Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Najtanji i najsnažniji iPad do sada – Apple iPad Air 2

Kompanija Apple® je danas predstavila iPad Air™ 2, najtanji i najsnažniji iPad® do sada. Tanak svega 6.1 milimetar i sa masom od 437 grama, iPad Air 2 objedinjuje unapređeni Retina® ekran koji prikazuje poboljšan kontrast i bogatije, življe boje, dok nove kamere sada snimaju fotografije i video klipove impresivnog kvaliteta. Raspoloživi u zlatnoj, srebrnoj i space gray nijansi, novi iPad Air 2 i iPad mini™ 3 raspolažu sa Touch ID™ tehnologijom, pa korisnici mogu da otključaju svoj iPad jednim dodirom prsta, ali i da kupuju kroz aplikacije na bezbedan, lak i brz način koristeći Apple Pay™.

 

iPad Air 2 i iPad mini 3

“iPad je magičan komad stakla koji pokreće više od 675 hiljada specijalno dizajniranih aplikacija, a dovoljno je tanak i lagan da ga možete sa sobom nositi čitav dan; novi iPad Air 2 donosi neverovatan broj inovacija, teži manje od 450 grama, a sa profilom od samo 6.1 milimetar, to je najtanji tablet na svetu”, izjavio je Filip Šiler, stariji potpredsednik Worldwide Marketing odeljenja u kompaniji Apple i dodao: “iPad Air 2 stiže sa novim Retina ekranom sa anti-reflektivnim premazom, drugom generacijom 64-bitnog A8X procesora, novim iSight i FaceTime HD kamerama, bržim bežičnim WiFi i LTE tehnologijama i revolucionarnim Touch ID sezorom za otisak prsta”.

Kreiran tako da pruži neprevaziđen nivo prenosivosti i jednostavnosti upotrebe, iPad Air 2 stiže u predivnom aluminijumskom kućištu, precizno napravljenom od jednog komada ove legure koja uz postupak anodizacije pruža osećaj kvaliteta i dugotrajnosti. Poboljšani Retina ekran približava slike i sadržaj vašim prstima, što čini rad na iPad Air 2 tabletu ličnijim i intimnijim iskustvom. Specijalno dizajnirani anti-reflektivni sloj smanjuje odsjaje za 56 procenata što obezbeđuje čistiju sliku unutar kancelarija, učionica ili na otvorenom.

iPad Air 2 pokreće novi A8X procesor koji je Apple dizajnirao za 40 procenata brže CPU performanse i čak 2.5 puta brže grafičke performanse u odnosu na iPad Air, u isto vreme zadržavajući radnu autonomiju od čak 10 časova rada, igranja ili surfovanja. U kombinaciji sa novom grafičkom tehnologijom Metal™, raspoloživom u iOS 8, novi A8X procesor obezbediće realističnu grafiku, vizuelno uporedivu sa najnaprednijim igračkim konzolama. iPad Air 2 takođe objedinjuje i M8 koprocesor zadužen za prikupljanje informacija iz akcelerometra, žiroskopa, kompasa i novog digitalnog barometra koji meri nivo atmosferskog pritiska kako bi pružio uvid u relativnu promenu visine na kojoj se nalazite.

iSight® i FaceTime® HD kamere kod iPad Air 2 omogućavaju korisnicima da naprave još bolje fotografije i video klipove. Napredna optika i senzor rezolucije od 8 megapiksela kod iSight kamere otvaraju put ka fotografijama sa jasnim detaljima i živim bojama, a nove mogućnosti uključuju panoramske fotografije, time-lapse video, usporene snimke i 1080p HD rezoluciju snimanja. FaceTime HD kamera za video konferencije hvata čak 80 procenata više svetla u odnosu na kameru kod iPad Air modela, a tu je i podrška za burst režim snimanja, kao i za HDR fotografiju i video. Hiljade moćnih aplikacija mogu da iskoriste sve prednosti neverovatnih kamera koje uz Retina ekran u ulozi digitalnog optičkog tražila čine iPad Air 2 moćnim alatom za skeniranje i beleženje detalja na dokumentima, istraživanju neba ili analizu performansi atleta – samo jednim dodirom prsta.

iPad Air 2 pruža bržu bežičnu konektivnost kroz podršku za 802.11ac WiFi sa MIMO (Multiple-In-Multiple-Out) tehnologijom, koja obezbeđuje 2.8 puta brže slanje podataka u odnosu na WiFi performanse kod iPad Air modela, odnosno čak 866 Mbps. iPad Air 2 sa WiFi + Cellular ima i LTE modem za prenos podataka putem mobilne mreže. Najnoviji expanded-LTE čip obezbeđuje do 50 procenata brži prenos podataka, kao i podršku za druge brze mobilne tehnologije koje se koriste širom sveta (DC-HSDPA, HSPA+).

Touch ID tehnologija na iPad Air 2 and iPad mini 3 omogućava jednostavan i bezbedan način za otključavanje uređaja jednim dodirom prsta, kao i brzu identifikaciju unutar aplikacija kako biste na bolji način mogli da zaštitite vaše informacije. Touch ID se može koristiti kao bezbedan način za odobravanje kupovina unutar App Store℠, iTunes Store® ili iBooks Store℠, kao i za Apple Pay, kada se plaćaju servisi ili naručuju proizvodi unutar aplikacija.

iPad Air 2 i iPad mini 3 stižu sa iOS 8.1 koji donosi i Continuity tehnologiju na svim iOS 8 i OS X® Yosemite uređajima. Continuity omogućavaju bolju saradnju između svih vaših Apple uređaja, pa tako možete da započnete određenu aktivnost na iPad-u, a nastavite je na Mac-u. A ako je vaš iPhone® na istoj mreži, možete i da šaljete i da primate pozive direktno na vašem iPad-u.

iPad mini serija je unapređena iPad mini 3 modelom koji stiže sa Touch ID senzorom, kao i sapoznatim iPad mini sa Retina ekranom, koji sada nazivamo iPad mini 2 i koji je sada još povoljniji. Oba iPad-a stižu sa impresivnim Retina ekranom, brzim A7 procesorom, iSight kamerom rezolucije 5 megapiksela, FaceTime HD kamerom i super-brzom bežičnom konektivnosti. iPad mini je takođe prisutan po do sada najnižoj ceni.

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela