Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Enkriptovani USB disk sa tastaturom – Kingston

Kingston Digital premijerno je predstavio  enkriptovani USB Flash disk pod nazivom „DataTraveler 2000“, koji omogućava enkripciju hardvera i zaštitu PIN koda putem integrisane alfanumeričke tastature.

 

DT2000_16GB_ao_hr

 

Ovaj uređaj je namenjen IT profesionalcima koji se bave globalnom bezbednošću, malim i srednjim preduzećima i korporacijama, kao i korisnicima kojima je potrebna elektronska zaštita podataka. DataTraveler 2000 se jako lako koristi u okruženjima gde postoji veliki broj računara sa različitim operativnim sistemima pošto je disk nezavistan od OS-a i poseduje hardversku AES 256-bit enkripciju u XTS režimu. Enkripcija se vrši na samom disku i nema potrebe za softverom ili hardverskim diskom.

Alfanumerička tasatura DataTraveler 2000 diska omogućava korisnicima da zaklučaju disk pomoću PIN koda koji se može sastojati od reči ili kombinacije brojeva. Za dodatnu sigurnost aktivira se i funkcija automatskog zaključavanja onog trenutka kada se disk izvadi iz uređaja domaćina, a enkriptovani ključ i lozinka se automatski brišu nakon 10 pogrešnih unosa lozinke i na taj način sprečavaju neovlašćen pristup podacima. DataTraveler 2000 je dizajniran tako da dugo traje, a aluminijumski poklopac ga štiti od štetnih uticaja kao što su voda i prašina.

“Zadovoljstvo nam je što smo dodali DataTraveler 2000 našoj sjajnoj liniji brzih i enkriptovanih USB fleš diskova za organizacije i mala i srednja preduzeća,” izjavio je Dejan Škuletić, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije u kompaniji Kingston Technology Europe. “Ovaj fleš disk je savršeno rešenje za radne prostore u kojima se koriste uniformisana rešenja za skladištenje enkriptovanih podataka koja rade na više različitih operativnih sistema.”

DataTraveler 2000 koristi Datalock tehnologiju licenciranu od strane ClevX, LLC. Ove dve kompanije su dugi niz godina radile na ClevX inovativnoj sigurnosti i mobilnim rešenjima koja se mogu naći i kod drugih enkritovanih Kingston USB fleš diskova.

DataTraveler 2000 je dostupan u kapacitetima od 16GB, 32GB i 64GB, a podržan je trogodišnjom garancijom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću. Za više informacija posetite www.kingston.com.

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela