Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » iPad Air – Lagan i veoma snažan

iPad Air predstavlja krunu višegodišnjeg Apple-ovog istraživanja na polju tablet računara i u ovom momentu prema svim statističkim podacima je najtraženiji i najprodavaniji desetoinčni tablet na svetu. Njegovo kućište napravljeno je od brušenog aluminijuma, a hardverski i konstrukcijski je daleko ispred prethodnih iPad modela. Kada spominjemo njegovu hardversku nadmoć tu pre svega mislimo na kombinaciju A7 procesora i M7 koproceosra čiji paralelizam u radu daje odlične brzinske i multimedijalne karakteristike. Konkretno iPad Air je po našim testovima nešto preko 30% brži od svog prethodnika, dok je u grafičkim performansama taj procenat još veći i ide do fantastičnih 50%, pa i preko toga kada su pojedine igrice upitanju. To u svakodnevnom radu donosi mnogo brže startovanje aplikacija i igrica, kao i generalno daleko komfornije surfovanje internetom.

 

aple1

 

Jak hardverski sklop iPad Air tableta prati i fantastični Retina ekran (9.7 inča) čija je rezolucija neverovatnih 2048×1536 piksela zahvaljujući kom donosi sliku izuzetne detaljnosti i besprekorne reprodukcije boja. To logično implicira maksimalno vernu reprudkuciju najrazličitijih multimedijalnih sadržaja s posebnim akcentom na HD video materijal koji sada izgleda kao da ima novu dimenziju. Zanimljivo je da je Retina ekran na novom iPad Air tabletu još prijatniji za dodir i da je odrađen tako da redukuje nivo otisaka prstiju.

Apple je oduvek voleo da ističe vizuelne i gabaritne prednosti svojih uređaja, pa je to uradio i sa iPad Air-om. Isti teži skromnih 469 grama, a debljine je svega 7.5 mm, što ga u ovom momentu pored svega navedenog čini i najtanjim i najlakšim desetoinčnim tabletom. Konektivnost mu je takođe jedna od jačih strana, kao i baterija sa kojom je sada moguće dostići čak i 10 sati rada bez potrebe za vezom sa izvorom energije.

Za kraj priče o iPad Air-u koji je sada i zvanično dostupan na našem tržištu ostaje da kažemo da svi kupci u Srbiji imaju dvogodišnju garanciju na bilo koji model iz aktuelne ponude, kao i da se u paketu isporučuju sa aktuelnom verzijom iOS 7 platforme. Cena je u poređenju sa prethodnom generacijom nešto veća, ali apsolutno prati kranje mogućnost ovog sjajnog tablet računara.

Cena (sa PDV-om): od 58.890,00 dinara

Kontakt: iStyle (www.istyle.rs), Tehnomanija (www.tehnomanija.rs)

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela