Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Samsung predstavio prvi savitljivi telefon – Galaxy Fold

Dugo očekivani Samsung Galaxy Fold, novi uređaj na preklop kojim se uvodi potpuno nova kategorija mobilnih uređaja, predstavljen je danas. Galaxy Fold stiže sa prvim 7,3-inčnim Infinity Flex ekranom na svetu, koji se savija u kompaktan uređaj sa prikazom na prednjem ekranu. Galaxy Fold nudi moćan novi način rada više stvari u isto vreme za jedinstveno korisničko iskustvo.

„Samsung danas piše sledeće poglavlje u istoriji mobilnih inovacija menjajući ono što je moguće u okviru jednog pametnog telefona. Galaxy Fold uvodi kompletno novu kategoriju, koja otvara vrata za mogućnosti koje nikada ranije nisu viđene, pomoću našeg Infinity Flex ekrana“, izjavio je DJ Koh, predsednik i generalni direktor Divizije za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics. „Napravili smo Galaxy Fold za one koji žele da iskuse šta sve može premium uređaj na preklapanje, van ograničenja tradicionalnog pametnog telefona“.

 

Samsung Galaxy Fold_6

 

Pametni telefon. Tablet. Sve u jednom preklopljenom uređaju.

Galaxy Fold je kategorija za sebe. On donosi novu vrstu mobilnog iskustva koja korisnicima omogućava da rade stvari koje ne bi mogli sa običnim pametnim telefonom. Korisnici sada imaju najbolje od oba sveta; kompaktan uređaj koji se otvara i otkriva Samsungov najveći ekran na pametnom telefonu ikada. Galaxy Fold se odlikuje inovacijama u materijalima, projektovanju i izradi, kao i u tehnologiji ekrana, koje su razvijane tokom osam godina od pojave prvog Samsungovog fleksibilnog prototipa 2011. godine.

  • Novi materijali za ekrane: Unutrašnji ekran nije samo savitljiv. On se preklapa. Preklapanje je intuitivniji pokret – i teža inovacija za realizaciju. Samsung je izumeo novi polimerni sloj i stvorio ekran za oko 50 odsto tanji od tipičnog ekrana za pametni telefon. Ovaj novi materijal omogućava da Galaxy Fold bude fleksibilan i snažan, izrađen da traje.
  • Novi mehanizam za spajanje: Galaxy Fold se otvara prirodno i glatko, kao knjiga, a zatvara se u potpunosti u kompaktnu formu uz privlačno „klik“. Kako bi to postigao, Samsung je izradio sofisticirani „zupčanik“ sa višestrukim zupčanicima koji se međusobno uklapaju. Ovaj sistem je smešten u sakriveni, zatvoreni za elegantan izgled.
  • Novi elementi dizajna: Od ekrana preko kućišta, do svakog elementa – Samsung nije zaboravio ni jedan detalj. Skener za otisak prsta se nalazi na strani gde se palac prirodno oslanja, tako da se uređaj lako otključava. Dve baterije i komponente su ravnomerno raspoređene, tako da u rukama Galaxy Fold deluje izbalansirano. Boje sa jedinstvenim završnim premazom – siva, crna, zelena i plava – i ugraviranim Samsung logom daju završni sjaj ovom elegantnom izgledu.

Sasvim novo iskustvo:

Galaxy Fold je projektovan imajući u vidu korisnike pametnih telefona koji traže veće i bolje formate za unapređenje iskustva. Transformiše se u ekran koji je korisniku potreban, onog trenutka kad mu je potreban. Moguće je izvaditi ga iz džepa za telefonske pozive, pisanje poruka i još mnogo toga jednom rukom; a onda ga otvoriti za multitasking i bolji kvalitet vizuelnog prikaza na najvećem Samsung mobilnom ekranu, za prezentacije, digitalne časopise, filmove i AR sadržaje.

Jedinstveni korisnički interfejs izrađen je posebno za Galaxy Fold:

  • Istovremeno otvaranje više aplikacija: Moguće je otvoriti do tri aktivne aplikacije istovremeno. Korisnik može da skrolujte kroz najnovije filmove i TV sadržaje na Amazon Prime Video, pretražuje najnovije recenzije i zove prijatelje da se priključe maratonu tako što će prevući i pustiti trejler u poruku – a sve to na jednom ekranu.
  • Kontinuitet: Intuitivno i bez ometanja moguće je prelaziti između pomoćnog i glavnog ekrana. Kako se Galaxy Fold otvara i zatvara, aplikacije će se automatski prikazivati tamo gde ste su ostavljene. Moguće je ostati povezan preko Instagrama lako skrolujući jednom rukom, proveriti nove postove i obaveštenja, i prolaziti kroz najnovije storije jednim dodirom prsta.

Samsung je sarađivao sa kompanijom Google i zajednicom developera za Android kako bi obezbedio da su aplikacije i servisi korisnika – kao što su Facebook, WhatsApp i YouTube – dostupni za Galaxy Fold korisnički interfejs.

Premium performanse izrađene posebno za preklapanje:

Galaxy Fold je izrađen za najintenzivniju upotrebu bez obzira da li je reč o poslu, zabavi ili deljenju sadržaja, a opremljen je moćnim hardverom.

  • Samsung je opremio Galaxy Fold moćnim AP čipsetom sledeće generacije i memorijom od 12 GB RAM-a, za performanse nalik onima na računarima kako bi obezbedio da sve funkcioniše bez ometanja, čak i kada se istovremeno aktivno koriste tri aplikacije. Sofisticirani sistem dvostruke baterije specifično je projektovan da prati svaki potez korisnika. Galaxy Fold takođe može istovremeno da puni sam sebe i drugi uređaj putem reverzibilnog bežičnog punjenja, dok je povezan s običnim punjačem tako da drugi punjač korisnici mogu ostaviti kod kuće.
  • Galaxy Fold je dizajniran za zabavu. Zahvaljujući vizuelnim sadržajima u koje je moguće potpuno se udubiti na dinamičnom AMOLED ekranu i jasnom, čistom zvuku na AKG stereo zvučnicima, omiljeni filmovi i igre kao što je Asphalt 9 oživljavaju raskošnim zvucima i bojama.
  • Bez obzira na to kako se uređaj drži ili preklapa, kamera će biti spremna da fotografisanje/snimanje. Sa šest objektiva – tri pozadi, dva unutra i jedan na prednjoj strani, fleksibilnost je već ugrađena u kameru uređaja Galaxy Fold. Galaxy Fold uvodi novi način multitaskinga, koji omogućava korišćenje drugih aplikacije tokom video poziva.

Galaxy Fold je više od mobilnog uređaja. On je portal ka celoj galaksiji povezanih uređaja i servisa koje je Samsung razvijao tokom godina, kako bi olakšao korisnicima da rade stvari koje nisu mogli da rade ranije. U kombinaciji sa Samsung DeX platformom donosi još priduktivnost i iskustvo nalik radu na računaru. Postoji podrška za Bixby sa novim, ličnim inteligentnim funkcijama kao što su Bixby rutine koje predviđaju potrebe korisnika, dok je Samsung Knox tu da čuva bezbednost podataka i informacija.

Galaxy Fold će biti dostupan u LTE i 5G varijantama u drugom kvartalnu 2019. godine.

Galaxy Fold specifikacije:

Galaxy Fold
Ekran Glavni ekran: 7,3-inčni QXGA+ dinamički AMOLED (4,2:3)

Pomoćni ekran (prednji): 4,6-inčni HD+ Super AMOLED (21:9)

* Ekran se meri dijagonalno kao pun pravougaonik, bez uzimanja u obzir zaobljenih uglova

KAMERA Kamera nad pomoćnim ekranom:  10MP (2PD), F2.2
Zadnja kamera  Ultraširoka: 16MP, F2.2

Široka: 12MP (2PD), F1.5/F2.4, OIS

Tele: 12MP, F2.4, OIS

Prednja kamera:  Široka: 10MP (2PD) F2.2

RGB dubinska: 8MP, F1.9

AP 7nm 64-bitni osmojezgarni procesor
Memorija 12GB RAM(LPDDR4x), 512GB (UFS3.0)

* Memorija dostupna korisniku manja je od ukupne memorije zbog čuvanja operativnog sistema i softvera kojim se upravlja funkcijama uređaja. Stvarna memorija dostupna korisniku će varirati u zavisnosti od operatera i može da se promeni nakon što se softver unapredi na noviju verziju.

*Nema slot za MicroSD karticu

Baterija 4,380mAh (tipično)*

Kompatibilna sa brzim punjenjem (Fast Charging) za žično i bežično punjenje.

Žično punjenje kompatibilno sa QC2.0 i AFC

Bežično punjenje kompatibilno sa WPC i PMA

*4.380 mAh (tipično) se odnosi na tipičnu vrednost kapaciteta baterije u testovima koji se sprovode u laboratorijskim uslovima koje propisuje treća strana. Tipična vrednost je procenjena prosečna vrednost uzimajući u obzir devijacije u kapacitetu baterije među uzorcima baterija. Označen (minimalni) kapacitet je 4.275 mAh. Stvarna autonomija baterije može da zavisi od okruženja mreže, obrazaca upotrebe i drugih faktora.

OS Android 9.0 (Pie)
© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela