Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Najbolji vodič za slikanje savršenog vatrometa pametnim telefonom

Na mnogo načina, kamere pametnih telefona su već nadmašile klasične kamere. Ipak, samo nekoliko proizvođača mogu u potpunosti da iskoriste fotografske sposobnosti koje nude moderni pametni telefoni. Jedan od njih je Huawei koji je za tu svrhu iskoristio veštačku inteligenciju i računarsku sposobnost modela Mate 10 Pro. Ovo osigurava predivne slike čak i kada su uslovi izrazito zahtevni, na primer pri slikanju očaravajućih vatrometa tokom proslave Nove godine.

 

image001

 

Veštačka inteligencija je spremna da pomogne

Kada slikamo obične slike u normalnim uslovima, bitni su osnovni parametri kamere, odnosno kakav senzor poseduje, koliko svetla prima sočivo i koliko se brzo može podesiti fokus. Već u ovoj fazi, Huawei Mate 10 Pro nudi vrhunske parametre. Mate 10 Pro ima dva senzora koji omogućavaju veću detaljnost slike i manje šuma. Slike iz ova dva senzora se kombinuju pomoću naprednih algoritama. Sočiva ispred ovih senzora su među najosvetljenijim sočivima ikada korišćenim u telefonima. Fokus se podešava pomoću sistema detekcije faze, detekcije kontrasta, merenja dubine polja i laserskog merenja rastojanja. Zahvaljujući svemu ovome autofokus radi izuzetno brzo i bez greške. A rezultati su zaista neverovatni.

Ali kada slikate zahtevniju scenu, kao što je već pomenuti vatromet sa mračnom pozadinom noćnog neba, kamera će da prilagodi podešavanja za scenu koja je suprotna tipičnoj fotografiji na kojoj je sve lepo osvetljeno. U tome vam pomaže veštačka inteligencija telefona Huawei Mate 10 Pro koja u stvarnom vremenu prepoznaje scenu i shodno tome podešava parametre čak i u neobičnim situacijama.

Ne morate da budete iskusan fotograf

Huawei Mate 10 Pro ima ugrađeni sistem prepoznavanja zasnovan na algoritmima veštačke inteligencije. Telefon automatski prilagođava parametre slike ne bi li se dobili najbolji rezultati. Između ostalog, prepoznaje biljke, posuđe, sneg i plažu, izlaske i zalaske sunca, kao i noćne fotografije. Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, slike snega neće biti suviše mračne, a zalasci sunca će izgledati toplo i prirodno. Hrana na slikama će delovati ukusno, a vatromet slikan telefonom Mate 10 Pro će vas oduševljavati tokom mnogo narednih zima. Novogodišnji vatromet je savršena prilika da iskoristite ove odlike Huawei telefona.

Neograničena kreativnost

Huawei Mate 10 Pro takođe nudi dodatne režima rada koji nisu dostupni na drugim telefonima. Pomoću jednistvenih režima slikanja svetlošću, mogu se postići fenomenalni umetnički efekti bez ikakvog iskustva u noćnom slikanju. Slike nastaju na najjednstavniji način. Kao korisnik telefona Mate 10 Pro ne morate da pogađate koje će vreme ekspozicije doneti najbolje rezultate jer ekran vašeg telefona konstantno prikazuje progres slikanja svetlosti na mračnoj pozadini. Vi odlučujete kada je slika ispunila vaša očekivanja, a slikanje fotografije možete da dovršite bilo kada. Četiri različita režima slikanja svetlošću vam omogućavaju da u potpunosti iskoristite umetnički potencijal telefona Huawei Mate 10 Pro.

Kada ostali moraju da odlože svoje telefone i kamere zato što je noćno slikanje suviše zahtevno za njihove uređaje, Huawei dolazi do izražaja, nudeći vam potpuno nove mogućnosti. Pogledajte kako neverovatno mogu izgledati vaše novogodišnje uspomene kada ih slikate telefonom Huawei Mate 10 Pro.

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela