Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » AOC predstavlja četiri profesionalna QHD i 4K monitora s pametnom USB-C vezom

Specijalista za monitore AOC proširuje svoju profesionalnu P2 liniju poslovnih monitora sa četiri nova monitora od 24 inča (68,6 cm) i 32 inča (80 cm). Svaki monitor koristi USB-C povezivanje za jednu kablovsku vezu s prenosnim računarima, tabletima i mobilnim uređajima za istovremeni prenos videosignala, napajanja i podataka na spojeni SSD ili hard diskove.Namenjeni poslovnim korisnicima koji zahtevaju monitore velikih dimenzija visoke rezolucije za prikaz više aplikacija odjednom, 32-inčni U32P2CA i 27-inčni U27P2CA mogu se pohvaliti izuzetno oštrom 4K rezolucijom (3840 x 2160), dok 32-inčni Q32P2CA i 27-inčni Q27P2CA imaju izvornu rezoluciju QHD (2560 x 1440).

 

12

 

Danas radno mesto mora biti fleksibilnije nego ikad. Mnogi profesionalni korisnici navikli su da koriste prenosne računare za rad s bilo kog mesta. Međutim, većina bi se takođe složila da rad na malom ekranu prenosnog računara nije tako efikasan kao rad na velikom monitoru. Povećanje produktivnosti postignuto velikim panelima i visokim rezolucijama je veliko jer korisnici mogu otvoriti više prozora i više zadataka. Za razliku od ekrana prenosnog računara, rad na ergonomsko postavljenom monitoru prilagodljivom po visini rezultira zdravijim i prijatnijim radnim okruženjem, što je izuzetno važno.

AOC-ova profesionalna linija poslovnih monitora P2 nudi uglavnom IPS ili VA ploče, elegantne stalke podesive po visini i trostrani dizajn bez ivica  ili s uskim ivicama za (kućnu) kancelariju budućnosti. Linija P2 trenutno nudi dva IPS modela opremljena USB-C-om, i to 24-inčni 24P2C i 27-inčni 27P2C u Full HD rezoluciji. AOC sada nudi četiri nova proizvoda, proširujući svoj portfolio USB-C visokokvalitetnim (QHD & UHD) i velikim (27 i 32 inča) monitorima.

AOC-ov 32-inčni U32P2CA ima VA ploču s izvornom 4K rezolucijom (3840 x 2160) koja pruža izuzetnu razmeru kontrasta od 3000:1. Osvetljenje od 350 nita čini ga dobrim za korišćenje čak i pri vrlo svetlim uslovima, dok njegove duboke crne boje i široka pokrivenost (119 % sRGB, 97,3 % AdobeRGB, 90,7 % DCI-P3) predstavljaju bogate i životopisne slike, savršene za grafičke dizajnere i kreatore sadržaja. Kako biste maksimalno iskoristili veličinu i rezoluciju, monitor podržava način rada Picture-by-Picture. Za veću fleksibilnost i radni sto bez nereda, monitor na postolju ima otvor za kablove opremljen USB 3.2 čvorištem s četiri ulaza za jednostavno povezivanje tastature i miša. Stoga se prenosni računar može koristiti samo s jednim USB-C kablom, a ekran se može proširiti ili deliti s monitorom pomoću načina USB-C DisplayPort Alternate, USB-C priključka za napajanje i punjenje prenosnog računara ili drugih uređaja do 65 W, dok još uvek funkcioniše kao redovna USB veza za prenos datoteka s spoljnog pogona spojenog, na primer, na USB čvorište monitora. S povezanim perifernim uređajima poput tastature i miša, putem USB čvorišta može se upravljati prenosnim računarom putem USB-C.

Model AOC U27P2CA od 27 inča takođe koristi 4K rezolucijsku ploču, ali ovaj put s IPS panelom. Dodatna oštrina zbog veće gustine piksela na manjoj veličini ekrana i povećanoj tačnosti boja čini monitor zaista sjajnim, nudeći verne slike sa svojom gamut pokrivenošću. Sličan je 32-inčnom AOC-ovu monitoru U27P2CA, koji takođe ima veran prikaz slika.

Još dva modela u QHD rezoluciji su 32-inčni AOC Q32P2CA i 27-inčni AOC Q27P2CA, koji se mogu pohvaliti IPS panelima i frekvencijom osvežavanja od 75 Hz. Mnogo oštriji zbog manjeg monitora od 27 inča, Q27P2CA nudi optimalnu kombinaciju veličine (27 inča) i rezoluciju (QHD) za većinu korisnika. Ovaj monitor stvara šarene vizuale prilagođene većini aplikacija, s izuzetno širokim rasponom pokrivanja (126,5 % sRGB, 108,4 % AdobeRGB, 100,8 % DCI-P3), prikladnim za grafičke dizajnere i kreatore sadržaja.

Nakon završenog posla, ovi monitori su savršeni partneri za gejming jer dolaze s vremenom odaziva od 4 ms GtG za brze i glatke prelaze piksela i podrškom za Adaptive-Sync za sinhronizaciju brzine osvežavanja monitora s brzinom kadrova grafičkog procesora, kako bi se osigurali vizuali bez smetnji. QHD modeli Q32P2CA i Q27P2CA takođe nude brzinu osvežavanja od 75 Hz, za razliku od uobičajene frekvencije osvežavanja od 60 Hz, pružajući 25 % glatkiji vizuelni doživljaj pri posmatranju objekata koji se brzo kreću ili kretanja kursora.

Svi su modeli kompatibilni s VESA nosačem 100 x 100 mm i uključuju potpuno ergonomsko postolje s prilagodbom visine do 150 mm, orijentacijom zakretanja od 90° i širokim rasponom nagiba i zakretanja. Modeli od 32 inča imaju dva zvučnika snage 2 W, a svi modeli imaju i priključke za slušalice od 3,5 mm.

Kako bi se omogućilo spajanje zastarelih uređaja bez priključka na USB-C, svi modeli dolaze s odvojivim kablom USB-C na USB-C/USB-A. Takođe, pomoću AOC-ova opcijskog VESA-P2 držača, mini računara ili NUC mogu se direktno pričvrstiti na postolje ova četiri modela, stvarajući jednostavno all-in-one rešenje koje je otvoreno za dalju nadogradnju.

Modeli AOC Q32P2CA i U27P2CA biće dostupni od septembra 2021. po preporučenim maloprodajnim cenama od 40 469 odnosno 46 269 dinara.
Monitor AOC U32P2CA biće dostupan od novembra 2021. po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 53 219 dinara, kao i AOC Q27P2CA, i to po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 41 629 dinara.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela