Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » SAMSUNG PREDSTAVIO BUDUĆNOST TELEVIZORA

Kako zamišljamo televizor budućnosti? TV ekran i audio sistem koji uz jutarnje vesti i vremensku prognozu prikazuje dnevne obaveze, a pri povratku sa posla automatski pušta omiljenu muziku. Domaćici je dovoljno samo da kaže: „Večera je na stolu“ i tada svi TV uređaji ukućanima signaliziraju da je hrana spremna.Ovo su samo neke od funkcija koju će putem IoT (Internet of Things), prema viziji kompanije Samsung, imati televizori u budućnosti.

 

Televizori buducnosti

 

Od svetskog lidera u TV industriji smo na IFA sajmu dobili mnogo uzbudljivih novosti – od partnerstva sa proizvođačima do sve šireg asortimana TV aparata ali svima je bila najzanimljivija postavka kompanije koja je ilustrovala kako bi mogao da izgleda dan sa IoT TV uređajem, od ranih jutarnjih časova do odlaska na spavanje.

Kada se probudimo, TV ekran će prikazati jutarnje vesti, vremensku prognozu, informacije o saobraćaju, uz istovremeno prikazivanje dnevnih obaveza za taj dan. Korisnik glasom može da naloži podizanje roletni ili uključivanje klima uređaja, koji je već pratio stanje vazduha u kući. Kada je vreme za povratak sa posla, TV i audio sistem se automatski pokreću, puštajući omiljenu muziku korisnika, a osvetljenje i temperatura se automatski podešavaju na optimalne uslove.

Televizor bi mogao da postane porodični uređaj za komunikaciju. Na primer, sve što mama treba da kaže je „Večera je na stolu“ i TV i audio uređaji širom kuće će signalizirati svom članovima porodice da se upute ka kuhinji. Uz to, TV uređaj se ponaša kao komandni centar, proveravajući status povezanih uređaja, kao što su bebi-monitori, mašina za pranje veša ili kućno zvonce. Sistem bi mogao da upravlja i obaveštenjima, tako što će ih emitovati prema listi prioriteta usklađenoj sa životnim navikama korisnika.

Još jedan deo Samsungove izložbe o IoT predstavio je dom u kome TV aparat identifikuje programe koji se prate i obezbeđuje najbolje okruženje za uživanje u njima prilagođeno vrsti sadržaja. Na primer, ako se emituje film, TV uređaj će prigušiti svetla i prebaciti audio podešavanja na program rada za puštanje filmova, kako bi obezbedio raskošniji, bogatiji zvuk čime se u udobnosti dnevne sobe korisnika stvara doživljaj nalik onom u bioskopu. Na komandu “Laku noć”, sistem će ugasiti svetla, spustiti roletne i prebaciti klima uređaj na podešavanja koja obezbeđuju temperaturu prijatnu za san.

“Kroz IoT kojim se upravlja preko TV i audio uređaja, ljudi će moći da iskuse lagodnije, produktivnije i prijatnije pametne domove”, izjavio je Min Li, potpredsednik Divizije ekrana kompanije Samsung Electronics i dodao: “Ali Samsung nikada neće praviti kompromis ograničenjem kvaliteta slike i iskustva uživanja u vizuelnim sadržajima.” Ovo je jedan od načina na koji Samsung vidi pozitivan uticaj budućnosti TV aparata na naše živote.

 

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela