Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Za one koji žele samo najbolje – LG G4

Imali smo to zadovoljstvo i ekskuzivnu priliku da za potrebe naše emisije testiramo i prezentujemo telefon LG G4, jedan od trenutno top modela telefona u svetu, koji je od nedavno dostupan i u Srbiji.

Ovaj dugo očekivani, do sada najambiciozniji model smart telefona – LG G4 kreiran je tako da zadovolji sve potrebe korisnika. Nudi najsavremeniju tehnologiju, niz praktičnih funkcija i neprevaziđeni dizajn, pomerajući granice u svetu mobilnih uređaja.

 

14998

 

LG G4 je neosporno telefon vrhunskih tehničkih karakteristika. Ima 3 GB RAM memorije i 32 GB integrisane flash memorije koja je proširiva putem Micro SD kartice do 128 GB. To je inače prvi smart telefon sa IPS Quantum ekranom dijagonale 5.5 inča.

 

Dizajn

Ono što prvo upada u oči kod ovog telefona je specifičan izgled i atraktivan dizajn. Ekran je blago zakrivljen, doduše ne toliko kao kod modela LG G Flex 2. Ipak, krivina je taman toliko velika da kad je telefon okrenut ekranom ka dole, ispod njega može da se provuče vizit kartica. To je inače deo takozvanog Slim Arc dizajna, koji prati liniju uređaja, a taj blago zakrivljeni ekran u stvari omogućava mnogo prijatniji osećaj držanja telefona u ruci i čak 20 odsto veću izdržljivost nego prethodni modeli.

 

 

Moderan i elegantan izgled G4 modela je pravo osveženje u odnosu na klasična metalna kućišta većine telefona. Kompanija LG posvetila je posebnu pažnju materijalima koji su korišćeni pri izradi ovog modela, pa je on dostupan sa pozadinom izrađenom od visoko kvalitetne PRAVE kože, i to u čak šest autentičnih boja, a u ponudi su i varijante sa pozadinom u keramički beloj boji sa 3D šablonima, kao i u metalik sivoj i sjajno zlatnoj.

Ova pozadina telefona od kože ne samo da doprinosi modernom izgledu, već se pokazalo i da je vrlo praktična inovacija jer telefon više ne može da klizi iz ruke, dakle veoma je stabilan, a istovremeno vrlo prijatan za korišćenje.

 

Kamera

Još jedna od vrhunskih odlika ovog telefona je – kamera! G4 ima 2 kamere (prednju i zadnju). Prednja je 8 MP, namenjena za popularne selfi fotografije i to vrlo kvalitetne sefi fotografije. Pored mnogobrojnih inovativnih funkcija ima „Gesture Shot“ funkciju, specifičnu za LG telefone, a koja služi za aktiviranje kamere jednostavnim pokretom ruke.

 

 

Zadnja kamera je 16 MP, a bitna karakteristika ove kamere je to što ima otvor blende F 1.8. Treba imati u vidu da je to apsolutno naveći otvor blende koji je dostupan na smart telefonima današnjice. Ova blenda propušta veliku količinu svetlosti, čak 80 posto više svetlosti nego kamere kod standardnih smart telefona, što je naravno presudno za dobar kvalitet fotografije, posebno za noćnu fotografiju. Sve u svemu impresivno za jedan smart telefon, jer vrlo važno je naznačiti da to je jedini telefon čiji kvalitet fotografija podseća na DSLR foto aparate.

Količina detalja na fotografijama je neverovatno velika, fotografije su savršeno oštre, jer LG pored ostalog koristi i dodatno softversko oštrenje, a laserski autofokus nudi veoma brzo fokusiranje.

Što se tiče video zapisa odlično se pokazao u praksi i stvarno je u pitanju vrhunski kvalitet video zapisa, prepun detalja i oštrine, 30 frejmova u sekundi, uz odličnu optičku stabilizaciju.

 

Ekran

LG G4 ima blago zakrivljeni ekran. U pitanju je Quad HD ekran rezolucije 2.560 x 1.440 piksela, sa gustinom od čak 538 piksela po inču.

 

 

Prema svim specifikacijama LG je napravio ogroman skok u tehnologiji izrade ekrana, jer to je prvi smart telefon sa IPS Quantum ekranom dijagonale 5.5 inča, koji pruža 20 odsto bolju reprodukciju boja, 25 odsto veći nivo osvetljenosti i čak 50 odsto veći kontrast. Takodje, ovo je prvi Quad HD ekran koji koristi takozvanu Advanced In-Cell Touch tehnologiju, kombinujući LCD i senzor osetljiv na dodir kako bi se omogućio što bolji prikaz boja i osetljivost na dodir.

U praksi se zaista lepo pokazao, čak i sada u letnjem periodu kada je jako sunce, G4 se bez problema izbori sa dnevnim ambijentalnim svetlom i ekran se jasno vidi.

U svakom slučaju reč je o vrhunskom, luksuznom telefonu, namenjenom onima koji žele da imaju najbolje. Telefon koji se definitivno razlikuje od svih ostalih. Od nedavno dostupan i u Srbiji, može se naći i kod operatera, a i u slobodnoj prodaji.

Više informacija na www.lg.com

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela