Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » SAMSUNG na sajmu CES 2015

Pod sloganom „Stvaranje mogućnosti, oblikovanje budućnosti“, kompanija Samsung Electronics predstavila je svoju viziju pametnijeg života na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike CES 2015. Uz prisustvo 1700 partnera u industriji i predstavnika medija, Samsung je prikazao sledeću generaciju uređaja i servisa, uključujući SUHD televizor od 88 inča, kuhinjske aparate i Milk VR video servis za virtuelnu realnost.

Zahvaljujući inovativnim idejama, Samsung portfolio za 2015. godinu već je dobio 36 CES nagrada za inovaciju.

„U 2015. godini naš fokus će biti na pružanju izvanrednih iskustava“, naglasio je Tim Bakster, predsednik i izvršni direktor ogranka Samsung Electronics Amerika. „Samsung je usredsređen na pametniji život uz pomoć tehnologije, sadržaja i servisa. Uočili smo da sve inovacije treba da budu usmerene na korisničko iskustvo što podupire Samsungov uspeh.“

 

Samsung@CES2015 03

 

SUHD TV

Samsung je predstavio model JS9500, televizor od 88 inča koji poseduje Samsungovu ekološku nano-kristalnu tehnologiju i inteligentan SUHD mehanizam za re-mastering. SUHD TV je inovativan u svakom pogledu i nudi vrhunski kvalitet slike na planu kontrasta, osvetljenosti, reprodukcije boje i vrhunskih UHD detalja.

Zahvaljujući novim tehnologijama, proizvode se slike sa povećanom osvetljenošću za 2.5 puta od konvencionalnih televizora i dvostruko više tačak za prilagođavanje boja od najpreciznijeg displeja. Takođe, korisnici dobijaju 64 puta više boje od konvencionalnih televizora na SUHD televizoru.

U saradnji sa vodećim holivudskim studiom 20th Century Fox, Samsung je u mogućnosti da prilagodi sadržaj kako bi uspunio standarde SUHD kvaliteta. Uspostavljeno je i partnerstvo sa Fox Innovation Lab za re-mastering više scena iz filma koji je dobio visoke ocene kritike, Egzodus Ridlija Skota, posebno za SUHD TV.

Samsung je takođe predstavio rezultat svoje saradnje sa Ivom Beharom, čuvenim dizajnerom i osnivačem nagrađivanje dizajnerske firme Fuseproject. S9W TV od 82 inča predstavlja izvanredno zakrivljen panel koji stoji na metalnoj kocki i podseća na skulpturu, što čini da dnevni boravak izgleda kao umetnička galerija.

Od 2015. godine svi Samsungovi Smart TV uređaji, uključujući novi SUHD TV, koristiće Tizen – platformu koja pruža bolje povezivanje, mnogo novih funkcija, lakše kreiranje kompatibilnih sadržaja i pristup širem opsegu Smart TV sadržaja i servisa.

Samsung je predstavio i inovativne audio proizvode – modeli WAM7500/6500 pružaju zvuk u radijusu od 360 stepeni zahvaljujući Samsungovoj tehnologiji pod ‘Ring Radiator’. Samsung planira da proširi audio liniju u 2015. godini, fokusirajući se na linije višesmernih zvučnika od 360 stepeni i zakrivljenih sound barova.

Samsungu se pridružio i Majk Dan, predsednik kompanije 20th Century Fox Home Entertainment, kako bi najavio lansiranje UHD Alijanse koja ima za cilj da stvori jedinstven kriterijum za premijum UHD platforme kako bi korisnici dobili najbolje moguće UHD iskustvo. Alijansa spaja vodeće holivudske studije, brendove potrošačke elektronike, distibutere sadržaja i kompanije za postprodukciju i tehnologiju.

 

Digitalni uređaji dizajnirani za bolji životni stil

Samsung je prethodne godine ostvario veliki porast u oblasti kućnih uređaja, a Chef kolekcija je upravo transformisala kategoriju kuhinjskih aparata tokom 2014. Samsung sada lansira drugu fazu tog projekta, gde će vodeći šefovi kuhinja podeliti svoje recepte, savete i trikove kroz aplikaciju Chef Collection. U ograničenom periodu, potrošači koji kupe aparat iz Chef kolekcije imaće pravo da dobiju ekskluzivni tablet sa unapred instaliranom aplikacijom Chef Collection. Ona će voditi korisnike kroz svaki korak procesa kuvanja.

Uz tablet dolaze i prilagođena daska za sečenje i postolje za tablet.

Samsungova nova i nagrađivana linija pećnica Flex DuoTM sa opcijom dvostrukih vrata, Dual DoorTM, donosi savršenu fleksibilnost u kuhinju. Reč je o konceptu koji kombinuje tri pećnice u jednu. Dvostruka vrata se integrišu kako bi pružila tri konfiguracije za kuvanje. Ova pećnica može da bude dovoljno velika za savršeno veliko jelo ili da se brzo transformiše u dve pećnice za pripremanje dva odvojena jela, na primer, pečenja u jednoj i torte u drugoj. Opcija pametne pregrade – Smart Divider, odvaja pećnice kako se ni toplota ni mirisi ne bi mešali, što pruža performanse, efikasnost i fleksibilnost u jednoj rerni.

Za svaku porodicu sa decom, uporne fleke na odeći predstavljaju čest problem. Samsung olakšava tretiranje fleka uz model mašine za veš Samsung activewashTM koja se puni odozgo. Uz olakšano tretiranje fleka, ova veš mašina ima tehnologiju Super Speed koja smanjuje vreme pranja na samo 36 minuta.

Samsung je takođe lansirao svoj robotski usisivač POWERbot VR9000. Digitalni inverterski motor ovog uređaja pruža do 60 puta veću moć usisavanja od prethodnih robotskih usisivača. Zahvaljujući funkciji Visionary Mapping Plus, POWERbot pravi kompletnu mapu doma i izračunava najefikasniji put za čišćenje. Čak pronalazi put do svoje stanice za punjenje.

MILK VR

Samsung nastavlja sa inovacijama u oblasti mobilne tehnologije. Dok će sledeća generacija uređaja pratiti putanju uređaja Galaxy Note Edge, Gear S i Gear VR, ponuda sadržaja će širiti putem Samsung MILK. Do sada servis za puštanje muzike sa milionima aktivnih korisnika širom sveta, Samsung MILK proširuje svoju delatnost i na oblast Smart TV-a, a što se muzike tiče, i na veb.

Ljubitelji uređaja Samsung Gear VR – kacige za virtuelnu realnost koju pokreće Samsung Galaxy Note 4 – takođe će moći da se priključe Milk iskustvu, sa svakodnevnim emitovanjem video snimaka od 360 stepeni i VR kanala za muziku, sport, akciju i životni stil. Ovaj servis će ponuditi kao opciju „Instant Play“ i „Best Quality“ u najvećem mogućem kvalitetu (4K x 2K). Samsung će se udružiti sa kompanijom Skybound Entertainment, producentima serije The Walking Dead, kako bi u 2015. godini stvorili prvi triler koji je u potpunosti kreiran za VR. Uz to, kroz različita partnerstva na planu sadržaja, uključujući i ona sa NBA, Skybound Entertainment, RedBull, Mountain Dew, Acura, Artists Den, Refinery 29 i Boiler Room, Samsung će nastaviti da korisnicima donosi dinamične sadržaje virtuelne realnosti.

Prenosivi Samsung SSD T1

Samsungov prenosivi SSD T1 može da spakuje do 1 terabajta podataka na drajv koji nije veći vizit karte. Sa 3D V-NAND tehnologijom i brzinama pisanja/čitanja koje su četiri puta brže od tradicionalnih eksternih hard diskova, Samsungov prenosivi SSD T1 omogućava da se film od 3GB sačuva za samo 8 sekundi. Sa naprednom hardverskom enkripcijom, softverom za lozinku, otpornošću na udarce i dinamičkom termalnom zaštitom, Samsungov prenosivi SSD T1 promeniće način na koji sa sobom nosimo podatke kada smo u pokretu.

Za više informacija posetite: http://global.samsungtomorrow.com/CES2015

 

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela