Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Notebook i Tablet računari » Saradnja XPG-a i Intela na novom ultrabook računaru – XPG Xenia Xe

XPG, brend proizvoda visokih performansi za gejmere, profesionalce u e-sportovima i tehnološke entuzijaste, sa zadovoljstvom predstavlja novu saradnju sa Intelom na 15,6-inčnom tankom i laganom ultrabook računaru XPG XENIA Xe čije su performanse dobile sertifikat EVO.

Ultrabook XPG XENIA Xe, koji karakteriše elegantan i moderan dizajn, sastoji se od premium CNC anodizovanog aluminijskog kućišta ukupne debljine svega 14,9 mm i mase svega 1,65 kg. Taj ultrabook ima procesor Intel 11th Gen Core i5-1135G7 ili i7-1165G7, grafičku karticu Intel Iris Xe, 1080P Full HD IPS 15,6-inčni, ekran osetljiv na dodir male potrošnje energije kao i XPG-ov PCIe Gen4 vrlo brz M.2 SSD.

intel xpg

„Posebno nam je drago što možemo svojoj igračkoj zajednici predstaviti XPG XENIA Xe i pokazati da ispunjavamo očekivanja ponude premium proizvoda visokog kvaliteta. XPG XENIA Xe je ključan primer za našu publiku koja sada ima pristup najboljim tehnologijama koje Intel može ponuditi”, rekao je Alex Yin, direktor proizvoda za igrače i glavni direktor XPG-a. „Ovaj sistem je namenjen korisnicima kojima treba sveobuhvatno rešenje koje je u skladu sa njihovim stilom života, za kojim će se mnogi okretati zbog elegantnog i jednostavnog dizajna. Istovremeno, to rešenje mora imati dovoljno snage za sve svakodnevne zadatke među kojima je i igranje video igara u pokretu ili manje zahtevno kreiranje sadržaja, uz pregršt mogućnosti proširenja, ako zatreba.“

„Bilo nam je zadovoljstvo da sarađujemo sa XPG timom na njihovom prvom tankom i laganom prenosniku, modelu XENIA Xe. Krajnji proizvod – premium dizajna sa Intelovim procesorima 11. generacije i XPG PCIe gen 4 SSD-ovima uparen sa najboljim korisničkim iskustvom u klasi koje donosi platforma Intel EVO – zaista je impresivan!“ rekao je Joel Christensen, generalni direktor Intelove grupe za sisteme i proizvode.

Novi ultrabook je opremljen procesorom Intel Core 11. generacije i grafikom Intel Iris Xe pa je jedan od retkih u klasi koji ima LPDDR4x 4266-megahercnu memoriju, pa vlasnici mogu biti sigurni da će uživati u fantastičnim performansama. U kombinaciji sa XPG-ovim nagrađivanim PCIe Gen 4 SSD-om, koji nudi dvostruku propusnost kanala za čitanje/pisanje u poređenju sa uobičajenim PCIe Gen 3 SSD-ovima, XPG XENIA Xe može se proširiti radi igranja i stvaranja sadržaja bez kompromisa u kvalitetu, prenosivosti i  zadovoljstvu korišćenja.

XENIA Xe detaljno je kreirana za visoke performanse, pa je usklađena sa zahtevima platforme Intel EVO. Nudi vreme trajanja baterije do 16 sati, podršku za brzo punjenje, momentalno podizanje iz stanja mirovanja i prijavu na Windows u sekundi, ultrabrzo povezivanje putem Thunderbolt-a 4, naprednu bežičnu tehnologiju Intel Wi-Fi 6, odličan 15,6-inčni ekran osetljiv na dodir, a tu su i Hi-Fi zvučnici, mikrofoni koji funkcionišu na daljinu i infracrvena web-kamera za unapređenje interakcije i iskustva video konferencija.

Sve je kod ultrabooka XPG XENIA Xe konstruisano kako bi se uravnotežili koncepti visokog kvaliteta, tankoće i male mase i performansi. Dimenzije su mu među najmanjim kod 15-inčnih prenosnih računara, precizno izrađene na 355 x 230 x 14,9 mm, a masa mu iznosi svega 1,65 kg uz vrlo robusno i kvalitetno aluminijsko kućište. Vrlo svetao ekran dijagonale 15,6 inča koji troši posebno malo energije ima tanak obrub širine 4,9 mm i razmeru ekrana prema kućištu od 87%. Tu je i litijumska baterija izuzetno velikog kapaciteta 73,41 Wh kao i posebno mali punjač od 65 W koji se lako prenosi.

Dostupnost ultrabooka XPG XENIA Xe razlikuje se u zavisnosti od regije. Da biste saznali više o dostupnosti i specifičnim cenama u svojoj regiji, obratite se XPG-u https://xpg.com/en/xpg.

Oznake: ,
© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela