Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Oukitel C2 – Najbolji među najjeftinijima

Kompanija Oukitel ne prestaje da nas iznenađuje. Nakon što smo imali prilike da testiramo najrobusniji telefon (Oukitel K4000) i telefon sa najvećom baterijom (Oukitel K1000) stigao nam je na test i telefon koji je namenjen ljudima koji žele pametan telefon za malo novca.

U kategoriji cena do 100 evra, Oukitel C2 nudi zaista više nego dobre performanse. On poseduje ekran dijagonale 4.5 inča, što ga čini pogodnim za držanje i rad sa jednom rukom, a sigurno će stati i u svaki džep. Ekran je jarkih boja i dobrog kontrasta. Naravno, pomenuti cenovni rang neizostavno podrazumeva i neke kompromise, a ovde je on napravljen sa rezolucijom koja iznosi 480 x 854 piksela. Ipak, moramo da kažemo da se na normalnoj radnoj udaljenosti ne vide pikseli, pa ona neće smetati tokom normalnog rada.

 

Oukitel-C2_1

S druge strane, četvorojezgarni procesor u ovoj klasi, pa makar on bio i nešto slabijih performansi, donosi sasvim dovoljno snage za pokretanje standardnih aplikacija. Pošto se ne radi o velikim potrošačima, ugrađena baterija od 1800 mAh je dovoljna za celodnevnu autonomiju. Memorija od 1 GB je standard u ovoj klasi, kao i storidž kapaciteta 8 GB. Telefon poseduje zadnju kameru od 5 MP i prednju od 2 MP. Od njih ne treba očekivati čuda, ali su u uslovima dobrog osvetljenja fotografije sasvim korektne. I naravno, kao i svi telefoni ovog proizvođača i C2 nudi dual SIM funkcionalnost.

Karakteristike:

Displej: 5.4 inča, 480 x 854 piksela
CPU: MediaTek MT6580, 1.3 GHz, Quad Core
GPU: ARM Mali-400 MP
Memorija: 1 GB
Storidž: 8 GB, proširiv do 32 GB putem Micro SD kartice
SIM: Dual SIM
Baterija: 1800 mAh, izmenjiva
Kamere: Zadnja 5 MP, prednja 2 MP
Konektivnost: 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS, A-GPS, Bluetooth 4.0
OS: Android 5.1 Lollipop
Boje: Bela, plava, zlatna, crna
Ostalo: FM Radio

Kontakt: NT Company
Cena: 10.990 din.

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela