Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Testirali smo HUAWEI WATCH FIT 3 – Ovo su naši utisci

HUAWEI je 7. maja zvanično predstavio svoj novi pametni sat, HUAWEI WATCH FIT 3, koji donosi mnogo noviteta IoT segmentu kompanije. Mi smo imali priliku da ga koristimo neko vreme i da se lično uverimo u unapređenja koja donosi.

Pre svega, počećemo od naziva. HUAWEI se ovde „poigrao“ imenom – „Watch“ jasno ukazuje da se radi o pametnom satu, ali tu je četvrtasti dizajn kao i „FIT“ u imenu koji prvenstveno asocira na fitness tracker-e. Ipak, ovde to ima drugo značenje – „Fashion, Innovation and Thinness“. Drugim rečima, HUAWEI je naglasio da je ovo pametni sat koga odlikuju modni detalji, inovacije i vrhunski tanak dizajn.


Atraktivan izgled

Krenimo redom, od modnih detalja. HUAWEI WATCH FIT 3 je tanak pametni sat, sa glavnim dugmetom koji je istovremeno i točkić, obojenim u jarko crvenu boju. On definitivno privlači pogled i uspešno razbija monotoniju dizajna. Pored njega nalazi se još jedan taster, takođe sa tankom crvenom linijom po sredini, koja je pored pomenutog točkića gotovo neprimetna, ali se savršeno uklapa u dizajn. HUAWEI nudi nekoliko različitih tipova narukvica, a mi smo na test dobili varijantu sa pletenom narukvicom. Ona na svom kraju ima crvenu „nalepnicu“ na kojoj je belim slovima izvezeno „HUAWEI“. Narukvica se fiksira putem čičak trake, pa je možete stegnuti oko ruke tačno koliko je potrebno. Narukvice su izmenjive, pa ukoliko želite, možete lako da ih promenite – na raspolaganju su pletene, silikonske i kožne varijante.

HUAWEI se potrudio da smanji debljinu ovog pametnog sata, tako da je on za oko jedan milimetar tanji od svog prethodnika (9.9 mm, u odnosu na 10.8 mm). Težina sata je samo 26 grama (bez narukvice), tako da ga praktično nećete ni osetiti na ruci.

Četvrtasti displej ima dijagonalu 1.82“ i zasnovan je na AMOLED tehnologiji. Odlikuje ga odlično osvetljenje, koje u piku dostiže čak 1500 nita. Implementirana je i opcija automatskog regulisanja osvetljenja u odnosu na ambijentalno svetlo, koje pomaže optimizaciji potrošnje baterije. Ona u nekom realnom radu u proseku izdržava nedelju dana, dok je maksimalno trajanje baterije oko 10 dana. Za potpuno punjenje je potrebno oko sat vremena, a praktična stvar je da će samo desetak minuta punjenja produžiti autonomiju za ceo jedan dan.

HUAWEI se potrudio i da WATCH FIT 3 dobije nove watch face-ove, od kojih su neki dinamički (mogu da se transformišu okretanjem točkića), što deluje prilično atraktivno i zanimljivo, a istovremeno daje i dodatni nivo personalizacije izgleda.

Unapređenja na svakom koraku

Kada su inovacije u pitanju, HUAWEI je u ovaj pametni sat implementirao mnoge unapređene funkcije. Prva među njima je potpuno nov HUAWEI TruSleep 4.0, tehnologija zasnovana na industrijskim standardima, koja preciznije nego radnije detektuje aktivnost spavanja. TrueSleep 4.0 generiše personalizovane interpretacije sna i na osnovu toga kreira odgovarajuće sugestije kako bi se poboljšao njegov kvalitet.

Na ovom satu unapređena je i TruSeen 5.5 tehnologija koja donosi bolje praćenje pulsa i količine kiseonika u krvi. Zahvaljujući tome, dobićete preciznije kardiovaskularno očitavanje, kako u stanju odmora, tako i tokom vežbanja ili obavljanja uobičajenih dnevnih aktivnosti.

Unapređena je i funkcija namenjena lepšem polu, Menstrual Cycle Management, koja olakšava proces praćenja menstrualnih ciklusa, ali i daje savete u vezi toga. Na primer, kada se približava vreme ciklusa, HUAWEI WATCH FIT 3 će davati predloge i savete za vežbe koje bi možda bile prikladnije za taj period, a koje bi mogle da olakšaju tegobe. To je nešto što će dame svakako znati da cene.

U okviru TruSport tehnologije, koja prepoznaje više od 100 aktivnosti, dodate su i novi sportovi. Među njima će najverovatnije najviše biti upotrebljavani fudbal i košarka. HUAWEI WATCH FIT 3 je sposoban da pravilno i brzo detektuje i ove vrste aktivnosti, kao i da prati stanje korisnika tokom bavljenja tim sportovima.

Zahvaljujući novom, ugrađenom GNSS čipu visoke preciznosti, sat je sposoban da preciznije prati rute i razdaljinu pređenu tokom trčanja, šetnje, vožnje bicikla i drugih aktivnosti koje se obavljaju izvan kuće.

Sat je zasnovan na HarmonyOS-u, koji se već dokazao na ovom tipu uređaja.  A samo povezivanje sata sa telefonom je više nego jednostavno bez obzira da li posedujete HUAWEI telefon ili neki Android ili iOS telefon.

Na kraju možemo da kažemo da je HUAWEI WATCH FIT 3 pokriva sve osnovne potrebe prosečnog korisnika koji želi da prati i poboljša svoje zdravlje i fitnes aktivnosti. Poseduje odličan sistem praćenja sna, veliki broj preciznih senzora koji prate zdravstveno stanje i široki raspon modova za praćenje sportskih aktivnosti. Vreme trajanje baterije je takođe dobro, a dizajn je poznat i dopadljiv.

Cena: 22.999 rsd (crna i roze boja), 24.999 (siva boja sa pletenom narukvicom i bela sa kožnom narukvicom) – u prodaji će biti od 22. maja 2024 godine.

Kontakt: HUAWEI

Specifikacije:

Displej  1.82“, AMOLED, 480 x 408 piksela, 1.18:1; 77.43% pokrivenost ekrana
Baterija 400 mAh, 60 minuta punjenje do 100%, magnetni konektor sa pinovima, tipično trajanje 7 dana (maksimalno 10 dana)
Konekcije Bluetooth 5.2, 2.4 GHz, GPS, NFC (samo beli model sa kožnom narukvicom i sivi model sa pletenom narukvicom)
Senzori Akcelerometar, magnetometar, senzor ambijentalnog svetla, senzor otkucaja srca
Vodootpornost 5 ATM
Dimenzije 43.2 × 36.3 × 9.9 mm
Masa 26 g (bez narukvice)
Boje Bela, siva, roze, crna
© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela