Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Zašto je podrška bitan kriterijum prilikom izbora antivirusnog softvera?

Kada je u pitanju bezbednost vaših poslovnih ili privatnih podataka, nije svejedno da li ćete dobiti odgovor na svoje pitanje za dva sata ili dva dana, da li će ona biti na srpskom ili na engleskom jeziku (sa mogućim stranim akcentom) i da li ćete pričati sa osobom koja čita napisanu skriptu ili osobom koja je rešavala probleme slične vašem već 20 puta.

 

Logo Extreme horizontalni

 

Ukoliko je vaš zadatak da odaberete softversko rešenja za zaštitu podataka, osim performansi samog rešenja, njegovog statusa na međunarodnim ispitivanjim, treba ozbiljno da razmotrite i tehničku podršku koju možete dobiti (osnovna pomoć i redirekcija na relevantnu dokumentaciju se ne računa).

Korišćenje ESET proizvoda uključuje lokalizovanu tehničku podršku sa višegodišnjim iskustvom koja većinu problema rešava jednim telefonskim razgovorom (koliko god on dugo trajao). Međutim, ukoliko se problem ne da lako rešiti, tada tim ove podrške izlazi na teren, kontaktira proizvođača, konsultuje druge baze znanja – sigurno je da korisnik nikako ne ostaje sam sa svojim problemom.

Osim tehničke, obratite pažnju i na ostale vidove podrške koju možete dobiti – obuku za korisnike, upozorenja na aktuelne pretnje i način za njihovo blokiranje i uputstva za napredne funkcionalnosti vašeg rešenja. Tim za podršku prilikom korišćenja softvera bi trebalo da bude vaš partner u poslovanju, da ne čeka vaš poziv i da se problem dogodi već da proaktivno deluje tako da do problema i zastoja u radu ne dođe.

Među svetlim primerima tehničke podrške u Srbiji je firma Extreme koja ima kompletan tim za podršku, sačinjen od inženjera koji su na raspolaganju korisnicima ESET rešenja za zaštitu, kako u problematičnim situacijama, tako i za savet i uputstva.

Na skoro održanom ESET korisničkom skupu, posetioci su mogli da čuju više o tome šta sve može danas zaštita najnovije generacije, kako je jedno rešenje istovremeno efikasno na serverima i endpoint klijentima i kako ostati imun na ransomware pretnje koje se šire kroz RDP konekciju.

Dodatne informacije o bezbednosti računara i aktuelnim pretnjama se mogu naći na: blog.extreme.rs.

 

 

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela