Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Xiaomi Education predstavlja projekat „Priča u slici“

Xiaomi, u saradnji sa cenjenim instruktorom Leica Akademije i poznatim foto novinarom Đuzepeom Nuccijem, sa ponosom predstavlja projekat „Priča u slici“ koju čini serija radionica iz oblasti fotografije koje čiji je cilj uticaj na vizuelno pripovedanje. 

Ovaj projekat je deo poduhvata – Xiaomi Education, odnosno još jedna potvrda da je kompanija Xiaomi posvećena osnaživanju mladih širom sveta pružajući im alate i tehnologiju za ostvarivanje njihovog kreativnog potencijala.

„Priča u slici“ je bitan projekat zato što mladim studentima pruža priliku da uče od svetski priznatog foto novinara  Đuzepea Nuccija. Sa bogatom karijerom koja ga je odvelaširom sveta, Nucci je usavršio svoju veštinu beležeći ljude, mesta i njihove priče krozobjektiv. Tokom godina, njegov rad se pojavljivao u brojnim međunarodnim publikacijama kao što su Nacionalna Geografija, Njujork tajms, Gardijan i Vajrd. Takođe, 2018. godine je osvojio Nagradu za fotografiju godine, jedno od najprestižnijih priznanja u oblasti foto novinarstva. Od 2017. godine, Đuzepe Nucci deli svoje ekspertizu iz oblasti fotografije sa studentima širom sveta, a 2022. godine je imenovan za Instruktora Leica Akademije, ističući svoje stručnost ne samo kao foto novinar, već i kao edukator.

„Osećam se počastvovanim zbog prilike da vodim radionice Xiaomi Education – Priča u Slici.Duboko uroniti u svet fotografskog pripovedanja zajedno sa univerzitetskim studentima predstavlja uzbudljiv izazov za mene. Želim da prenesem svoja iskustva kao fotografa, inspirišući studente da postanu izvanredni pripovedači svojim vlastitim radovima“, istakao je Đuzepe Nucci.

Prva institucija koja će učestvovati u projektu „Priča u slici“ je Univerzitet u Barseloni. Osnovan 1450. godine, ovo je jedna od najstarijih i najuglednijih institucija u Evropi, poznata po izuzetnim akademskim standardima, značajnim istraživačkim doprinosima i posvećenosti društvenoj odgovornosti. Radionice su planirane za novembar ove godine, u okviru zimskog semestra ovog univerziteta. Radionice će biti otvorene za studente sa Fakulteta filologije i vizuelne komunikacije, Fakulteta likovnih umetnosti i Fakulteta za informacije i audio-vizuelne medije.

„Oduševljeni smo što ćemo ugostiti radionicu „Priča u slici“ na Univerzitetu u Barseloni. Ova saradnja sa kompanijom Xiaomi i foto novinarom Đuzepeom Nuccijem pruža neverovatnu priliku našim studentima da usavrše svoja znanja koja se tiču  pripovedanja putem fotografije. Uvereni smo da će rad sa iskusnim profesionalcem kao što je Đuzepe i sticanje uvida i različitih praktičnih iskustava pomoći našim studentima“, rekao je dr Havijer Orduña, koordinator za Univerzitete iz Kine pri Rektoratu za međunarodnu politiku i profesor na Fakultetu filologije i komunikacije Univerziteta u Barseloni.

Kroz zajednički napor, projekt Xiaomi Education – koristi znanje i iskustvo foto novinara Đuzepea Nuccija da osnaži i inspiriše sledeću generaciju pripovedača.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela