Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Xiaomi doprinosi unapređenju 5G standarda zajedno sa globalnim partnerima

Xiaomi, kompanija koja proizvodi pametne telefone i IoT uređaje, sa ponosom objavljuje da je pozvana da učestvuje u tri istraživačka projekta koja organizuje 3GPP( the 3rd Generation Partnership Project – treća generacija partnerskih projekata), ključna međunarodna organizacija u razvoju standarda mobilnih komunikacija. Xiaomi će voditi navedena tri projekta i raditi sa globalnim partnerima na istraživanju inovativnih komunikacionih tehnologija. Ova tri projekta su odobrena kao deo 3GPP Release-18 – dogovorenog sistema koji će programerima obezbediti stabilnu platformu za implementaciju funkcija – i uključuju istraživanje o 3GPP RAN (mreža radio prijemnika) i 3GPP SA (aspekti usluga i sistema) . Xiaomi pozdravlja priliku da sarađuje sa drugim liderima u industriji i partnerima kako bi doprineli razvoju globalne industrije mobilnih komunikacija. U nastavku je kratak pregled svakog projekta:

 

0001-xiaomi-srbija-2

 

Istraživački projekat 1: Projekat koegzistencije unutar uređaja (IDC) za 3GPP RAN Release-18 ima za cilj da reši problem bežičnog sabotiranja sopstvenog rada unutar terminala, koji već dugo muči operatere i proizvođače širom sveta. Trenutno, više bežičnih komunikacionih signala koegzistira u pametnom telefonu, kao što su 2/3/4/5G mobilne mreže, Wi-Fi, Bluetooth i satelitsko pozicioniranje, što zahteva različite bežične primopredajnike u istom uređaju. Primopredajnici takođe ometaju jedni druge na fizičkom nivou, a za korisnike, smetnje mogu uticati na kvalitet zvuka kod govornih poziva i snagu Wi-Fi veze uređaja. 3GPP istraživanje o IDC tehnologiji će olakšati koordinaciju između terminala i mreža kako bi se izbegle međusobne smetnje elektromagnetnih talasa, omogućavajući uređajima da lakše koriste više bežičnih modula u isto vreme. To će poboljšati korisničko iskustvo i učiniti buduće pametne telefone kompatibilnim za više funkcija.

Istraživački projekat 2: Projekat koji se odnosi na usluge zasnovane na rangiranju i pozicioniranje bočne veze 3GPP SA Release-18 ima za cilj da omogući tehnologiji merenje relativne udaljenosti i uglova. Ovo ima širok spektar aplikacija uključujući pametne kuće i kancelarije, pametne gradove, praćenje objekata, deljenje sadržaja i autonomnu vožnju. Xiaomi i njegovi partneri će proučavati kako da koriste ovu tehnologiju na licenciranoj, nelicenciranoj ili ITS (Inteligentni transportni sistemi) frekvenciji za UE u pokrivenosti, delimičnoj pokrivenosti ili van 5G pokrivenosti sa ili bez pomoći mreža operatera. Očekuje se da će istraživanje doprineti široj primeni ove tehnologije i bezbednom osnaživanju IoT sfere.

Istraživački projekat 3: Projekat 3GPP SA Rel-18 predstavlja drugu fazu pristupa satelitu koji će pomoći da se reši problem odsustva satelitske pokrivenosti. Ovaj projekat će obezbediti da nakon praznine u satelitskoj pokrivenosti, 5G jezgrene mreže omoguće privremeno skladištenje podataka mobilnog telefona uzlazne i niske veze i obezbediće malu potrošnju energije telefona dok telefon ponovo ne uđe u oblast sa satelitskom pokrivenošću.

Hong Vej, vođa standarda i istraživanja za 3GPP, sa odeljenja za standarde i nove tehnologije tehnološkog komiteta kompanije Xiaomi Group, rekao je: „Kao vodeća svetska kompanija za proizvodnju pametnih uređaja Xiaomi je ponosan na svoj tehnološki doprinos u oblasti pametnih telefona i IoT uređaja poslednjih godina. Čast nam je da vodimo istraživačke projekte za 3GPP standarde, što ukazuje na Xiaomi-jeve vodeće mogućnosti u industriji. Ovo je prvi put da Xiaomi vodi istraživanje za 3GPP izdanje. Veoma smo zahvalni 3GPP i kompanijama članicama za njihovo poverenje i podršku. Nadamo se da ćemo nastaviti da jačamo saradnju i razmenu sa industrijskim partnerima, da sva preduzeća rade zajedno na izgradnji inovativnog, pogodnog, prijateljskog i međusobno povezanog sveta.“

Renomirana međunarodna organizacija za standarde u industriji informacija i komunikacija, 3GPP razvija standarde komunikacione industrije više od 20 godina i usmerava pravac istraživanja za budući razvoj bežične tehnologije na globalnom nivou. Više od 200 aktivnih globalnih proizvođača i operatera su članovi 3GPP-a, a organizacija je uspešno artikulisala široko prihvaćene međunarodne standarde komunikacije uključujući 3G, 4G i 5G.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela