Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Tri saveta za prolećno vežbanje

Obaveze, posao, porodica, prijatelji… da li stižete tokom dana da se posvetite sebi i vežbanju? Uprkos ubrzanom tempu života, veoma je važno odvojiti vreme za vežbanje, posebno ako tokom posla provodite dosta vremena sedeći, bilo da radite od kuće ili iz kancelarije.

Međutim, morate znati koliki su benefiti vežbanja po vaše telo – univerzalno je mišljenje da je najbolje raditi vežbe ujutru jer će pokrenutu cirkulaciju u telu, kao i metabolizam, a sigurni smo da će vas i razbuditi. Svakako možete vežbati i u neko drugo vreme koje vam odgovara jer je najbitnije da to radite redovno, kao i da ne gubite motivaciju. Zato vam donosimo tri saveta kako da vežbanje ovog proleća bude lakše nego ikada!

 

honor satovi 6

 

  • Pronađite vreme i najbolje doba dana za trening

Verujemo da je ovo i najteža stavka, ali je i najbitnija. Kako biste postigli maksimum, potrebno je da otkrijete kada vam najviše odgovara da odradite trening, zato isprobajte različite termine. Takođe, potrebno je da obratite pažnju i kako se osećate nakon istog, da li imate energije ili ste iscrpljeni. Isprobavanjem različitih opcija i vežbi, ubrzo ćete spoznati koje doba dana vam najviše odgovara i možete svoje vežbe i treninge raditi uvek tada.

  • Postavite realne ciljeve i vodite dnevnik vežbanja

Veoma je važno da postavite ciljeve koji odgovaraju vašem svakodnevnom ritmu i koje ćete biti u mogućnosti da ispoštujete. Previsoki ciljevi, kao i nerealna očekivanja, mogu dovesti do gubitka interesovanja, ali i do odustajanja od treninga. Kada definišete svoje ciljeve, zapišite ih u dnevnik vežbanja, a jedan od asistenata u pridržavanju istih može vam biti pametni sat HONOR Watch ES koji će vam pružati motivaciju tako što će beležiti svaki trening. Ovaj uređaj prati broj koraka, periode vaše aktivnosti i trajanje istih, tako da uz pomoć njega možete pratiti svoj trening. Takođe, sat beleži sva vaša dostignuća i obaveštava vas kada ste dostigli neki od ciljeva.

  • Uključiti različite vežbe u svoj trening

Dobro isplanirana rutina može dovesti do toga da ubrzo izgubite interesovanje za treninge zato vam predlažemo da uvek malo promenite vežbe koje radite ili njihov raspored. U tome će vam najviše od pomoći biti ovaj HONOR pametni sat jer je pravi animirani virtuelni trener budući da poseduje 12 animiranih kurseva i 44 standardne animacije za kretanje tela. Tokom vežbanja, HONOR Watch ES će vibrirati svaki put kada menjate poteze, ali i pratiti vaše podatke o aktivnostima, uključujući trajanje vežbanja, puls i sagorene kalorije. Na taj način, on vam može pružiti i informacije o efektima odrađenog treninga, opterećenja, ali i o vremenu oporavka.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela