Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » Veritas pokreće rešenja za upravljanje informacijama za Google Cloud

Kompanija Veritas Technologies, lider u oblasti upravljanja informacijama, danas je objavila da će podržavati Google Cloud Platform preko tržišno vodećih rešenja NetBackup 7.7 i Backup Exec 15. Organizacije stoga mogu da koriste javnu cloud infrastrukturu kompanije Google kao odredište za čuvanje rezervnih kopija (bekapa) podataka. Tako će biti u prilici da pokreću bekap procese i vrše oporavak sistema u slučaju gubitka „lokalnih“ podataka, koristeći Google Cloud platformu. Uvodeći ovaj vid podrške, Veritas pruža potrebnu vidljivost i kontrolu u mešovitim okruženjima koja primenjuju i rešenja „u oblaku“.

 

Veritas_podaci

 

“Naše istraživanje Hybrid Cloud pokazalo nam je da 31% organizacija već gleda ka „oblaku“ kao mestu zgodnom za proces bekapa i povraćaja podataka, a taj procenat će ubuduće samo rasti” rekao je Ben Gibson, direktor marketinga u kompaniji Veritas. “Integrisanjem podrške za Google Cloud platformu u vodećim rešenjima za bekap i povraćaj podataka NetBackup i Backup Exec omogućavamo organizacijama da sve to obave sigurno i spokojno.

 

NetBackup v7.7

 

Veritas NetBackup 7.7 dodaje mogućnosti enterprise klase servisu Nearline koji se nudi u okviru Google Cloud platforme. Ova kombinacija omogućava da se pri izboru dugoročnog rešenja za arhiviranje rezervnih kopija podataka, skladištenje podataka u „oblaku“ ponudi kao valjana alternativa rešenjima sa trakom. Veritas-ovo rešenje omogućava bekap velike količine podataka po niskoj ceni,uz dostupnost arhive u bilo koje vreme i sa bilo kog mesta.

 

Koristeći jedinstveni NetBackup OpenStorage Technology (OST) aplikativni sloj, NetBackup lako nadzire i upravlja zaštitom podataka, kako u prostorijama firme, tako i u privatnim i javnim „oblacima“. Bez obzira na medijum koji može biti disk, traka ili „oblak“, mogućnosti za upravljanje životnim ciklusom podataka kojima raspolaže NetBackup upravljaju time kada će i na koji način informacije biti prenošene sa diska koji je mrežno povezan na Google Cloud Storage.

 

NetBackup v7.7 u velikoj meri poboljšava performanse i interoperabilnost bekapa usmerenih ka servisima za skladištenje podataka u „oblaku“, poput Google Cloud Storage-a. Jedna od inovativnih mogućnosti NetBackup-a je i automatska replikacija slika diskova (Auto Image Replication, AIR), pomoću koje se strategije oporavka u slučaju havarije diska mogu proširiti na „oblak“. Opcija AIR efikasno obavlja replikaciju i upravljanje katalogom i bekapovanje podataka sa više lokacija u jedan bezbedan „oblak“.

 

Backup Exec 15

 

Backup Exec 15 je snažno, fleksibilno i lako za korišćenje rešenje za zaštitu podataka, prevashodno namenjeno organizacijama srednje veličine. Ono je platformski nezavisno i omogućava bekapovanje i povraćaj podataka za kompletnu IT infrastrukturu, tako da obuhvata virtuelne mašine, računare i mašine u „oblaku“.

 

Backup Exec 15 podržava opcije Standard i Durable Reduced Availability (DRA) Storage u sklopu servisa Google Cloud Storage, nudeći primamljive pogodnosti organizacijama koje implementiraju agilnu IT strategiju da podignu stepen dostupnosti i smanje rizike i troškove. Backup Exec 15 se može implementirati unutar korporacije i unutar „oblaka“ zarad bekapa sa diska na disk pa na „oblak“ i bekapa direktno na „oblak“.

 

Već više od deceniju Veritas je prepoznat kao lider u Gartner-ovom „Magičnom kvadrantu“ u kategorijama enterprise softvera za bekap i integrisanim uređajima.

 

“Dok se skladištenje i servisi ubrzano menjaju, pristupanje, razumevanje, upravljanje i štićenje podataka postaju važniji nego ikada pre,“ komentarisao je Sem Elbek (Sam Elbeck), potpredsednik razvoja poslovanja i klijentskih usluga u kompaniji Globanet. “Veritas, uz pomoć svojih pouzdanih partnera kao što je Globanet, pomaže velikim kompanijama da uspešno upravljaju podacima u svim okruženjima. Veritas-ovi klijenti mogu da precizno odrede koja im je informacija potrebna, bez obzira na lokaciju, i da dobiju vrednu poslovnu inteligenciju (BI) iz sopstvenih podataka. To im može pomoći da ispune regulatorne zahteve, eDiscovery i zahteve za upravljanjem podacima. Veritas-ova integracija sa Google Cloud platformom proširuje pogodnosti na oblak, omogućavajući Veritas-ovim klijentima da prave i da drže svoje web sajtove i aplikacije u „oblaku“, kao i da skladište i analiziraju podatke koristeći skalabilnu cloud infrastrukturu.“

 

“Velike korporacije su pod sve većim pritiskom da obezbede svoje podatke i budu u skladu sa regulativom, naročito ako migriraju na hibridni „oblak“. One moraju biti spokojne da će zadržati vidljivost i kontrolu nad svojim najvažnijim posedom – podacima” rekao je Metju Edvards (Matthew Edwards), predsednik i direktor za tehnologije grupe Bluesource. “Spajajući trenutno vodeće Veritas-ove tehnologije i infrastrukturu javnog „oblaka“ Google Cloud Platform, kompanija Bluesource je u stanju da organizacijama svih veličina isporuči kompletno rešenje za upravljanje životnim ciklusom podataka. Integracija s Google Cloud platformom daje sigurnost, visoke performanse i mogućnost skaliranja u skladu s tempom rasta poslovanja” dodao je Edvards. “Kad su korisnici u mogućnosti da vide i kontrolišu sve svoje podatke, otvara im se put do otkrića koja im mogu pomoći u boljem donošenju poslovnih odluka”.

 

Posetite Veritas.com da saznate više o rešenjima za upravljanje informacijama kompanije Veritas za Google Cloud platformu.

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela