Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » LG SUPER UHD televizori predstavljeni na sajmu CES 2016

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoju najnoviju seriju UHD televizora na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) 2016 u Las Vegasu. Vodeći modeli u okviru ponude IPS televizora su UH9500, dijagonale 65 inča, UH9550, dijagonale 86 inča, kao i SUPER UHD televizori, UH8500 dijagonale 65 inča i UH8550 dijagonale 75 inča. Modeli premium SUPER UHD televizora pružaju viši nivo reprodukcije boja, napredniju sliku i poboljšane zvučne karakteristike, kao i HDR (High Dinamic Range) tehnologiju i moderan, ultra tanki dizajn.

 

LG 86UH9550_65UH9500_65UH8500 SUPER UHD televizori_Fotografija_1

 

LG UH9500 i UH9550 modele televizora krase najnapredniji IPS ekrani na tržištu, kao i inovativne funkcije kao što su True Black Panel, patentirana tehnologija koja smanjuje refleksiju i povećava kontrast boja i Contrast Maximizer, tehnologija koja pruža veću dubinu i kontrast razdvajanjem predmeta od njihove pozadine.

 

HDR Plus tehnologija omogućava UH9500 i UH9550 modelima da prikazuju 4K HDR sadržaj, dok Ultra Luminance tehnologija značajno povećava kontrast između tamnih i svetlih područja, ujedno pojačavajući HDR efekat. Pomoću HDMI ulaza koji je kompatibilan sa HDR tehnologijom i mogućnošću prenosa SDR režima u visokokvalitetni HDR režim, korisnici mogu da emituju sadržaj približan HDR kvalitetu, i to iz bilo kog standardnog izvora.

 

Zarad kvalitetnije reprodukcije boja, LG ColorPrime Plus tehnologija uvećava opseg nijansi koje se mogu prikazati na ekranu, koristeći proširen spektar boja i stvarajući realnije slike veće dubine. Još jedna inovacija je Billion Rich Colours, funkcija koja koristi panel i procesor snage 10 bita kako bi omogućila modelima UH9500 i UH9550 da emituju više od milijardu boja.

 

Novi koncept dizajna primenjen je na modelu UH9500, što znači da je tanji, čak i od svog prethodnika. Smanjenim rastojanjem između panela i zadnjeg dela, ultra tanki ekran debljine 6,6mm i njegov, gotovo nevidljivi okvir odaju utisak da televizor lebdi u vazduhu. Ovaj model je bez premca i kada je zvuk u pitanju. Kompanija LG u saradnji sa vrhunskim proizvođačem audio uređaja, kompanijom Harman/Kardon, razvila je sistem zvučnika koji pružaju izuzetno visok kvalitet zvuka, dok nova Magic Sound Tuning funkcija meri i analizira okruženje i prilagođava zvuk specifičnim uslovima u prostoriji.

 

Sličnih karakteristika kao UH9500 i UH9550, modeli UH8500 i UH8550 takođe poseduju ColorPrime Plus, Billion Rich Colours, Ultra Luminance i Contrast Maximizer funkcije, ali uz malo drugačiju konfiguraciju. Kompanija LG će svečano predstaviti i svoj 8K SUPER UHD televizor dijagonale 98 inča čija je isporuka planirana za drugu polovinu 2016. godine.

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela