Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Xiaomi proglašen za jednu od najuticajnijih kompanija 2024. godine prema magazinu TIME

Magazin TIME je proglasio Xiaomi za jednu od „TIME100 najuticajnijih kompanija“ u 2024. godini. Xiaomi je prvi put dobio ovu čast, budući da je TIME prepoznao izuzetan uticaj koji kompanija ima širom sveta.

TIME je uvrstio Xiaomi na listu zbog uspešnog lansiranja prvog pametnog električnog vozila kompanije, Xiaomi SU7 serija, u Kini, u martu 2024. godine. Xiaomi je postavio nove industrijske rekorde po broju zaključenih porudžbina i isporuka za modele iz Xiaomi SU7 serije tokom prvog meseca od njenog predstavljanja. Njihov koncept „Human x Car x Home“ povezuje pametne uređaje na do sada neviđene i neprimetne načine.

Xiaomi je posvećen održivim ulaganjima u tehnologije koje će koristiti ljudima. Kompanija će uložiti više od 100 milijardi juana u istraživanje i razvoj tokom pet godina, od 2022. do 2026. godine. Kroz ulaganje u tehnologiju u narednim godinama, Xiaomi teži da postane jedan od vodećih pet globalnih proizvođača automobila, kao i lider u razvoju globalnih naprednih tehnologija.

„Xiaomi je počastvovan što je izabran na listu TIME100 najuticajnijih kompanija za 2024. godinu,“ rekao je portparol kompanije Xiaomi. „Radujemo se što smo u prilici da opravdamo ovu nagradu i nastavimo da proizvodimo proizvode koji omogućavaju svima u svetu da uživaju u boljem životu kroz inovativnu tehnologiju.“

Za sastavljanje liste, TIME je prikupljao nominacije iz različitih sektora i anketirao svoju globalnu mrežu saradnika i dopisnika, kao i spoljne stručnjake. Zatim su urednici TIME-a procenili svaku kompaniju na osnovu ključnih faktora, uključujući uticaj, inovativnost, ambiciju i uspeh.

Pogledajte kompletnu listu ovde: time.com/100companies

© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela