Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » Veritas Backup Exec 2015 – čuvar vaših podataka!

44571_BackUp_Exec2015_Infographic_EN_07-04-15

U savremenom poslovanju ne postoji teža situacija nego kada se podaci trajno izgube. U većini poslovnih okruženja to može značajno da uspori obavljanje svakodnevnih poslovnih zadataka, i destabilizuje radno okruženje. Postoji niz negativnih primera gde je process poslovanja doživeo kolaps jer su digitalni podaci usred neželjenih okolnosti bili trajno izgubljeni. Upravo zbog takvih nepredviđenih situacija treba na vreme razmišljati o alatima koji obezbeđuju vrhunski bekap informacija i njihov povratak u slučaju eventualnog gubitka. U nastavku ovog teksta upoznaćemo vas verovatno sa najboljim mogućim čuvarem informacija čije su mogućnosti više nego impresivne.

Veritas Backup Exec 2015 (u nastavku BE15) donosi moćno, fleksibilno, skalabilno i jednostavno backup rešenje za zaštitu  virtualne i fizičke IT infrastructure. Koristeći moderne tehnologije, Backup Exec pravi rezervne kopije podataka u lokalu ili sa udaljenih lokacija na bukvalno sve vrste uređaja za skladištenje podataka, uključujući magnetne trake, čvrste diskove , “cloud” infrastrukturu i servise. Oporavak je brz i efikasan, a dovoljno je samo nekoliko klikova za pronalazak i potpuni oporavak granularnih podataka, aplikacija, virtuelnih mašina i servera direktno sa backup storage-a.

 

44571_BackUp_Exec2015_Infographic_EN_07-04-15

 

Neke od novih karakteristika BE15 rešenja se ogledaju u značajno bržem bekapu podataka, najnaperdnijoj deduplikaciji na nivou bloka podataka sa globalnom bekap polisom i maksimalnoj podršci za Vmware, Hyper-V,   Oracle, IBM, Windows, Linux i Apple operativne sisteme, poslovne aplikacije i servise. BE15 podrazumeva unapređenu tehnologiju granularnog oporavka na serverima Exchange 2013 SP1 i SharePoint 2013 SP1, jednostavniju administraciju,  proširene funkcionalnosti za virtuelno okruženje (prvi Vmware vSphere 6 backup softver) i nov model licenciranja po količini podataka što ga čini najfleksibilnijim bekap rešenjem na tržištu.

Velika prednost pomenutog proizvoda se ogleda i u tome što nudi mogućnost nadgledanja statusa svih backup zadataka sa jednog mesta uz novi backup job monitor. Ovim alatom dobija se na značajnoj uštedi vremena, a i omogućava se lakše kreiranje backup zadatka bez obzira na broj server (virtuelni i fizički). Posebno treba istaći da je BE15 potpuno kompatibilan sa svojim starijim verzijama (Backup Exec 12.5, 2010 i 2012) zadržavajući njihova podešavanja i instrukcija backup zadataka.

Ključne prednosti Veritas Backup Exec 15 rešenja su:
Eliminiše potrebu za dodatnim rešenjima koja povećavaju vreme potrebno za upravljanje i umnožavaju backup zadatke, prave duplikate podataka i povećavaju troškove storage-a. Backup Exec 2015 je jedno rešenje koje objedinjuje sve te poslove i štiti virtualno i fizičko okruženje.
BE15 zahteva administratorski nalog za instalaciju i upravljanje bekap poslovima što ga čini drastočno sigurnijim proizvodom o konkurentskih rešenja.
Brz i pouzdan backup koji je i do 100% brži od ranijih izdanja, odnosi se i na backup VMware , Hyper-V virtualnih mašina i fizičkig servera.
Precizna i napredna verifikacija backup procesa koja je propraćena jednostavnim i detaljnim mehanizmom izveštavanja.
Efikasno vraća podatke direktno sa storage-a, što pojednostavljuje i ubrzava oporavak. Na ovaj način se drastično štedi na vremenu.
Minimalno vreme potrebno za backup sistema. Rasterećuje mrežni saobraćaj i prostor na disku potreban za čuvanje backup podataka, korišćenjem tehnologije deduplikacije i arhiviranja.
Svodi na minimum CPU, memoriju i uticaje I/O opterećenje performansi na virtualni host kada obavlja backup virtualnih mašina. BE15 ne zahteva skupu hardversku infrastrukturu kao njegovi konkurenti i pouzdano radi i na starijoj generaciji servera.
Centralizovano, jednostavno i pregledno upravljanje i izveštavanje.
Integracija sa Microsoft Volume Shadow Copy Service (VSS) i VMware’s vStorage APIs for Data Protection (VADP) svodi na minimum CPU, memorju, i uticaje I/O performansi na virtualni host.
Brz i granularni oporavak vraća virtualne mašine, servere, aplikacije, baze podataka, fajlove/foldere ili granularne objekte u nekoliko sekundi.
Integrisan oporavak sa fizičke u virtualnu (P2V) i sa virtualne na fizičku (V2P) sredinu.
Fleksibilna deduplikacija podataka u blokovima u virtualnom i fizičkom okruženju.
Automatski otkriva i štiti VM-ove čim se pojave tako da su bezbedni od prvog dana.
Jednostavan interfejs sa inteligentnim kontrolnim tablama i intuitivnim čarobnjakom omogućavaju vidljivost koja je potrebna za praćenje, nadgledanje i upravljanje svakim backup i recovery zadatkom.
Automatski verifikuje mogućnost oporavka svakog VM backupa.

Autor: Viktor Tisovec

 

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela