Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Isplati li se koristiti LED sijalice?

Osnovna prednost led sijalica je ušteda elekrične energije (a samim tim i novca), koja iznosi oko  90% u odnosu na klasične sijalice.

Druga prednost je izuzetno dug vek trajanja (oko 30.000 sati), a takođe prednost je i to što led rasveta nije osetljiva kao klasično osvetljenje i kao tzv.“štedljive sijalice“ na promene napona koje se svakodnevno dešavaju na našim prostorima. To konkretno znači da ih možete uključiti i isključiti bezbroj puta bez bojazni da će to skratiti njihov životni vek. LED svetlo dostiže svoj maksimum osvetljenosti trenutno, za razliku od fluorescentnog kome ipak treba izvesno vreme. Sa led svetlima osvetljavanje stanova ili poslovnog prostora je postalo izuzetno lako i sa ekološke tačke gledišta, a ova tehnologija je poželjna i zbog toga što se izuzetno lako reciklira .

 

led-sijalice1

LED svetla zahtevaju veoma nizak nivo održavanje zbog dugog životnog veka, što u praksi znači da će trajati narednih 10-tak godina (ukoliko se koriste u proseku 8 sati dnevno), a lako se izračuna i da je novčana ušteda čak 100 – 150 evra godišnje na računima za struju.

Pojedini modeli LED sijalica su trenutno na popustu. Više informacija na: www.jeftino.rs/ostalo%202/ostalo2.htm

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela