Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Samsung Gear S2 klasik 3G sa eSIM karticom

Samsung je najavio Samsung Gear S2 classic 3G kao prvi uređaj na tržištu koji će biti opremljen eSIM karticom koja odgovara GSMA arhitekturi za obezbeđenje usluga za SIM sa udaljene lokacije (RSP, remote SIM provisioning).

Samsung Gear S2 classic_Platinum_Front

Samsung je odigrao ključnu ulogu u pokretanju saradnje između partnera iz više različitih industrija, među globalnim operaterima i prodavcima SIM modula, kako bi implementirao eSIM karticu koja odgovara GSMA standardima u uređaje široke potrošnje. Ova kompanija je sarađivala sa nekoliko partnera iz ove industrije, uključujući „M1 Limited“, „Orange“, „Singtel“, „StarHub Ltd.“, „Telefónica“, „TeliaSonera“, „Vodafone Group“ i prodavce SIM kartica – „Gemalto“, „Giesecke&Devrient“ (G&D) i „Oberthur Technologies“. Ova grupa kompanija sarađivala je na razvoju tehničkih specifikacija koje će omogućiti korisnicima da preuzmu sa interneta profil operatera mobilne mreže na uređaje sa ugrađenim e-SIM karticama.

“Uzbuđeni smo što će naši korisnici koji poseduju Gear S2 moći da ostave svoje mobilne telefone kod kuće, a da i dalje budu dostupni. Sa povećanjem broja povezanih uređaja, mogućnost povezivanja više objekata preko mreže mobilne telefonije biće od suštinskog značaja, a rad koji smo uložili, zajedno sa Samsungom i drugim partnerima ka usvajanju standardizovanog pristupa eSIM karticama je veliki korak napred u tom pravcu,“ kaže Iv Metr, izvršni potpredsednik u Diviziji za povezane objekte i partnerstva u kompaniji Orandž.

Svi partneri koji su saradjivali na projektu su u potpunosti posvećeni podršci GSMA aktivnosti u stvaranju potpuno interoperabilnog eSIM standarda koji će obezbediti mogućnost bezbednog povezivanja za sve veći broj uređaja.

Gear S2 klasik 3G opremljen eSIM karticom u skladu sa GSMA standardima biće dostupan od marta.

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela