Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Panasonic predstavlja liniju televizora za 2021.

Sledeći najavu vodećeg modela JZ2000 OLED televizora najavljenog na CES-u, Panasonic najavljuje još modela iz svoje linije televizora za 2021, koja sadrži potpuno nove OLED i LED televizore.

Zahvaljujući holivudskom podešavanju i vrhunskoj preciznosti boja, Panasonic televizori su oduvek bili najbolji izbor za gledanje filmova i visokokvalitetnih TV serija. Tokom 2021, vođen „Vidi sve, oseti sve“ („See it all, Feel it all“) konceptom, Panasonic koristi svoje umeće kvaliteta slike kako bi dodatno unapredio gledanje sporta, igranje igara, kao i uživanje u striming sadržaju.

Nova OLED linija: odlična za kinematografski sadržaj

Kada se radi o OLED-u, Panasonic je dopunio vodeći model JZ2000 pomoću novih JZ1500, JZ1000 i JZ980 serija, pri čemu su poslednje tri serije dostupne u veličinama od 65 inča, 55 inča i – što je novina za 2021. – 48 inča. Kao i kod modela JZ2000, ovi uređaji takođe imaju podešavanje boja Stefana Sonnenfelda, osnivača i generalnog direktora kompanije Company 3 i saradnika od poverenja nekih od najboljih svetskih filmskih producenata. U kombinaciji sa Panasonic tehničkom preciznošću boja, ovi novi OLED televizori će u skladu s tim postaviti reper za gledanje kinematografskog i premijum sadržaja.

Tokom poslednjih godina, Panasonic je usmerio svoje inženjersko umeće i izvrsnost u inoviranje mnogo svetlijih OLED panela u vidu Master HDR OLED Professional Edition panela. U prošlosti su oni bili ograničeni na vodeće modele televizora, ali će tokom 2021. Panasonic uključiti svetliji Master HDR OLED Professional Edition panel i u modelima JZ2000 i JZ1500  – što su odlične vesti za gledaoce koji žele da uživaju u boljim HDR performansama, ali već imaju sveobuhvatan zvučni sistem kod kuće.

Svaka od ovih OLED serija će imati potpuno novi HCX Pro AI procesor koji je najavljen uz model JZ2000 i koji omogućava novi Auto AI režim slike. Auto AI pomaže da se gledaocima pruži optimalan doživljaj tako što precizno detektuje koja se vrsta sadržaja gleda: na primer, filmovi ili sport, a zatim automatski prilagođava kvalitet slike u skladu s tim. Auto AI režim je samostalan režim slike, tako da će gledaoci koji žele ručno da izaberu najbolju postavku moći to da urade.

Pored toga, s obzirom da imaju novi HCX AI Pro procesor, novi OLED-i će takođe podržavati Game Mode Extreme koji smanjuje latenciju do vrednosti koje su među najnižima u industriji za OLED televizor. Do ovih smanjenja latencije nije došlo zbog poboljšanja sa strane panela u celokupnoj industriji, već su rezultat značajnih inženjerskih unapređenja koja je Panasonic napravio. Svi OLED modeli će takođe podržavati AMD FreeSync Premium.

 

Panasonic predstavlja liniju televizora za 2021 (I)

 

Novi LED televizori: savršeni za sport i gejming

Pored OLED uživanja, Panasonic je takođe najavio tri nove LED serije za 2021. i nagovestio je da ih ima još u pripremi.

Novonajavljene LED TV serije su JX940 serija (75 inča, 65 inča, 55 inča, 49 inča), JX850 serija (65 inča, 58 inča, 50 inča, 40 inča) i JX800 serija (65 inča, 58 inča, 50 inča, 40 inča).

Panasonic je objasnio da će naročito JX940 serija biti dobra za sportske i gejming entuzijaste.

–           Prvo, poput novonajavljenih OLED televizora, serija JX940 takođe ima potpuno novi HCX Pro AI procesor, što znači da može automatski da detektuje sportske emisije i da optimizuje sliku u skladu s tim. Inteligentni Clear Motion takođe uglađuje dinamičnu akciju kako bi gledaocima pružio uživanje bez treperenja.

–           Drugo, serija JX940 dolazi sa svetlim HDR Cinema Display Pro panelom u 120 Hz sa širokim uglovima gledanja – što je savršeno za gledanje sporta sa porodicom ili prijateljima.

–           Treće, podrška za Dolby Atmos pruža zvuk stadiona koji ispunjava sobu. Pored toga, serija JX940 takođe sadrži inovativnu verziju Panasonic-ovog dizajna fleksibilnog postolja. Kada se postolja postave u spoljašnji položaj, ona malo podižu televizor kako bi se omogućilo postavljanje zvučne konzole (poput Panasonic-ove HTB490 zvučne konzole sa podudarajućim dizajnom) ispod televizora, što dodatno poboljšava zvučne performanse.

Kada je u pitanju gejming, pošto JX940 serija ima novi HCX Pro AI procesor to znači da podržava HDMI 2.1 funkcije kao što su High Frame Rate (HFR) i Variable Refresh Rate (VRR) što od njega pravi moćnu mašinu za igranje igara. JX940 takođe podržava AMD FreeSync Premium.

JX800: Odličan za striming

Uvođenje novog HCX Pro AI procesora u Panasonic-ove ozbiljnije modele znači da je Panasonic sada uveo svoju prethodnu generaciju HCX procesora na osnovne modele poput JX800 serije – što znači da će čak i uređaji osnovnog nivoa sada imati pristup velikom bogatstvu Panasonic ekspertize u nauci o bojama.

Kao rezultat toga, JX800 otključava nivo kvaliteta slike koji ga, u kombinaciji sa tehnologijom HDR Bright Panel Plus i veoma širokim opsegom striming usluga, čini savršenim porodičnim televizorom za maratone gledanja koji je prijatelj budžeta.

Takođe, JX800 po prvi put kombinuje Panasonic-ov HCX procesor s Android OS-om, dok istovremeno zadržava deo upotrebljivosti Panasonic-ovog my Home Screen operativnog sistema koji je jednostavan za upotrebu.

Podrška za formate

Tokom 2021. Panasonic nastavlja svoju snažnu tradiciju podržavanja premijum funkcija sve do osnovnih modela u liniji proizvoda, gde one mogu da imaju najveći uticaj.

Film Maker Mode sa funkcijom Intelligent Sensing, koje je Panasonic najavio u OLED modelima za 2020, biće podržani u 2021. sve do JX800 serije.

Što se tiče HDR formata, Dolby Vision IQ biće podržan u svim OLED televizorima za 2021. kao i na LED televizorima serije JX940; Dolby Vision i HDR10+ Adaptive format biće podržani sve do modela JX800, pored formata HDR10 i Hybrid Log Gamma.

Kada se radi o igranju, Game Mode Extreme biće podržan sve do modela JX940, donoseći sa sobom prednosti funkcija 4K High Frame Rate (HFR) i Variable Refresh Rates.

Što se tiče zvuka, Dolby Atmos biće podržan sve do serije JX850.

my Home Screen 6.0

Svi novi modeli sve do serije JX850 imaju poslednju iteraciju Panasonic-ovog visoko ocenjenog OS-a za pametne televizore, my Home Screen 6.0. Nova verzija pruža znatna unapređenja upotrebljivosti.

my Scenery vam omogućava da napravite izbor umirujućih slika i video zapisa ili da postavite sopstvene koje će odražavati vaše raspoloženje ili doba dana. Savršeno za seanse samosvesnosti ili pripremu za spavanje. Pored fotografija iz usluge LUMIX CLUB koje oslikavaju lepotu Japana, takođe smo sarađivali sa studijom LoungeV Studio (www.loungev.com) kako bismo vam obezbedili najlepše video zapise koji će vam pomoći da se opustite posle napornog radnog dana.

Potpuno nova funkcija On Timer omogućava korisnicima da zakažu vreme kada će se televizor automatski uključiti; korisnici takođe mogu unapred da izaberu omiljeni kanal ili koji HDMI ulaz žele da prikažu. Alternativno, televizor takođe može da prikaže novu my Scenery funkciju.

Dvostruka Bluetooth konekcija omogućava televizoru da prenosi zvuk istovremeno na dva odvojena Bluetooth uređaja, što znači, na primer, da i vi i vaš bračni drug možete da slušate film kasno noću preko Bluetooth slušalica bez ometanja sna vaše dece.

Interfejs menija je poboljšan kako bi omogućio brz pristup najčešće korišćenim postavkama za sliku, zvuk i drugo.

Svi modeli do JX850 i uključujući njega podržavaju ugrađeni Google Assistant i Amazon Alexa, što korisnicima omogućava da upotrebe svoj glas da provere prognozu li vesti, pored ostalih korisnih informacija direktno na njihovom televizoru.  JX800 podržava Google Assistant ali ne i Amazon Alexa.

Ostale nove funkcije uključuju HDMI Signal Power Link koji omogućava automatsko uključivanje iz stanja pripravnosti i prebacivanje ulaza, čak i za uređaje koji nisu CEC kompatibilni, poput PC računara.

Dizajn

Dosledno Panasonic-ovoj filozofiji pružanja imerzivnog doživljaja koji je veran životu, dizajn linije proizvoda za 2021. jednostavan je i minimalan kako bi gledaocima omogućio da u potpunosti budu fokusirani na omiljeni sadržaj.

Panasonic će takođe predstaviti potpuno nov daljinski upravljač tokom 2021. godine. Savršeno se uklapajući u okruženje dnevne sobe, on je dizajniran na osnovu zaobljenog oblika dekorativnih činija. Oble ivice ga takođe čine ergonomskim i ugodnim za držanje.

Napomena za urednike u vezi s podrškom za HDMI2.1:

Svi modeli do JX940 LED TV-a i uključujući i njega imaće dva HDMI porta koji podržavaju HDMI2.1 funkcije kao što su High Frame Rate (HFR) i Variable Refresh Rates (VRR).

U vreme isporuke, ovi portovi će podržavati 4K ulaz, ali, u slučaju 4K High Frame Rate i 4K@120Hz VRR, prikazivaće samo pola vertikalne rezolucije.

Tokom 2021. izdaćemo ažuriranje firmvera koje će povratiti punu podršku za 4K High Frame Rate.

Kada je u pitanju 4K@120Hz VRR imaćemo dodatnu najavu u dogledno vreme. Imajte na umu da će rezolucije koje nisu 4K@120Hz VRR, kao što su Full HD i 4K@60Hz VRR, biti podržane u vreme isporuke bez problema.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela