Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » AMD EPIC procesori pružaju konkurentsku prednost trkačkom timu Mercedes-AMG Petronas Formule 1

AMD i Mercedes-AMG Petronas Formula One (F1) tim danas su pokazali kako su AMD EPYC procesori poboljšali kapacitet testiranja aerodinamike, doprinoseći tome da tim Mercedes-AMG Petronas osvoji svoje osmo konstruktorsko prvenstvo u trkačkoj sezoni 2021. Koristeći AMD EPYC procesore, tim je uspeo da postigne  poboljšanje performansi od 20 odsto  za radna opterećenja računarske dinamike fluida (CFD) koja su korišćena za modeliranje i testiranje aerodinamičkog toka njihovog F1 automobila.

Mercedes-AMG F1 W12 E Performance Launch - Renders

„Ponosni smo na partnerstvo sa aktuelnim šampionima konstruktora, Mercedes-AMG Petronas Formula One Timom, koji posluje na vrhuncu trka i tehnologije“, rekao je Dan Meknamara, stariji potpredsednik i generalni menadžer, Server Business Unit, AMD. „Za F1 timove, posedovanje najefikasnije računarske analize aerodinamike može da znači razliku između pobede i poraza u trci. Sa AMD EPYC procesorima, Mercedes-AMG F1 tim može da ponovi dizajn vozila brže i efikasnije od njihovog prethodnog sistema.”

Koristeći AMD EPYC procesore, Mercedes-AMG Petronas F1 tim pomera granice onoga što je moguće sa CFD-om, tako što razvija revolucionarnu aerodinamiku, istovremeno isporučujući cene i performanse potrebne za ispunjavanje budžetskih propisa koje je postavila Međunarodna federacija automobila (FIA).

AMD Server-b

Aerodinamika je jedan od najsloženijih tehničkih zadataka među F1 timovima i zahteva napredne procesore i servere za izvršavanje analiza i merila. FIA je razvila zamršen okvir koji diktira koliko CFD performansi i vremena u aero-tunelu mogu da koriste F1 timovi,  u nastojanju da  izbegne davanje nepravedne konkurentske prednosti timovima sa više resursa.

„AMD EPYC procesori nam nude platformu koja isporučuje aerodinamičke performanse iz dana u dan na najvišem mogućem nivou, dok istovremeno ispunjava naš cilj bržeg preokreta za iteraciju dizajna“, rekao je Sajmon Vilijams, šef Aero razvojnog softvera u Mercedes-AMG Petronas F1. „Neverovatno, postigli smo 20 odsto poboljšanja performansi u odnosu na naš prethodni sistem što je prepolovilo naše CFD radno vreme. Ovo je veliki korak u poređenju sa prethodnim dobitkom od jedan ili dva procenta koji smo videli kod prethodnih sistema.“

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela