Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Isprobali smo realme C67 – Ovo su naši utisci

C serija telefona je važna za realme, jer targetira mlađe korisnike, nudeći im atraktivne proizvode po pristupačnim cenama. U tom smislu, realme C67 donosi do sada najveća unapređenja u C seriju, uvodeći kameru od 108 MP, kao 6 nm čipset u segment. Zahvaljujući tome, možemo da kažemo da postavlja nove standarde u budžetskoj seriji telefona.

realme C67 poseduje FHD+ ekran dijagonale 6.72 inča, sa osvežavanjem od 90 Hz. Sa korisničke strane, pomenućemo i Mini Capsule 2.0, sistem koji oko punch hole kamere prikazuje korisne informacije. Nova verzija Mini Capsule funkcije nudi interaktivni prikaz reprodukcije muzike, vremensku prognozu, kao i događaje koje povlači iz kalendara.

Pomenuli smo već da ovaj telefon ima glavnu kameru rezolucije 108 MP, što je najveća rezolucija u klasi. Zasnovana je na Samsung ISOCELL HM6 senzoru veličine 1.67 inča, koji omogućava 3x digitalni zum bez gubljenja kvaliteta. Ova tehnologija koristi 12 MP u centru 108 MP senzora za kropovanje, bez „gubitaka“ piksela tokom tog procesa. Pored toga, omogućen je i 108 MP mod, koji obezbeđuje kristalno jasne fotografije rezolucije 12000 x 9000 piksela.

HM6 senzor „hvata“ veliku količinu svetla, pa su i fotografije snimljene u noćnim uslovima veoma dobrog kvaliteta. Takođe, postoji podrška za Nonacell Bayer RGB filter koji donosi veću preciznost prikaza boja na fotografijama. Pored glavne kamere, realme C67 telefon poseduje i crno-beli senzor rezolucije 2 MP, čiji zadatak je da poboljša kontrast na fotografijama. Tu je i prednja kamera rezolucije 8 MP koja obezbeđuje solidan kvalitet selfija.

Telefon pokreće Snapdragon 685 čipset, koji je do sada uglavnom upotrebljavan u telefonima srednje klase. Na raspolaganju je 8 GB fizičkog RAM-a, koji praktično može da se duplira upotrebom virtuelnog, dinamičkog RAM-a. Na taj način efektivno se uvećava broj aplikacija koje simultano mogu da budu u memoriji, kao i da u takvom slučaju aplikacija u fokusu radi brže i tečnije. Za smeštaj podataka na raspolaganju je 256 GB, koji mogu da se prošire putem microSD kartice kapaciteta do 2 GB. Sistem je zaokružen sa baterijom kapaciteta 5000 mAh, koja podržava 33 W SUPERVOOC brzo punjenje. Algoritam za punjenje je inteligentan, pa kada napunjenost dostigne 90 procenata, punjenje se usporava kako bi se zaštitila baterija. Novitet je što se kod ovog telefona u tom slučaju koristi VFC trickle charging algoritam, koji u odnosu na standardni trickle charging ubrzava taj proces do dva puta, uz očuvanje integriteta baterije.

Iako je u pitanju budžetski telefon, realme C67 poseduje sasvim solidne stereo zvučnike. Pored toga, korisnicima su na raspolaganju i 3.5 mm priključak za slušalice. Pomenućemo još i da realme C67 dolazi sa instaliranim Android 14 operativnim sistemom, a proizvođač obezbeđuje dva update-a OS-a tokom tri godine.

Slobodno možemo da kažemo da realme donosi mnogo noviteta u budžetsku klasu telefona, koje će i drugi proizvođači morati da isprate, ukoliko žele da ostanu konkurentni u tom segmentu. U ovom trenutku, realme C67 predstavlja veoma atraktivan izbor u budžetskoj klasi, spuštajući u nju neke karakteristike srednje klase, kao što su kamera velike rezolucije i relativno brz čipset.

Uz sve to, do kraja februara telefon se nalazi na velikom popustu, pa ukoliko vam se sviđa, ne premišljajte se mnogo…

Cena: 22.999 rsd. (do kraja februara), nakon toga 27.999 rsd.

Kontakt: realme

Izvor: www.ictvesti.com

Specifikacije:

Displej 6.72“, IPS LCD, 90 Hz, 2400 x 1080 piksela, 20:9
Čipset Qualcomm Snapdragon 685 (6 nm)
CPU Osmojezgarni (4 x 2.8 GHz Cortex-A73 + 4 x 1.9 GHz Cortex-A53)
GPU Adreno 610
Memorija 8 GB RAM (+ 8 GB virtuelni dinamički RAM), 256 GB storidž, proširiv puta microSD kartice do 2 TB
Kamere Zadnje: 108 MP (široka), 1/167“, f/1.75;
2 MP crno-bela;
Video: 1080p@30fps Prednja: 8 MP (široka), f2.1, 26 mm;
Video: 1080p@30fps;
SIM Dual SIM (nano-SIM) + dodatni slot za microSD karticu
Baterija 500 mAh, SUPERVOOC punjenje 33 W
Zvuk Stereo zvučnici
Konekcije WiFi, Bluetooth, NFC, GPS, senzor otiska prsta sa strane
OS Android 14
Dimenzije 164.6 x 75.4 x 7.6 mm
Masa 185 g
Boje Sunny Oasis, Black Rock
© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela