Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » AOC proširuje svoju gejming liniju novim zakrivljenim monitorima

Specijalista za monitore AOC najavljuje G1 seriju monitora sa tri nova zakrivljena modela – C24G1, C27G1 i C32G1 u rasponu veličina od 23.6-inča (59.94 cm) do 27-inča (68.58 cm) i 31.5-inča (80.01 cm). Naglašeno crveni dizajn i radijus zakrivljenost od 1500 mm do 1800 mm osiguravaju odlično, uranjajajuće iskustvo igranja. Nova serija opremljena je VA panelima i podržava Full HD (1920 x 1080 piksela) rezoluciju. Idealni za kompetitivne gejmere, ovi monitori dostavljuju slike visokog kontrasta s dubokim crnim i živim bojama uz stopu osvežavanja od 144 Hz, brzinu odziva od 1 ms MPRT (Moving Picture Response Time) i široke uglove gledanja od 178°/178°. Za najglađe iskustvo igranja monitori se mogu pohvaliti AMD FreeSync podrškom koja omogućuje igranje bez zastajkivanja i kidanja slike, Low Input Lag za najbržu vizuelnu povratnu informaciju i automatsko prilagođavanje zasićenja i detalja na slici, kao i potpuno novu karakteristiku – AOC Dial Point koji automatski postavlja krstić u centar akcije koji pomaže FPS igračima da bolje i lakše ciljaju.

 

C24G1_BKR

 

Gejmeri više ne moraju birati između elegantnih dizajna, brzih panela, tačnih boja i zakrivljenja za bolje iskustvo igranja. Sa novom AOC G1 serijom sve ove karakteristike dolaze zajedno. G1 Serija dolazi u kompletno novo dizajniranom ruhu. Svi modeli mogu se pohvaliti elegantnim i kompaktnim ultra tankim dizajnom koji omogućuje idealno postavljanje više monitora jedan uz drugi za još bolji doživljaj igranja. Dva modela nove serije (C24G1 i C27G1) opremljena su ergonomskim postoljem sa mogučnošću podešavanja visine do 130 mm i naginjanja od 35 stepeni kako bi gejmeri mogli podesiti monitor na svoju idealnu poziciju. Zahvaljujući zakrivljenosti od 1500 mm (C24G1) i 1800 mm (C27G1 i C32G1), korisnike se dovodi u centar akcije virtualnog sveta.

Sva tri modela opremljena su AMD FreeSync tehnologijom koja sinhronizuje GPU i monitor kako bi sličice bile prikazane onda kada trebaju i tako eliminiše ulazno kašnjenje i zastajkivanje slike uzrokovano V-Sync-om i eliminiše kidanje slike koja može biti uzrokovano nepodudaranjem sličica. Stopa osvežavanja od 144 Hz i brzo vreme odziva od 1 ms (1 ms MPRT može biti podešena i na 4ms GtG) omogućuju korisnicima osećaj povezanosti sa sadržajem jer drastično smanjuju zamućenje pokreta (motion blur). G1 serija ima nisko ulazno kašnjenje što znači da se akcije upućene od korisnika transformišu u vizuelni sadržaj bez primetnog kašnjenja prouzrokovanog internim procesuiranjem samog monitora.

Uz još jednu jedinstvenu karakteristiku – AOC Game Color, korisnici mogu prilagoditi zasićenje boja za još bolji stepen sive boje i više detalja slike. Istovremeno dok korisnici mogu podesiti zasićenje boje, broj piksela i razne druge male postavke i sačuvati ih u tri različite Gamer postavke, G1 Game Mode Settings ukjučuje i unapred definisane postavke za FPS, Racing i RTS igre i tako prilagođava postavke monitora različitim žanrovima video igara.

Gemjeri veterani mogu se prisetiti dana kada su morali da boje svoj ekran markerom ili stickerima kako bi označili središnje mesto akcije. Od sada ugrađeni AOC Dial Point automatski postavlja krstić koji pomaže FPS igračima da bolje i lakše ciljaju.

VA paneli G1 serije kombinuju i poboljšavaju najbolje karakteristike TN i IPS panela. Uglovi gledanja u skladu su sa uobičajenim IPS panelima (178/178), a stopa osvežavanja od 144 Hz i vreme odziva od 1 ms podudaraju se s trenutnim TN panelima ali, s puno tačnijim bojama i boljim uglovima gledanja. Uz to, VA paneli mogu se pohvaliti i s dva do tri puta višim kontrastom nego IPS i TN paneli.

Uz bogatu mogućnost povezivanja koja uključuje 2 x HDMI, DisplayPort i VGA, utor za slušalice, G1 serija pokriva sve potrebe i onih najkompetitivnijih gejmera. Tu su i standardne AOC-ove tehnologije koje omogućuju bezopasno i udobno igranje tokom više sati poput AOC Low Blue opcije koja smanjuje štetne talase plave svetlosti, te AOC Flicker-Free tehnologija koja smanjuje neprijatno titranje ekrana.

23.6-inčni zakrivljeni C24G1 i 27-inčni zakrivljeni C27G1 biće dostupni u julu ove godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od:

AOC C24G1 –  23.429,00 din. (bez PDV-a)

AOC C27G1 – 29.309,00 din. (bez PDV-a)

Veći zakrivljeni 32-inčni C32G1 očekuje se u avgustu ove godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od: 35.199,00 din. (bez PDV-a)

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela