Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Novi Walkman predstavljen na sajmu CES 2015

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES 2015), japanski proizvođač Sony predstavio je paletu inovativnih audio tehnologija koje nude prozor u potpuno novi svet muzičkog iskustva.

Istražite ogroman izvor onlajn zabave koja odgovara svakom muzičkom ukusu i uživajte u omiljenim melodijama preko bežične konekcije uz inovativnu Songpal aplikaciju za reprodukciju zvuka visokog kvaliteta istovremeno u svim prostorijama vašeg doma.

 

Sony_ZX2_slika_01

 

Takođe, možete da odaberete i muzičku listu sa telefona ili tableta i da je slušate direktno na zvučnicima uz pomoć Google Cast tehnologije. Google Cast tehnologija omogućava da na veoma jednostavan način uživate u svim glavnim streaming servisima na vašim zvučnicima, uključujući Google Play Music, Deezer i mnoge druge. Samo dodirnite „cast“ dugme na vašoj omiljenoj audio aplikaciji na Android ili iOS uređaju i aktivirajte zvučnik ili grupu zvučnika, uključujući izabrane Sound Bar zvučnike, bežične zvučnike ili Sony AV risiver za kućni bioskop. Oprostite se od seckanja, prekida i šuma, jer poboljšani dual-band Wi-Fi (2.4GHz/5GHz) nudi stabilniji signal sa manje prekida, garantujući tečan prenos zvuka sa servisa kao što su Spotify Connect i drugi Google Cast servisi za audio podržane uređaje. Uživajte u ovim servisima uz superioran zvuk i sa jedinstvenim Sony DSEE-HX pojačalom.

Bežična konekcija je sada značajno poboljšana zahvaljujući novom LDAC kodeku, koji prenosi podatke tri puta efikasnije od standardne Bluetooth veze i znatno podiže efikasnost konverzije dozvoljavajući lak prenos sa uređaja. Godinu pred nama obeležiće proširene serije audio inovacija poput Sound Bar zvučnika, AV resivera, slušalica, kao i bežičnih zvučnika, a svi oni podržavaju novi i efikasni LDAC kodek. Među pomenutim uređajima je i prvi Walkman koji efikasno podržava LDAC kodek ― Walkman NW-ZX2.

Legendarna porodica Sony Walkman proizvoda dobila je pojačanje kome će se najviše obradovati istinski zaljubljenici u muziku. Ovaj uređaj luksuznog dizajna sa telom od čvrstog aluminijuma donosi jedinstvenu prefinjenost zvuka visoke rezolucije pravo u vaš džep!

Konvertovanje analognog zvuka u digitalne CD i MP3 formate može poremetiti čistotu originalnog signala, dok zvuk visoke rezolucije zadržava mnogo više detalja tokom procesa konverzije za autentičnije muzičko iskustvo. Sony S-Master HX digitalno pojačalo u potpunosti obrađuje audio signal u digitalni domen, podržavajući izvorni oblik zvuka visoke rezolucije. Ova napredna tehnologija veoma precizno procesuira ogromne količine audio podataka, dok istovremeno smanjuje šum i distorziju. Moćno DSEE HX procesuiranje vraća ključne informacije visokih frekvencija koje se često gube u kompresovanim zvučnim fajlovima, dok su CD i MP3 izvori značajno unapređeni proširujući frekvencije uzorkovanja i dubinu preko njihovih originalnih vrednosti približno do kvaliteta HD zvuka (što odgovara 192 kHz/24-bitnom zvuku), pružajući vam osećaj kao da se nalazite u studiju za snimanje ili na koncertu.

Da je Walkman NW-ZX2 uređaj nove generacije namenjen strastvenim ljubiteljima zvuka, jasno je već od prvog dodira. Ram plejera je obložen čvrstim aluminijumom, dok pozlaćena bakarna ploča sa unutrašnje strane smanjuje uticaj električne impedance na kvalitet zvuka. Novi Walkman NW-ZX2 odlikuje i impresivna lista poboljšanja u dizajnu koja će obradovati svakog audiofila, kao i značajna unapređenja u napajanju plejera, koja uključuju električni dvoslojni kapacitator za blaže oscilacije u voltaži.

Umesto jednog izvora za digitalni sat, sada su tu dva, sa posebnim kristalnim oscilatorima za 44.1/88.2/276.4 kHz (CD/DSD) i 48/96/192 kHz izvore. U kom god formatu da slušate muziku, uživaćete u dodatnoj čistoti i transparentnosti sa pojačanom stereo separacijom.

Ljubitelje dugih muzičkih lista visoke rezolucije obradovaće 128 GB interne memorije, a uz opcionu microSD karticu ovaj kutak zadovoljstva možete proširiti na 256 GB i svakodnevno preslušavati preko 1700 pesama u visokoj rezoluciji (oko 150 MB po pesmi). Zahvaljujući novoj litijum-jonskoj bateriji, sada možete uživati u muzici vaših omiljenih izvođača i do 60 sati po jednom punjenju.

Povezivanje jednim dodirom preko NFC konekcije čini bežičnu vezu između ovog modela i drugih uređaja trenutnom i lakom, a plejer takođe podržava i USB audio vezu za direktno digitalno povezivanje sa prenosivim ili USB DAC pojačalima, bez oscilacija u frekvenciji.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela