Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Idealni monitori za brucoše

Hiljde mladih trenutno se priprema za početak studija, a zbog zdravstvenih i efikasnih razloga dobro je razmišljati o kupovini inovativnog, a istovremeno cenovno pristupačnog monitora. Specijalista za monitore AOC sastavio je širok spektar monitora iz portfelja idealnih za studentske potrebe.

 

AOC_90P-angled.tif

 

Danas su laptop računari i tableti osnovna studentska oprema. Domaće zadatke, zadaci, kodiranje, statističke analize, pisanje eseja i seminara, prezentacije –  skoro svaki aspekt studija odvija se upravo putem tih uređaja. Studenti takođe koriste kompjutere za igranje videoigara, gledanje filmova i serija i ostalih vrsta zabave. Iako studenti provode sate i sate ispred kompjutera, i ako pritom nemaju veći i kvalitetniji monitor, moraju se zadovoljiti malim ekranima laptopa i tableta, koji se kreću između 13,15 i najčešće 17-inča.

Tokom grupnih zadataka studenti često rade na jednom laptopu. Nažalost, uski uglovi gledanja u kombinaciji sa malim ekranima rezultiraju neproduktivnim okruženjem. S druge strane, kada studenti zajedno požele da gledaju omiljene serije u svojim stanovima ili domovima, ponovo će biti prisiljeni da ih gledaju na malim ekranima, propuštajući detalje i boje slike zavisno o uglu gledanja morajući da  prilagode položaj tela malom ekranu.

Istraživanje iz 2003. godine koje je sproveo Microsoft pokazuje kako se tokom korišćenja širih ekrana produktivnost poveća za 9 posto. Upravo zato bi studenti trebalo da razmisle o monitorima sa velikim ekranom, kako bi povećali svoju produktivnost kroz studiranje i kako bi poboljšali kvalitet svog slobodnog vremena.

 

Design monitors

 

Za one koji žele modernu opciju sa stilom, AOC preporučuje PDS Series, gde se inovativan dizajn susreće sa slikom vrhunskog kvaliteta, što je rezultat saradnje sa svetski poznatim dizajn studiom F.A. Porsche.

PDS241 može da se pohvali s 24-inčnim (60.5cm) trostranim dizajnom bez okvira sa AH-IPS panelom i Full HD rezolucijom (1920×1080 piksela). Elegantni dizajn povezan je sa širokim rasponom boja, širokim uglovima gledanja i AOC SuperColor WCG tehnologijom. Napon i signal monitora prolaze kroz stalak i podeljeni su u odvojenim kutijama.
PDS271 opremljen je s 27-inčnim (68.8 cm) trostranim AH-IPS panelom bez okvira. Baš kao i manja verzija, PDS241, ovaj ekran dolazi sa neobičnim, asimetričnim metalnim postoljem i ultra tankim minimalističkim dizajnom. Pitanje kablova je kod ovog modela takođe rešeno kako bi se izbeglo nakupljanje kablova iza monitora.

 

Balans između posla i zabave

Za sve one koji se nakon napornog dana od učenja žele odmoriti igrajući kompjuterske igre, trebali bi obratiti pažnju na monitore iz AOC-ove premium gaming serije AGON. Ovi monitori mogu zadovoljiti sva očekivanja koje studenti imaju za monitore, a osim toga ovi monitori dolaze i sa nizom posebnih karakteristika koje će sigurno oduševiti sve ozbiljne gejmere.

 

Pri odabiru monitora, posebnu pažnju treba obratiti na svoje zdravlje. Nakon vremena provedenog učeći ispred kompjutera, provesti još sati igrajući igre moglo bi negativno uticati na vid i položaj tela. To znači da će se korisnici ređe susretati sa naprezanjem očiju i glavoboljama. Zato AOC nudi Flicker-Free tehnologiju te Low Blue Light opciju koja redukuje potencijalno štetne kratke talase plavog svetla i smanjuje smetnje u spavanju prouzrokovane veštačkim plavim svetlom. AGON monitori dolaze i sa AOC Ergo Dial bazom koja ima mogućnosti podešavanja visine, nagiba i okretanja postolja kako bi se osigurao optimalan položaj korisnika kako bi se smanjili bolovi u vratu korisnika.

Bez obzira na ove karakteristike, AOC promoviše odgovorno igranje i ohrabruje svoje korisnike da povremeno naprave pauzu od kompjutera, nezavisno od svrsi njegova korišćenja.

 

Zakrivljeni monitor AG322CX veličine 31.5-inča (80 cm) sa QHD rezolucijom od 2560×1440 piksela ima iznuzetno mali radijus zakrivljenosti od 1800 i trostrani dizajn bez okvira za još veći stepen uranjanja u sadržaj. Brzina osvežavanja od 144 Hz i AMD FreeSync tehnolgija idelani su za nesmetano igranje, a zahvaljujući QHD rezoluciji, studenti će imati dovoljno prostora na ekranu za pregled različitih programa ili video igara.

 

AG251FG dolazi s 24.5-inčnim (62.2 cm) ekranom, Full HD rezolucijom (16:9 formatom i 1920×1080 piksela) i brzinom osvežavanja od 240 Hz, vremenom odziva od 1 ms kao i NVIDIA ULMB za smanjenje zamućenja pokreta. Monitor uključuje specifične gaming karakteristike poput AOC Shadow Control i unapred postavljenih načina igranja. Sa ugrađenim NVIDIA G-SYNC modulom, ovaj model je savršen izbor za kompetitivne gejmere s NVIDIA grafičkim karticama.

 

AG352UCG ima 35-inča velik (88.9 cm) VA panel sa UltraWide QHD rezolucijom od 2440×1440 piksela, koje omogućuje korisniku da uđe u svet igara sa izuzetno oštrom i detaljnom grafikom. Sa jako malim radijusom zakrivljenosti od 2000 mm, studenti će se naći u središtu akcije. Osim toga, ovaj monitor nudi brzinu osvežavanja od 100 Hz i NVIDIA G-SYNC.

 

Inovativan klasik


Studenti koji su u potrazi za efikasnim monitorom u osnovnom dizajnu trebali bi obratiti pažnju na AOC-ove monitore serije 90 koja uključuje monitore veličina od 24 do 27-inča opremljeni sa IPS panelima i širokom lestvicom boja. Osim toga, ovi monitori štede energiju i tako omogućuju smanjenje troškova te su zbog toga i ekološki prihvatljivi.

 

 

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela