Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Notebook i Tablet računari » Tanki, lagani i moćni – unapređeni MacBook Air računari!

Kompanija Apple je početkom meseca marta predstavila unapređene MacBook Air računare koji u odnosu na svoje prethodnike donose značajno bolje brzinske i grafičke performanse. Unapređeni su svi MacBook Air modeli, tj. sve jedanaestice i trinaestice, međutim fizički nije došlo do bilo kakvih promena. Ovo je treće Apple-ovo unapređenje četvrte generacije MacBook Air notebook-ova i prema mišljenjima mnogih stručnjaka verovatno i poslednje pred lansiranje pete generacije oko koje već neko vreme kruže glasine. Ipak, ono što je trenutno mnogo važnije su mogućnosti koje donose unapređeni MacBook Air računari i to šta kupci konkretno mogu da očekuju od njih.

MacBook Air_2015

Kao što smo napomenuli unapređeni MacBook Air računari fizički nisu doživeli nikakve promene, što znači da ih krase ista kućišta kao svoje prethodnike – napravljena od jednog komada aluminijuma i perfektno finiširana. Kompanija iz Kupertina nije menjala ni žične i bežine konekcije, kao ni raspoloživu količinu radne memorije (4GB DDR3, opciono 8GB DDR3) i skladišni prostor (128GB i 256GB, opciono 52GB). Sve u svemu ključne novine kod novih MacBook Air računara su vezane za nove procesore i nove grafičke podisiteme koji u velikoj meri ove mašine čine zanimljivim čak i najzahtevnijim korisnicima.

Konkretno Apple je unapređenim MacBook Air računarima podario brže Core i5 i Core i7 procesore, kao i nove grafičke podsisteme koji su na testovima doneli i do 50% bolje rezultate u odnosu na prethodni upgrade. Konkretno, umesto Core i5 procesora na 1.4GHz svi MacBook Air računari imaju Core i5 procesor na 1.6GHz, a ostavljena je i mogućnost naručivanja unapređenih Air notebook-ova sa još moćnijim Core i7 procesorom na 2.2GHz. Zastarela HD 5000 grafika zamenjena je HD 6000 grafikom što je omogućulo maksimalno besprekornu reprodukciju najnovijih HD video sadržaja, ali i rad sa kompleksnim 3D objektima. Jača strana unapređenih Air računara su i sjajne baterije (9h – modeli dijagonele ekrana 11.6 inča, 12h – modeli dijagonale ekrana 13.3 inča).

Za kraj priče o unapređenim MacBook Air računarima ostaje još da kažemo da su dipsleji na njima isti kao i na prethodnim modelima, odnosno da rešenja sa dijagonalom ekrana od 11.6 inča imaju rezoluciju od 1366×768 piksela, dok trinaestice operišu rezolucijom od 1440×900 piksela. Tu je i sjajan OS X Yosemite sa preko 250 novih funkcija, kao i veliki broj korisnih programa koji unapređene Air računare čine trenutno najboljom kupovinom na tržištu. U prevodu – nećemo biti skromni da kažemo kako su unapređeni MacBook Air računari gotovo jedini pravi izbor za studente i poslovne korisnike, bar one koji traže lagane, a snažne notebook-ove.

Cena (sa PDV-om): od 133.690,00 dinara

Kontakt: Apcom, www.apcom.rs

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela