Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » MWC 2018: Nokia predstavila pet novih telefona

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas je najavila da je njen nagrađivani portfolio proširen za četiri nova Android telefona – Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nova Nokia 6 i Nokia 1. Isporučujući izradu kakva se i očekuje za Nokia telephone, svaki pametni telefon nudi izdržljivost i pouzdanost kao standard, a postavlja i nove standard kada su u pitanju materijali od kojih su izrađeni i dizajn.

 

Nastavljajući svoju posvećenost u isporuci čistog, pametnog, bezbednog i uvek ažurnog Android iskustva, HMD Global je najavio da postaje prvi globalni partner koji će ponuditi niz uređaja koji pripadaju programu Android One kompanije Google. Posvećenost čistom, sigurnom i ažuriranom Android iskustvu, doprinelo je da Nokia pametni telefoni budu prirodan izbor za ovaj globalni program.

 

Kao dodatak ovim sjajnim, novim Android pametnim telefonima, tu je i legendarni model Nokia 8110. Ovaj model sada dolazi sa mogućnošću 4G povezivanja, aplikacijama koje uključuju Google pomoćnika, Google mape, Google pretragu, Facebook i  Twitter – a  i prepoznatljivi klizni poklopac što označava povratak slajder telefona.

 

nokia8110family2 png-256969-low

 

Čist, bezbedan i ažuriran sistem, kao i posvećenost Android One programu

 

Tri nova Nokia pametna telefona – Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus i novi Nokia 6 se pridružuju porodici Android One i pružaju visokokvalitetno softversko iskustvo koje je osmislio Google. Svaki od telefona će ostati pouzdan i upotrebljiv tokom dužeg vremenskog perioda i zadržati najviši nivo bezbednosti koje pruža Google, zahvaljujući tehnologiji veštačke inteligencije. Uz čist Android, Nokia pametni telefoni stižu bez suvišnih izmena korisničkog interfejsa (UI) ili skrivenih procesa koji bi mogli da ih uspore ili dodatno troše bateriju, tako da sada možete da uživate u svom telefonu još duže. Svaki od novih modela stiže sa ograničenim brojem pre-instaliranih aplikacija, tako da ćete sada imati još više prostora za sladištenje podataka a poslednje inovacije će vam omogućiti da svakog dana budete u prednosti.

 

Ovi modeli stižu sa operativnim sistemom Android Oreo™, tako da ćete biti u mogućnosti da uživate u najnovijim opcijama, kao što su modalitet “slika u slici”, Android instant aplikacije koje možete komforno koristiti, šezdeset novih fantastičnih emotikona i podešavanjima koja produžavaju život baterije, poput ograničavanja rada aplikacija u pozadini.

 

 

Predstavljanje četiri nova Nokia Android pametna telefona i proširenog portfolija

 

 

Nokia 8 Sirocco: ultra-kompaktan moćan uređaj za fanove

Inspirisan bogatim dizajnerskim nasleđem Nokia telefona, elegantan dizajn i kompaktni stil Nokia 8 Sirocco modela predstavljaju idealan spoj precizne izrade i korisnih inovacija. Uz neverovatne karakteristike kao što su unapređen režim Dual-Sight, ZEISS optika i precizne akustičke odlike, uključujući i Nokia prostorni audio, ovaj model predstavlja ultra-kompaktan moćan uređaj i naš najlepši pametni telefon do sada.

 

Njegov zakrivljeni stakleni završni sloj obavija precizno napravljen okvir od nerđajućeg čelika i pruža spoj snage i lepote. Sa ivicama debljine samo 2mm, Nokia 8 Sirocco objedinjuje zakrivljeni 2K ekranom pOLED dijagonale 5.5” od ivice do ivice sa izvajanom linijom koja čini ultra kompaktni profil.

 

Njegov okvir od nerđajućeg čelika je 2.5 puta snažniji nego aluminijum serije 6000, a njegovo 3D Corning® Gorilla® staklo je dvoboljno robusno da izdrži svakodnevne udarce i ogrebotine. Luksuzno izrađen i savršeno izbalansiran, odlično i sigurno leži u ruci zahvaljujući posebno prilagođenom okviru od nerđajućeg čelika koje je obrađeno i polirano metodama obade dijamanta.

 

Pravljenje izuzetnih fotografija moguće je zahvaljujući kameri sa ZEISS optikom,  koja kombinuje ultra-osetljivu širokougaonu glavnu kameru sposobnu da se odlično nosi sa slabim osvetljenjem, sa pomoćnom kamerom od 13MP sa dvostrukim optičkim zumom. Uz Pro Camera mod imaćete potpunu kontrolu nad svim fotografijama koje snimate i moći ćete da pravite fotografije kao pravi profesionalac.

 

Ovaj model će se naći u prodaji početkom aprila, po prosečnoj globalnoj maloprodajnoj ceni od 749 €, u cenu nisu uključeni porezi.

 

Nokia 7 Plus: flegšip telefon za svakog

Nokia 7 Plus je model namenjen kreatorima sadržaja. Ovaj telefon poseduje optimalan ekran, snagu, dizajn i funkcije koje omogućavaju stvaranje neverovatnog sadržaja. Kombinacija inovativnog optičkog hardvera i algoritmova za fotografije pruža mogućnost pravljenja veoma realističnih fotografija. Napredni Dual-Sight režim i dupli zadnji senzori sa ZEISS optikom sastoje se od ultra osetljive širokougaone glavne kamere od 12 MP sa visokim performansama u uslovima niskog, ali i visokog osvetljenja, kao i od sekundarne kamere od 13 MP koju karakteriše dvostruki optički zum, za one trenutke kada želite da približite kadar.

 

Kako bi u snimanju fotografija mgli da uživate što duže, Nokia 7 Plus je podržana moćnom Qualcomm® Snapdragon™ 660 mobilnom platformom. Optimizovana je i integrisana kako bi omogućila najbolje performanse al ii autonomiju baterije, čak i kada emitujete #Bothie video uživo na mrežama Facebook ili YouTube. Optimizovan tako da iskoristi i poslednji atom iz moćne baterije od 3800 mAh, Nokia 7 Plus isporučuje neverovatnu autonomiju od 2 dana.

 

Blago zakrivljeno telo i tanke ivice ovog modela pružaju još bolje iskustvo prikazivanja. Iako širok kao standardni ekran dijagonale 5.5”, Nokia 6 plus poseduje Full HD+ ekran formata 18:9 i dijagonale 6”, što ovaj model čini idealnim za praćenje društvenih mreža ili igranje igrica  za zabavu.

 

Nokia 7 Plus je dostupan u kombinacijama dve boje, crna/bakarna i bela/bakarna. Ovaj model će se naći u prodaji početkom aprila, po prosečnoj globalnoj maloprodajnoj ceni od 399 €, u cenu nisu uključeni porezi.

 

Novi Nokia 6 model: Naš nagrađivani telefon je upravo postao još bolji

Nastavljajući se na uspeh svog prethodnika, novi Nokia 6 telefon sada ima  moćnije performanse i bolje funkcije u još kompaktnijem i izdržljivijem telu. Ovaj model je 60% brži nego njegov prethodnik, i dolazi sa unapređenim Dual-Sight režimom, ZEISS optikom, brzim punjenjem preko USB-C kabla, Nokia prostornim zvukom, kao i sa čistim, bezbednim i ažuriranim operativnim sistemom Android Oreo™.

 

Telo Nokia 6 telefona je jednodelno i izrađeno od čvrstog bloka aluminijuma serije 6000 obrađenog u procesu eloksiranja i poliranja koji traje 11 časova. Spoj 2.5D displeja i zaštitnog stakala Corning® Gorilla® Glass,  omogućavaju da kompaktno i prefinjeno telo ovog modela bude napravljeno tako da traje.

 

Naši inženjeri integrisali su Qualcomm® Snapdragon™ 630 Mobilna platforma omogućava još brže i bolje performanse ovog modela, kao i duži životni vek baterije.

 

Novi Nokia 6 model je dostupan u tri kombinacije boja: crna/bakarna, bela/srebrna i plava/zlatna i dve konfiguracije: 3GB RAM/32GB ROM koja će biti dostupna početkom Aprila, ili 4 GB RAM/64GB ROM koja će biti kasnije dostupna. Ovaj telefon će se naći u prodaji početkom aprila, po prosečnoj globalnoj maloprodajnoj ceni od 279 €, u cenu nisu uključeni porezi.

 

Nokia 1: Kompletno iskustvo Nokia pametnih telefona dostupno svakome

Model Nokia 1 je novi korak u pristupačnosti tehnologije i objedinjuje karakteristike pametnih modela i prepoznatljivu  pouzdanost Nokia telefona, ali i osvežavajuće prepoznatljiv dizajn koji je blizak fanovima širom sveta. Kako bi što širem krugu ljudi omogućio pristup tehnologiji, ovaj model dolazi sa operativnim sistemom Android Oreo™ (GO izdanje), verzijom Android operativnog sistema optimizovanom za uređaje sa 1GB RAM-a i manje. Nokia 1 je dizajniran tako da bude jednostavan za upotrebu, a uz pristup Google Play™ Store prodavnici imaćete pristup svojim omiljenim aplikacijama kao što su WhatsApp, Facebook, Instagram, mobilnom bankarstvu, kao i aplikacijama koje su optimizovane za operativni sitem Android Oreo™ (Go izdanje).

 

Uz Xpress-on maske koje dolaze u nekoliko živahnih boja vaš Nokia 1 telefon može izgledati potpuno drugačije, a lakim postavljanjem i skidanjem ovih maskica možete u potpunosti promeniti svoj stil. Svaka maska je izrađena sa istom preciznošću, pažnjom i visokom nivou detalja kao i originalna maska telefona. Maska ovog telefona izrađena je od dve nijanse polikarbonata u boji, pa je sa svojim izdržljivim dizajnom potpuno spremna na svakodnevne izazove.

 

Ovaj telefon će se naći u prodaji početkom aprila i dolazi u dve boje: toplo crvena i tamno plava za fanove širom sveta, kao i u širokom rangu pastelnih boja za određena tržišta. Nokia 1 će biti dostupna po prosečnoj globalnoj maloprodajnoj ceni od 85 USD, u cenu nisu uključeni porezi. Xpress-on maske se prodaju posebno i dostupne su po ceni od 7.99 USD u Azurnoj, Sivoj, Žutoj  i Pink boji.

 

Za originale: Povratak Nokia 8110 modela

Legendarni model Nokia 8110 se vratio, sada sa podrškom za 4G povezivanje i prepoznatljivim zakrivljenim slajder dizajnom. Ovaj model vam pruža mogućnost da se isključite, opustite, zabavite, ali i da ne brinete jer će vam u svakom momentu biti dostupne najvažnije karakteristike pametnog telefona.

 

Prepoznatljiv interfejs koji je jednostavan za korišćenje, sadrži intuitivnu taktilnu mehaniku; dovoljno je da otkližete poklopac da biste prihvatili ili odbili poziv, a možete i da uživate vrteći ovaj telefon oko njegove ose u stilu elise helikoptera. Nokia 8110 izrađena je tako da pruža korisnicima pouzdanost i izdržljivost koju očekuju od Nokia telefona. Ovaj model omogućava i opciju VoLTE poziva i savršena je za sve koji žele prepoznatljive 4G odlike ili dodatni telefon. Sa pristupom prodavnici aplikacija, za omiljene kao što su Google pomoćnik, Google pretraga, Goolge mape, Facebook ili Twitter, primanje i slanje email poruka je jednostavno, kao i importovanje kontakata i sinhronizacija kalendara sa programima kao što su Outlook ili Gmail. Kako bi bez problema radio, model Nokia 8110 pokreće Qualcomm® 205 mobilna platforma.

Još nešto – ovaj telefon dolazi sa novom verzijom igrice Snake.

 

Ovaj model dolazi u dve boje, tradicionalno crnoj i banana žutoj. U prodaji će se naći od maja i biće dostupan po globalnoj maloprodajnoj ceni od 79 €, u cenu nisu uključeni porezi.

 

Florian Seiche, CEO kompanije HMD Global je rekao:

“Prošle godine u ovo doba smo započeli naše putovanje sa velikim očekivanjima i ogromnom odgovornošću da nastavimo nasleđe Nokia telefona. Od tada smo vratili u život neke od ikoničnih telefona, sklopili smo značajna partnerstva sa starim i novim prijateljima, i isporučili čisto, bezbedno i ažurno Android iskustvo za sav naš portfolio pametnih telefona. Prošle godine smo isporučili preko 70 miliona Nokia telefona.

“Dok smo pravili naš portfolio imali smo na umu jednu viziju: da spremimo odlične Nokia telefone koji će biti adekvatni onim vrednostima koje fanovi od nas očekuju. Ovo je bilo veoma uzbudljivo vreme i, dok gledamo unapred, planiramo da svoj uspeh zasnujemo na proširenju portfolio i pružanju korisnicima široke ponude Nokia telefona koje mogu da vole, da im veruju i na koje mogu da se oslone.”

 

Juho Sarvikas, dirketor sektora za proizvode kompanije HMD Global je izjavio:

“Sa zadovoljstvom najavljujemo širenje našeg portfolia sa pet novih uređaja, pri čemu verujemo da će Nokia 8 Sirocco postaviti standarde u dizajnu pametnih telefona. Takođe, sa ponosom predstavljamo naš najpristupačniji pametni telefon do sada – model Nokia 1.

“Novi uređaji predstavljaju naš inovativni pristup izradi i našu posvećenost kvalitetu fotografija koju razvijamo zajedno sa kompanijom ZEISS.  Korisnici će prepoznati da smo koristili najbolje materijale u izradi, naš prepoznatljiv dizajn i specifičan portfolio visokog stila koji pruža pouzdanost i izdržljivost kakva se očekuje od Nokia telefona.

“Ponosni smo na naše pametne telefone koji zadovoljavaju svakodnevne potrebe korisnika. Naša posvećenost čistom, bezbednom i ažuriranom Android operativnom sistemu je u srcu naše strategije i ono što naši korisnici vole. Danas, ovu posvećenost podižemo na viši nivo kroz globalno partnerstvo sa Android One programom kompanije Google.”

 

Pekka Rantala, potpredsednik i direktor marketinga kompanije HMD Global je rekao:

“Pametni telefon je naš svakodnevni partner i nešto na šta se ljudi oslanjaju. Prošle godine smo obećali korisnicima da ćemo im obezbediti istinsko iskustvo korišćenja Nokia telefona i da ćemo ponovo uspostaviti poverenje koje su fanovi imali u Nokia brend. Uzbuđeni smo što ove godine postajemo deo Android One programa koji osnažuje našu posvećenost čistom, bezbednom i ažuriranom Android operativnom sistemu. Sa novim telefonima u portfoliu verujemo da svi mogu da se odaberu Nokia telefon na koji mogu da se oslone”

 

Jamie Rosenberg, potpredsednik, direktor odeljenja Business & Operations, Android & Google Play:

“Android One je naš vodeći program za partnere i saradnja sa novim Nokia telefonima predstavlja naše najveće partnerstvo do sada. Sada korisnici širom sveta mogu pronaći savršeni uređaje koji odgovara njihovim potrebama, a uz to dobijaju i visokokvalitetno softversko i hardversko iskustvo koje je pametno, bezbedno i jednostavno fenomenalno”

 

Dostupnost:

Nokia 8 Sirocco će biti dostupna početkom aprila po globalnoj maloprodajnoj ceni od 749 €.

Nokia 7 Plus će biti dostupna početkom aprila po globalnoj maloprodajnoj ceni od 399 €.

Nokia 6 će biti dostupna početkom aprila po globalnoj maloprodajnoj ceni od 279 €.

Nokia 1 će biti dostupna početkom aprila po globalnoj maloprodajnoj ceni od 85 USD.

Nokia 8110 4G će biti dostupna od maja po globalnoj maloprodajnoj ceni od 79 €.

U cene nije uključen porez.

 

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela