Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Kako rade tri, odnosno četiri kamere na Galaxy A7 i A9 telefonima

Treba vam savršena fotografija i smatrate da vam jedna ili dve kamere na telefonu nisu dovoljne? Možda i nisu i možda imamo pravo rešenje za vas. Kako vam zvuči telefon sa tri kamere? Ne, još bolje – telefon sa četiri kamere…

Pre samo nekoliko meseci, kompanija Samsung predstavila je telefone iz serije A: Galaxy A7 i Galaxy A9 koji se osim odličnih performansi i elegantnog, minimalističkog dizajna, odlikuju i vrlo originalnim i inovativnim kamerama.

 

Galaxy-A7_Blue_Single_1P

 

Samsung Galaxy A7 idealan je za sve zaljubljenike u selfije, ali i one avanturističkog duha koji imaju „širok pogled“ na svet oko sebe te samim tim uživaju u hvatanju zanimljivih i neobičnih trenutaka na fotografijama. Naime, trostruka kamera ovog uređaja, beleži više od onoga što se vidi.

Trostruka zadnja kamera sastoji se od objektiva od 24 megapiksela, 8 megapiksela i objektiva od 5 megapiksela. Kamera sa objektivom od 24 megapiksela je takva da automatski propušta više svetlosti, spajajući četiri piksela u jedan piksel kad nema dovoljno svetla. Na taj način dobijete fotografije savršene bistrine, kako na jakom svetlu, tako i pri uslovima slabe osvetljenosti. Ultraširoki objektiv od 8 megapiksela dolazi sa uglom fotografisanja od 120 stepeni i on vam je više nego koristan za snimanje fotografija neograničeno širokih kadrova. Tu je i objektiv za dubinu od 5 megapiksela i funkcijom Live Focus, koji omogućava kontrolu dubine vidnog polja i aktiviranje bokeh efekta. Da pojasnimo, to je efekat zamućene fotografije ukoliko volite malo umetničke slobode.

Sa opcijom Inteligentne funkcije za optimizaciju, Galaxy A7 kamera kategorizuje predmet i prilagođava boju, kontrast i osvetljenost, kako bi odmah optimizovala kvalitet slike.

Da ne zaboravimo i prednju kameru koja ima 24 megapiksela i podesivi LED blic, za bistre, čiste selfije u bilo koje doba dana. Uz funkciju Selfie Focus moguće je snimiti selfije sa bokeh efektom, a lični pečat fotografijama moguće je dati i korišćenjem AR emodžija i filtera za ulepšavanje.

Galaxy A7 urađen je u crnoj, plavoj i zlatnoj boji. Ima prepoznatljiv, beskonačni Super AMOLED displej od 6,0 inča. Vrhunski dizajn stakla, bočni senzor za otisak prstiju koji je jednostavniji za korišćenje i glatke, neprekinute zakrivljene linije, čine Galaxy A7 i sofisticirano elegantnim i praktičnim. Uređaj podržava i Dolby Atmos tehnologiju za reporodukciju zvuka, a dolazi sa servisima Bixby i Samsung Health.

 

SM-A920F_002_Back_Bubblegum Pink

 

Samsung Galaxy A9 je zaista jedan posebno interesantan telefon na  tržištu i prvi, koji ima ugrađenu četvorostruku zadnju kameru. Ovaj telefon odličan je izbor ako vam je kamera od primarne važnosti jer pravi najbolje fotografije u svakom trenutku i na svakom mestu, bez obzira na kvalitet osvetljenja.

Naime, četvorostruku zadnju kameru čine glavna kamera od 24 megapiksela, sa otvorom blende f/1.7; druga kamera je telefoto kamera rezolucije 10 megapiksela, otvorom blende f/2.4 i sa mogućnošću uvećanja do 2x (optički zum); treća kamera ima 8 megapiksela i ultraširoki objektiv sa uglom slikanja i snimanja od 120 stepeni i otvor blende f/2.4; poslednja kamera takozvana dubinska kamera za kreiranje dubine polja i bokeh efekta od 5 megapiksela i otvora blende f/2.2. rednja kamera ima 24MP, F2.0.

Šta sve ovo znači? Glavna kamera spaja do četiri piksela u jedan, kako biste pravili kvalitetnije fotografije. To dalje znači da ova kamera može da napravi odlične fotografije u uslovima slabog osvetljenja, ali i kada je svetlo prejako. Pomoću telefoto kamere i optičkog zumiranja do 2x možete približiti objekat snimanja i snimiti fotografiju iz veće blizine, kreirajući drugačiji kadar, iz nove perspektive. Čak i ovako uveličane fotografije su detaljne i kvalitetne. Ultraširokim objektivom moguće je praviti profesionalne fotografije uz opciju za optimizaciju scene. Ultraširoka kamera, koja oponaša ljudsko oko, hvata ono što što korisnik vidi upravo onako kako i treba da se vidi – široko, sa svim detaljima i bojama.

Pomoću funkcije veštačke inteligencije, koja omogućava prepoznavanje scena, kamera je pametnija i u stanju da identifikuje ono što snimate i shodno tome prilagodi podešavanja obezbeđujući istog trenutka najbolju moguću fotografiju. Uz funkciju Scene Recognition fotografije su jasne, moguće ih je dobiti bez potrebe ponavljanja slikanja. S druge strane, opcija Flaw Detection upozorava vas da fotografisanje ponovite, zbog automatske detekcije nepravilnosti – treptaja, zaprljanog sočiva, nepotrebnog detalja u kadru i slično. Sa dubinskim objektivom možete ručno podešavati dubinu polja fotografije i izoštravati predmet fotografije za slike, koje onda izgledaju kao da ih je slikao profesionalac. Dubinska kamera, uz pomoć Live Focus funkcije, omogućava da se naprave fotografije sa akcentom na subjektu ili objektu slikanja, tako da pozadina okolo bude manje ili više zamućena i kreira bokeh efekat.

Prednja kamera na ovom telefonu je rezolucije čak 24 megapiksela. Kamera ima nekoliko novih opcija, najzanimljivije su Selfie Focus i Smart Beauty.

Ništa manje važno od kamere, je i činjenica da Galaxy A9 dodatno moćnim čini baterija od 3.800mAh. Uređaj podržava bežično punjenje, a u zavisnosti od tržišta, telefon dolazi sa memorijom od 6 ili 8 GB RAM i 128 GB interne memorije, koja je proširiva microSD karticama do 512 GB. Sa memorijom od 128 GB i mogućnošću proširenja do 512 GB, korisnik može bez ograničenja da zabeleži sve što želi, da čuva više, a briše manje. Ekran je 6.3 inča, Full HD+ Super AMOLED, uz rezoluciju ekrana od 1.080 x 2.220 piksela. Koristi Osmojezgarni Octa Core procesor (2,2GHz Quad + 1,8GHz Quad).

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela