Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Huawei Watch Fit 2 – idealan saveznik za vaše zdravlje

Popularni uređaj iz Huawei porodice pametnih satova – Huawei Watch Fit 2, sa sobom donosi niz prijatnih iznenađenja. Ne samo da je jedan od jeftinijih pametnih satova u Huawei portfoliu, Watch Fit 2, kada je kvalitet u pitanju, opravdava renome ove kompanije.

Njegov multifunkcionalan dizajn može, u zavisnosti od situacije, da preuzme ulogu i jednog šik gedžeta, ali i kompaktnog i elegantnog fitnes sata. Ostaje nam da vidimo kako se u praksi njegov privlačan izgled upotpunjuje sa bogatom listom funkcija koje nude pregršt fitnes i zdravstvenih opcija.

 

Huawei - Watch Fit 2- 6

 

Elegantan, multifunkcionalan dizajn

Huawei Watch Fit 2, koji takođe važi za fitnes tracker, prvenstveno je namenjen ženskoj populaciji, ali odlično pristaje i muškarcima. Dostupan je u tri različite linije modela: Active Edition, Classic Edition i Elegant Edition. Razlikuju se samo materijali, cene i uključene narukvice, ali ne i tehničke karakteristike i funkcije. Dok je kućište jeftinijeg Active Edition napravljeno od polimera, dve skuplje varijante koriste kombinaciju aluminijuma i plastike. Bočne ivice sijaju u srebrnoj, zlatnoj ili crnoj boji u zavisnosti od izbora boje, a sama težina zavisi od izbora materijala. Tako, težina bez narukvice iznosi 26 g za Active Edition model, a 30 g za identična Classic i Elegant izdanja.

Ovaj tanak pametni sat dolazi sa zamenljivim kožnim kaišem širine 20 mm. Pored ovog materijala, prisutni su i sportski silikonski kaiš u bojama Midnight Black, Sakura Pink ili Isle Blue, kožni kaiš u Moon White ili Nebula Grey, kao i Milanaise kaiš od nerđajućeg čelika u Silver Frost ili Premium Gold bojama.

Ekran zavidnih dimenzija

U poređenju sa prvim Watch Fit modelom, ekran u novom modelu je porastao za skoro 20%.  Reč je o dijagonali od 1,74 inča, a sam ekran zauzima dobrih 72% gornje strane kućišta. Fit 2 koristi AMOLED panel, koji ima maksimalnu osvetljenost od 550 cd/m², zbog čega ima odličan prikaz na direktnoj sunčevoj svetlosti, za razliku od prikaza u senci koji je nešto slabijeg intenziteta.  Rezolucija ekrana Huawei Watch Fit 2 je 336×480 piksela. To mu daje visoku gustinu piksela od 336 PPI, što obezbeđuje detaljan prikaz bez vizuelizacije samih piksela. Deset različitih lica satova sa širokim spektrom dizajna je unapred instalirano na satu fabrički, a ostali se mogu lako instalirati preko Huawei Health aplikacije.

Jednostavno podešavanje i nesmetan rad

Za podešavanje Watch Fit 2 pametnog sata potrebna je aplikacija Huawei Health. Dostupan je za iOS i Android pored Huawei-ovog HarmoniOS-a.  Baš kao i u slučaju nekih drugih modela pametnih Huawei satova, i na Fit 2 modelu, kada je povezan sa pametnim telefonom sa Google operativnim sistemom, dostupne su neke dodatne funkcije koje korisnici drugih proizvođača ne dobijaju.

Watch Fit 2 se uglavnom kontroliše preko ekrana osetljivog na dodir. Sa desne strane nalazi se dugme za kontrolu menija, koji funkcioniše glatko i u realnom vremenu. Aplikacije se otvaraju dodirima, a meni koji se sastoji od mnogo malih ikona može se pomerati prevlačenjem. Prevlačenjem u četiri različita smera na početnom ekranu otvaraju se dodatne funkcije, poput otkucaja srca, zasićenosti krvi kiseonikom, vremenske prognoze, liste poziva, mesečnog ciklusa i aktivnosti. Jednostavnim prevlačenjem nagore pozivaju se obaveštenja, a prevlačenjem nadole podešavanja prečica. Huawei Watch Fit 2 takođe poseduje sertifikat za otpornost na vodu do 50 m zarona, a pored navedenih senzora, prisutni su mikrofon i zvučnik sa više nego solidnim zvukom.

Funkcije i obaveštenja  

Kao što je već pomenuto, Huawei Watch Fit 2 omogućava povezivanje sa telefonom putem Bluetooth funkcije. Ističemo da se sat ne povezuje na mobilnu mrežu samostalno, već zavisi od najbližeg telefona u dometu povezanog sa Bluetooth-om. To omogućava direktne pozive sa Fit 2 pametnog sata, što funkcioniše na zadovoljavajući način u smislu prenosa zvuka sa obe strane. Takođe, ukoliko korisnik izabere, ovaj pametni sat obaveštava i o dolaznim obaveštenjima pametnog telefona, kao što su poruke, WhatsApp, Facebook, Twitter, Messenger, Gmail i dr.  Huawei Watch Fit 2 ima 32 GB skladišta za muziku, što je dovoljno za nekih 500 pesama. Reprodukcija se može obaviti preko ugrađenih zvučnika ili audio uređaja povezanog preko Bluetooth-a, kao što su slušalice. Ostale aplikacije uključuju funkciju baterijske lampe, štopericu i tajmer, budilnik, praćenje pametnog telefona i kontrolu kamere (koja nažalost ne radi sa iPhone-om). Watch Fit 2 podržava uobičajene satelitske standarde kao što je GPS za pozicioniranje i navigaciju.

Zdravlje i fitnes – pametni sat prati puls, SpO2, stres i san

Huawei Watch Fit 2 tehnički podržava skoro 100 različitih režima za vežbanje, meri puls i nivo kiseonika u krvi, kao i nivo sna i stresa, a podaci se mogu sinhronizovati sa Huawei pametnim telefonom.

Kao i mnogi drugi pametni satovi, Watch Fit 2 prati vaše aktivnosti tokom dana. Dnevni ciljevi se  prikazuju u obliku poznatih prstenastih dijagrama, a pored toga što pruža motivaciju za redovno vežbanje, ovaj pametni sat takođe može da odredi i nivoe stresa. Senzori za otkucaje srca i zasićenost krvi kiseonikom (SpO2) mere vrednosti redovno ili na zahtev korisnika, kroz uobičajene dijagrame koji pokazuju tok izmerenih vrednosti tokom dana. Senzor otkucaja srca na Huawei Watch Fit 2 je izuzetno precizan, sa odstupanjem od samo 0,3%, u poređenju sa Polar H10 senzorom kao referencom.

Huawei Watch Fit 2 nudi sedam režima vežbanja sa „ličnim trenerom“ na ekranu, kursevima trčanja i planovima treninga, kao i „Indeks sposobnosti trčanja“ za procenu nečijih trkačkih veština i dr.

Performanse i trajanje baterije

Instalirana baterija ima kapacitet od 292 mAh, što je dovoljno za oko 10 dana rada u tipičnoj upotrebi ili pet do sedam dana tokom intenzivne upotrebe, što je za svaku pohvalu.

A za pohvalu je i kratko vreme punjenja. Već posle 15 minuta pametni sat je već napunjen oko 30%, posle oko pola sata je 70%. Potpuno punjenje traje oko sat vremena. Punjenje se vrši priloženim USB kablom (mana mu je što ima samo 60 cm), uključujući PogoPin, koji je magnetno pričvršćen na donju stranu sata.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela