Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Novi LG telefon za prave kreativce

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoj novi smart telefon sa brojnim multimedijalnim karakteristikama, koje do sada nisu viđene na mobilnom uređaju. Prvi iz V serije telefona, LG V10 dizajniran je tako da pruži vrhunsko iskustvo svim aktivnim korisnicima društvenih mreža, zahvaljujući novim funkcijama kao što su drugi ekran, dve prednje kamere i manualni video režim. Vrhunski dizajn krasi nerđajući čelik i izdržljivi silikon, što svrstava V10 telefon među jedne od retkih koji su stojički prošli testove izdržljivosti.

U drugoj polovini prošle godine, kompanija LG ostvarla je saradnju sa renomiranom i nagrađivanom produkcijskom kućom „HitRECord“, koja je u vlasništvu glumca, scenariste i reditelja, Džozefa Gordona-Luita (Joseph Gordon-Levitt). Ovaj glumac je domaćoj publici najviše poznat po svojoj čuvenoj ulozi Tomija u humorističkoj seriji „Treći kamen od Sunca“, kao i po ulogama u filmovima „500 dana Samer“, „Uspon mracnog viteza“, „Don Džon“ i mnogi drugi. Saradnja kompanije LG i Džozefove produkcijske kuće, deo je ideje kompanije da podržava kreativce širom sveta, kao i stvaranje kvalitetnog i drugačijeg sadržaja, zbog čega je ovaj dvojac napravio kratak film koji se fokusira na one trenutke tokom dana koji svojom spontanošću i lepotom dokazuju da je život zaista dobar. Zajedničko ostvarenje može se pogledati na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=8sZS4Wu5PZ0

 

Drugi ekran

Kompanija LG predstavila je eksluzivno na V10 smart telefonu potpuno novu karakteristiku, drugi ekran, koji se nalazi iznad glavnog QHD IPS Quantum ekrana diagonale 5,7 inča. Radeći potpuno nezavisno, drugi ekran može da se podesi da bude uvek aktivan, kako bi poboljšao performanse telefona, bez trošenja baterije. Na drugom ekranu može biti podešen prikaz vremenske prognoze, vreme, datum i prikaz stanja baterije, kada je glavni ekran isključen, kao i posebne prečice ili omiljene aplikacije. Šta više, tokom uživanja u filmu ili video igri na V10 telefonu, drugi ekran diskretno će istaći obaveštenje o dolazećem pozivu ili poruci, bez prekidanja trenutne aktivnosti.

 

LG V10_Fotografija_3

Prednje kamere i Multi-view snimanje

LG V10 model telefona poseduje dve 5MP kamere sa dva odvojena objektiva za snimanje standardnih selfie fotografija pod uglom od 80 stepeni ili savršenih širokougaonih selfie snimaka od 120 stepeni. Za širokougaone fotografije, V10 model koristi sofisticirani softverski algoritam za kombinovanje slika napravljenih sa dva odvojena objektiva, koji su dovoljno udaljeni da obezbede dve različite tačke gledišta. Mogućnost snimanja selfie fotografija bez selfie štapa nikada nije bilo lakše. Multi-view opcija pruža mogućnost snimanja različitih uglova koji koriste sve tri kamere V10 modela.

 

Mogućnosti video i audio snimanja

One mogućnosti koje je LG G4 smart telefon nudio fotografisanjem, LG V10 model ponudiće vrhunskim snimanjem video materijala, njegovim uređivanjem i deljenjem. Model V10 je prvi smart telefon koji pruža manualni režim kreiranja video zapisa, što će korisnicima omogućiti da lako kreiraju video materijal visokog kvaliteta, koristeći brojne mogućnosti adaptiranja brzine zatvarača, frejm rejta, ISO osetljivosti, balansa i fokusa, baš kao pravi profesionalci. Video materijal može da se snima u tri rezolucije – HD, FHD ili UHD – i dva odnosa dimenzija – standardni 16:9 ili bioskopski 21:9.

Osim svojih profesionalnih video i audio mogućnosti, LG V10 model nudi i brojne dodatne funkcije koje omogućavaju da video sadržaj i zvuk budu još kvalitetniji:

Steady Record: karakteristika koja koristi elektronsku stabilizaciju slike (EIS) prilikom snimanja video materijala, kako bi neutralisala podrhtavanje slike, omogućavajući oštriji video snimak, kreiran u pokretu
Snap video: kreiranje video snimka kombinovanjem velikog broja kraćih video snimaka
15 sec. Auto Edit: opcija koja kreira kratke video snimke kod kojih automatski eliminiše zamućenost slike i statične scene
Quick Video Editor: jednostavno kroji ili menja frejm rejt i dodaje efekte, kao što su boje i muzika u pozadini
Quick Share: nakon završenog snimanja, pop-up funkcija se pojavljuje na ekranu i prikazuje opcije popularnih društvenih mreža kako bi deljenje video materijala bilo jednostavnije i brže
Audio Monitor: podešava osetljivost tri mikrofona tokom snimanja video zapisa i direktno prati i kontroliše audio ulaz, uključujući mogućnost usmerenog snimanja kako bi se naglasio zvuk koji dopire iz jednog izvora
Wind Noise Filter: eliminiše spoljašnju buku prouzrokovanu vetrom, zarad kreiranja zvuka visokog kvaliteta, kada se video zapis snima na otvorenom

Model V10 u skladu sa tradicijom kompanije LG pruža i opcije za skladištenje u vidu microSD kartice, a kompatibilnost sa karticama do 2TB, omogući će korisnicima da kreiraju veliku količinu 4K video materijala. Ovaj model poseduje prenosivu bateriju jačine 3,000mAh, a zahvaljujući ugrađenoj Qualcomm® Quick Charge™ 2.0 tehnologiji, potrebno je samo 40 minuta da se baterija napuni do 50 odsto.

Istrajnost i dizajn

Elastični Dura Guard okvir čvrsto štiti ekran od teških udaraca, dok je okvir V10 modela napravljen od 316L nerđajućeg čelika SAE nivoa, istog čvrstog, hipoalergenskog materijala koji se koristi za izradu hirurških instrumenata i ekskluzivnih satova. S obzirom da su ivice i uglovi telefona njegovi najugroženiji delovi, Dura Guard obezbeđuje njihovu maksimalnu izdržljivost.

Na poleđini i na dnu ekrana, otporan ali mekan Dura Skin sloj pruža dodatnu zaštitu od direktnih udaraca na uređaju. Šta više, mrežna podloga na zadnjoj strani je specijalno dizajnirana kako bi pružila bolju zaštitu, čak kada je korisnik u pokretu. Kompanija za nezavisno testiranje i sertifikaciju, MET Laboratories, testirala je LG V10 smart telefon ispuštanjem sa visine od 48 inča, i to u više navrata i iz različitih uglova, dokazavši da je „MIL-STD-810G Transit Drop Compliant“, odnosno izdržljiv kada su veliki šokovi u pitanju.

 

Odlična muzika i zvuk

Kao napredni multimedijalni smart telefon, zvuk na V10 modelu dizajniran je tako da bude najbolji u klasi. V10 poseduje 32-bitni Hi-Fi DAC kompanije ESS Technology, koja proizvodi profesionalne audio uređaje visokog kvaliteta. LG V10 je prvi komercijalni uređaj koji koristi Qualcomm Technologies TruSignal™ antenna boost tehnologiju dizajniranu da optimizuje jačinu signala u svakom trenutku, za manje propuštenih poziva, brže podatke i bolju pokrivenost poziva.

 

Pristup i bezbednost

Zajedno sa popularnom Knock Code funkcijom, LG V10 poseduje i novi senzor za otključavanje telefona i uključivanje ekrana uz pomoć otiska prsta. „LG V10 model je primarno kreiran kao multimedijalni smart uređaj. Mnogi korisnici su nam se poverili da im, sve do pojave G4 modela, nije bilo prijatno da idu na odmor bez posebnog fotoaparata. Sa V10 smart telefonom, nadamo se da ćemo učiniti za video snimanje ono što je G4 telefon učinio za fotografisanje“, izjavio je Juno Cho, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

LG V10 model će biti dostupan u Koreji ovog meseca, a zatim i na tržištima širom sveta.

 

Ključne karakteristike:

• Procesor: Qualcomm Snapdragon ™ procesor 808
• Ekran: Glavni – 5.7 inča IPS QHD Quantum Display (2560 x 1440 / 513ppi)
Sekundarni – 2.1inča IPS Quantum Display (160 x 1040 / 513ppi)
• Memorija: 4GB RAM-LPDDR3 / 64GB SSD RV / MicroSD (do 2TB)

• Kamera: Zadnja – 16MP sa F1.8 otvorom blende / OIS 2.0
Prednja – 5MP dualni objektiv (80o Standardni ugao / 120o širokougaoni)
• Baterija: 3,000mAh (prenosiva)
• Operativni sistem: Android 5.1.1 Lollipop
• Veličina: 6 x 79,3 x 8.6mm
• Težina: 192g
• Mreža: LTE- A Cat. 6
• Povezivanje: Wi-Fi, 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1 / NFC / USB 2.0,
• Boje: Svemirski crna / Luks / Moderna Bež / Okeansko plava / Opalno plava
 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela