Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Predstavljamo HUAWEI NOVA 5T – Telefon srednje klase sa premijum karakteristikama

Sredinom meseca Huawei je zvanično predstavio Nova 5T pametni telefon u bojama: Crush Blue, Midsumer Purple i Black, koje su jedinstvenim izgledom automatski privukle pažnju mlađih korisnika. Pored privlačnog izgleda i HUAWEI Punch FullView displeja od 6,26 inča, Huawei Nova 5T može da se pohvali moćnim vodećim Kirin 980 čipsetom. Da, Huawei Nova 5T je predstavnik najnovije generacije telefona srednje klase, opremljen vodećim čipsetom od 7 nm. Zahvaljujući moćnim performansama, Huawei Nova 5T pravi sjajne fotografije, poseduje velike gejming mogućnosti, kao i opciju brzog punjenja.

 

Nova 5T camera (1)

 

Nova generacija pametnih telefona srednje klase koju pokreće Kirin 980

Huawei Mate20 i P30 serije su poznate po izvanrednim performansama, sa Kirin 980 čipsetom kao glavnim adutom. Danas, Huawei Nova 5T predstavlja prvi Huawei pametni telefon srednje klase opremljen ovim moćnim čipsetom, što ga čini izuzetno dobrom konkurencijom za svoj cenovni rang.

Kirin 980 čipset je prvi procesor od 7 nm  za široku upotrebu sa Cortext-A76 x 4 + Cortex-A55 x 4 osmojezgarnom arhitekturom i 720 MHz Mali-G76 GPU. Takođe je zasnovan na, prvoj u industriji, Dual NPU procesnoj jedinici, koja dodatno pojačava AI računarske snage. Huawei je nastojao da Nova 5T bude uređaj koji prednjači u pogledu performansi, kamere i energetske efikasnosti u ovoj kategoriji pametnih telefona.

Pet AI kamera u vašem džepu

Uređaj koji poseduje četiri zadnje AI kamere retko se pojavljuje među mobilnim telefonima srednje klase. Međutim, na Huawei Nova 5T telefonu možemo videti upravo četiri takve: kamera od 16 MP sa super širokouganim sočivom, ultra HD kamera od 48 MP, kamera za merenje dubine polja od 2MP i makro kamera od 2 MP.

Četiri AI kamere Huawei Nova 5T imaju jasnu podelu zaduženja. Njegova glavna, ultra HD kamera od 48 MP može se koristiti ne samo da bi se zabeležile prelepe scene tokom dana, već je unapređena Kirin 980 nezavisnim ISP i AI super noćnim algoritmom, koji poboljšava ulepšavanje i osvetljenje kod fotografisanja u noćnom okruženju. Kamera sa super širokouganim objektivom od 16 MP omogućava korisnicima širi kadar i fotografisanje veličanstvenih pejzaža, dok kamera sa makro objektivima od 2 MP podržava približavanje do 4 cm, omogućavajući korisnicima da slobodno istražuju i delove „mikro sveta‟.

Pored četiri zadnje kamere, Nova 5T dolazi sa HD prednjom kamerom od 32 MP. Ona podržava selfije nalik posterima i ima višu rezoluciju od “tradicionalne” prednje kamere od 16 i 24 MP, zajedno sa AI optimizacijom portreta za realističniji, trodimenzionalni obris. Istovremeno, Nova 5T poseduje AI HDR+ tehnologiju koja može pojačati svetlinu pozadine na selfijima u mračnom okruženju, posvetliti boju kože, suzbiti “buku” i omogućiti korisnicima da prave selfije u najrazličitijim situacijama.

GPU Turbo 3.0 – Izvanredno gejming iskustvo

Vodeća tehnologija Kirin 980 čipseta i veća računarska efikasnost omogućila je Huawei Nova 5T telefonu da podrži 3D igrice visoke rezolucije. U cilju da pojača osetljivost na dodir i smanji podrhtavanje, Nova 5T poseduje GPU Turbo 3.0 tehnologiju naredne generacije.

Uz pomoć GPU Turbo 3.0 tehnologije, Huawei Nova 5T u potpunosti iskorišćava potencijal Kirin 980 čipseta kako bi ubrzala smenjivanje kadrova u 3D igrama. Ovo efikasno smanjuje podrhtavanje dinamičnih slika u igricama u realnom vremenu. Za sada, nova generacija GPU Turbo 3.0 tehnologije aktivna je na oko 25 popularnih video igrica, a lista i dalje raste.

SuperCharge – tehnologija brzog punjenja baterije: do 50% za 30 minuta

U današnje vreme konstantne upotrebe pametnih telefona, uređaj bez SuperCharge opcije može prouzrokovati nelagodnost kod korisnika. Huawei Nova 5T poseduje bateriju velikog kapaciteta od 3750mAh i podržava 22,5W HUAWEI SuperCharge tehnologiju.

Prema zvaničnim testovima kompanije Huawei, Nova 5T može se napuniti do 50% za samo 30 minuta, dok je za punjenje od 0 do 100% potrebno oko sat i po vremena. Podaci su dobijeni korišćenjem 22,5W SuperCharge tehnologije na Huawei punjaču, sa isključenim ekranom.

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela