneta, igranje igrica i obavljanje više zadataka odjednom
  • Inovativna upotreba mobilnih uređaja: Galaxy Note8 omogućava upotrebu Samsung DeX opcije kada je korisnicima potrebno da lako presele rad sa svog telefona na desktop računar, bez obzira da li su na terenu, u kancelariji ili kod kuće. Galaxy Note8 poseduje i glasovnu komandu Bixby za ličniju interakciju korisnika sa svojim telefonom

Mobilne performanse, produktivnost i bezbednost za poslovne korisnike

Galaxy Note8 podiže poslovne inovacije na novi nivo, uz veću produktivnost i pojednostavljeni proces rada:

  • Unapređena S Pen olovka za poslovne korisnike: S Pen omogućava poslovnim korisnicima da rade ono što ne mogu na drugim pametnim telefonima, poput diskretnog zabeleže ponešto u programu rada Screen Off Memo ili da brzo označe dokumente i fotografije.
  • Autentikacija bez dodira: Galaxy Note8 poslovnim korisnicima nudi snimanje dužice – na primer, za zaposlene u zdravstvenom sektoru, građevini ili javnoj bezbednosti, koji se mogu naći u situaciji u kojoj im je potrebno da otključaju svoj telefon a da ne moraju da prevlače prstom preko ekrana ili snime svoj otisak prsta.
  • Unapređene mogućnosti DeX: Galaxy Note8 omogućava upotrebu Samsung DeX opcije svima onima kojima je potrebno da lako presele rad sa svog telefona na svoj desktop računar, bez obzira da li su na terenu, u kancelariji ili kod kuće.

Prioritet bezbednost korisnika

Samsung ostaje posvećen bezbednosti korisnika, tako da je baterija na Galaxy Note8 uređaju prošla najrigorozniji test u ovoj industriji za proveru bezbednosti baterija koji se sastoji iz osam koraka.

„Blisko sarađujemo sa kompanijom Samsung kako bismo doveli do suštinskog napretka u nauci koja se bavi procenom kvaliteta i bezbednosti pametnih telefona. Kao posledica te saradnje, Galaxy Note8 je uspešno prošao rigorozno testiranje kroz protokole kompatibilnosti za bezbednost i uređaja, i baterije. Radujemo se našoj daljoj strateškoj saradnji sa Samsungom, kako bismo osigurali bezbednost uređaja za sve korisnike”, izjavio je Sadživ Džezudas, predsednik UL International.

Galaxy Note8 biće dostupan od sredine septembra, a na srpskom tržištu u crnoj ili zlatnoj boji. Već danas, kupci u Srbiji mogu unapred naručiti svoj uređaj, kod operatora MTS, Telenor i Vip Mobile, kao i maloprodajnih partnera CT, Handy, Positive line i Roaming. Preporučena maloprodajna cena Galaxy Note8 iznosi 126.999 dinara. Svi kupci koji na ovaj način naruče Galaxy Note8, dobiće u paketu i Samsung DeX.

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela