Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » U Šibeniku održan „VMware Forum Adria 2023“ – Regionalna biznis zajednica prati tehnološke trendove

Kompanija VMware, lider u pružanju multi-cloud usluga za sve aplikacije je na VMware Tech Forumu Adria okupila više od 400 učesnika i VMware partnera iz celog Adriatic regiona. Kroz prezentacije, tehničke radionice i biznis panele, učesnicima iz svih industrijskih vertikala predstavljena su najnovija VMware rešenja i proizvodi koji kompanijama i organizacijama pomažu da izgrade infrastrukturu otpornu na izazove budućnosti. Regionalna biznis zajednica po znanju i strategijama ne zaostaje za onima koje posluju na razvijenijim tržištima, zaključak je i predavača i učesnika VMware Tech Foruma Adria.

 

VMware Forum Sibenik

 

Učesnici su imali priliku da od međunarodnih i regionalnih specijalista za multi-cloud, IT bezbednost i razvoj modernih aplikacija saznaju o najboljim modelima upotrebe različitih multi-cloud rešenja i načinima da se iskoriste neograničene mogućnosti za inoviranje koje nude savremene tehnologije. U fokusu događaja bila je diskusija o modelima za korišćenje tehnologije u cilju unapređenja poslovanja i usluga koje kompanije i organizacije pružaju svojim klijentima i kupcima, kao i o poboljšanju finansijskih rezultata, kako samih kompanija i organizacija, tako i ekonomija u kojima posluju.

„I građani i privreda žele brze, moderne, inovativne i bezbedne usluge, što je moguće jedino uz savremene tehnologije. Prepoznato je da je budućnost digitalna u svakom segmentu, od data centara, preko cloud-a do end-user računarstva. U tome VMware ima tržišno afirmisana rešenja koja mogu da zadovolje potrebe svih tipova kompanija i organizacija. Događaji, poput današnjeg, služe kao prilika za edukaciju i upoznavanje s najnovijim trendovima, ali i za to da vidimo gde se trenutno nalazimo kao region, i kako bismo mogli da budemo još bolji i konkurentniji“, poručuje Mirko Ledić, regionalni direktor VMware-a za Srednju Evropu.

„U današnjem trenutku pažnja tehnološke i biznis zajednice usmerena je na pametno korišćenje svih mogućnosti i potencijala koje nude multi-cloud rešenja, kao i open-source i veštačka inteligencija. Ovo nije tema samo za naredne 2-3 godine, već nešto na šta treba da se fokusiramo u narednih 20 godina. Ono čemu svi zajedno težimo jeste da neograničene mogućnosti savremene tehnologije budu u službi razvoja i napretka privrede, odnosno kompanija i organizacija svih veličina, i iz svih industrija, što doprinosi i razvoju i napretku zajednica u kojima posluju“, rekao je Bjoern Brundert, Principal Technologist, Office of the CTO, VMware.

Na VMware tehnologije oslanjaju se brojne industrije, od finansija, preko javnog sektora, do telekomunikacija, i šire.  „Među najvećim korisnicima u privatnom sektoru izdvajaju se finansijske i telekomunikacione usluge, a pored njih, tu su i kompanije iz javnog sektora. Svi ovi biznisi, koji posluju u uslovima velike konkurencije, znaju da su za napredak neophodna brza, savremena, pouzdana i skalabilna rešenja, a ona se nalaze upravo na cloud-u“, rekao je Nenad Aleksić, regionalni menadžer prodaje u VMware-u za jugoistočni klaster Srednje Evrope.

Učesnici Foruma u Šibeniku imali su i jedinstvenu priliku da čuju i upoznaju fudbalsku legendu Roberta Prosinečkog, koji je govorio o povezanosti sporta i tehnologije, odnosno o tome kako savremeni alati mogu da pomognu u praćenju i analizi performansi igrača. Prema njegovim rečima, tehnologija ima veliku ulogu u savremenom sportu, ali nema bojazni da će roboti zameniti igrače, jer su emocije i energija navijača veliki pokretač, kako u profesionalnom, tako i u amaterskom sportu.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela