Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Notebook i Tablet računari » Apple iPad mini 3

Paralelno sa predstavljanjem iPad Air 2 tableta Apple je lansirao i iPad mini 3 tablet za koji slobodno možemo reći da je prepakovani iPad mini sa Retina ekranom, ili jednostavnije rečeno iPad mini 2 tablet. U osnovi iPad mini 3 je jako malo unapređen tablet u odnosu na svog prethodnika, čak i u vizuelnom pogledu. Jedino što ga čini superiornijim je prisustvo čitača otiska prstiju i par sitnica o kojima ćemo više u nastavku teksta.

Apple je iPad mini 3 spakovao u aluminijumsko kućište iPad mini 2 tableta od koga je (kao što smo već napomenuli) preuzeo i gotovo kompletnu hardversku konstrukcju. Tu na prvom mestu mislimo na 64-bitni A7 procesor kome u radu pomaže M7 koprocesor zadužen za koordinaciju ugrađenih senzora i praćenje dnevnih aktivnosti korisnika.

Potencijalni kupci mogu da biraju između verzija sa Wi-Fi adapterom i verzija sa Wi-Fi + Cellular adapterima (viđeno i kod prethodnih iPad mini tableta) u kombinaciji sa 16 GB, 64 GB i 128 GB ultra brzog fleš skladišnog prostora. Naša preporuka je model sa 64GB fleš memorije jer novi iOS zauzima mnogo prostora pa verziji od 16GB ostane jako malo prostora za aplikacije i podatke.

 

Apple iPad mini 3

 

Prednja i zadnja kamera su solidno unapređene, a zadnja čak ima i vrhunski autofokus zbog kog verujemo da će iPad mini 3 posebno voleti napredniji korisnici, odnosno oni koji vole da fotografišu i snimaju video klipove. Konkretno fotografije nastale sa ovim tabletom su maksimalno prirodne, dok su video snimci realistični i prijatni za oči. Zvuk je takođe korektan – čist i jasan.

Veoma važna stvar je da autonomija baterije nije menjana u odnosu na iPad mini 2 što znači da potencijalni kupci mogu biti mirni bar 10 radnih časova bez novog punjenja, međutim radno vreme može značajno da se produži ako se kontrast Retina displeja smanji za nekih 30% do 50% što ne utiče drastično na prikaz slike.

Kada smo već pomenuli Retina ekran da kažemo da isti ima rezoluciju od 2048×1536 piksela (2K lepše rečeno) kao i da nudi besprekornu reprodukciju boja i prikaz detalja kakav donose samo Retina ekrani na MacBook Pro Retina računarima i moćni 4K televizori poslednje generacije. Upravo zbog Retina displeja iPad mini 3 je prava multimedijalna aždajica na kojoj sve iOS igrice izgledaju perfektno.

Nikako ne smemo da zaboravimo da napomenemo da iPad mini 3 dolazi sa naprednijim LED pozadinskim osvetljenjem koje u manjoj meri utiče na bolji kvalitet slike, ali i na manju potrošnju energije. Pored svega iPad mini 3 krase i sve napredne bežične konekcije kao i novi iOS 8 sa novih 250 funkcija i brojnim sigurnosnim unapređenjima.

Suma sumarum iPad mini 3 je odličan osmoinčni tablet koji je tek neznatno zanimljiviji od svog prethodnika. Suštinski osim većeg nivoa bezbednosti i boljih kamerica iPad mini 3 ne donosi ništa što već nismo videli kod iPad mini 2 modela od kog je (na žalost) značajno skuplji. Ipak ako brinete o svojoj bezbednosti iPad mini 3 je daleko bolji izbor u koji ima smisla uložiti.

Cena (sa PDV-om): od 52.690,00 dinara

Kontakt: Apcom

 

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela