Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Tehnologija za bolji život

Nedavno je završen IFA 2022, najveći evropski sajam potrošačke elektronike i kućnih aparata, koji se tradicionalno održava u Berlinu. Nakon dve godine virtuelnog prezentovanja, najveći svetski brendovi su se ponovo okupili i uživo prikazali svoje nove proizvode. Među njima se najviše istakla kompanija LG Electronics (LG) koja je pod sloganom Život, ponovo zamišljen (Life, Reimagined), osim brojnih inovacija, prikazala i jednu sveobuhvatnu viziju boljeg života sa novim pristupom tehnologiji i korisničkom iskustvu.

 

LG-booth_AeroFuniture

 

Kako izgleda taj pristup, najbolje pokazuju novi LG kućni aparati koji, osim tehnoloških unapređenja, imaju i praktičan dizajn koji olakšava prostorno planiranje. Ta simbioza može da se vidi na primeru LG Aero Furniture – prečišćivača vazduha „stonog tipa“ koji briše granice između nameštaja i uređaja za regulaciju kvaliteta vazduha. Tu je i LG WashTower Compact™, kompletno rešenje za pranje i sušenje veša koje ne samo da ima naprednu tehnologiju veštačke inteligencije, nego je i fizički smanjen za 100, odnosno 170 milimetara, tako da se lakše uklapa čak i u kompleksnije enterijere, a sa kapacitetima od 13 kg za pranje i 10 kg za sušenje veša, postaće omiljeni aparat mnogih domaćinstava. Tu si zaštitne LG tehnologije poput Direct Drive™ koja, uz pomoć veštačke inteligencije, automatski podešava najbolji režim pranja, što smanjuje oštećenja tkanine, a funkcija Smart Pairing™ sinhronizuje oba uređaja, štedeći tako i vreme i energiju.

Energetska efikasnost je postala neophodnost savremenog društva, zbog čega kompanija LG konstantno pronalazi načine kako da sa smanji energetsku potrošnju, uz besprekoran rad uređaja.  Novi model frižidera, revolucionarni MoodUP™, ne samo da je energetski efikasan, nego i popravlja raspoloženje ukućana menjajući boje na vratima sa LED panelima., sa dodatnom opcijom da pušta i muziku preko ugrađenog zvučnika. Ako tome dodamo i, sada već poznate, LinearCooling i DoorCooling+ tehnologije, jasno je da ovaj frižider redefiniše značenje cool uređaja.

Predstavljeni su i drugi uređaji koji rashlađuju i osvežavaju, samo ne hranu, nego obuću. LG Styler ShoeCase i ShoeCare su kompletna rešenja za negu obuće, koja tehnologijom vodene pare dezinfikuju i održavaju obuću čistom. Tu je i Zeo-Dry filter koji upija vlagu i pomaže pri uklanjanju neprijatnih mirisa, čineći obuću prijatnijom za nošenje i čuvanje.

Ipak, ni jedno domaćinstvo ne bi bilo kompletno bez adekvatne kućne zabave. Kompanija LG već duže vreme drži lidersku poziciju u tehnologiji prikaza. Revolucionarnu OLED tehnologiju danas koriste i druge kompanije, čak i za ekrane mobilnih telefona. Kompanija LG je ove godine otišla korak dalje, prestavljajući prvi savitljivi OLED ekran od 42 inča na svetu – LG OLED Flex (model LX3). Ovaj futuristički televizor može da bude potpuno ravan ili da se savije do 900R, sa čak 20 nivoa zakrivljenosti, a da u svakom položaju prikazuje 100 odsto verodostojne boje, jer nema pozadinskog osvetljenja. Ako tome dodamo beskrajan kontrast, vreme odziva od 0,1 milisekunde, jasno je da će ovaj televizor poželeti svi pravi filmofili i gejmeri širom sveta.

Savitljivost nije samo odlika televizora. Osim LG UltraGear monitora, koji su preko noći postali poznati kao jedni od najboljih igračkih monitora, na kojima su posetioci IFA 2022 mogli da igraju najnovije igračke naslove, tu su i LG Ergo, jedinstveni ergonomski monitori koji mogu da se rotiraju po svim osama, i tako pomeraju granice produktivnosti, posebno u industrijama poput programiranja, arhitekture i dizajna.

Tokom trajanja IFA sajma, objavljeno je da će LG postati deo odbora Alijanse za povezivanje kućnih aparata, što znači da će LG ThinQ, aplikacija koja se koristi za daljinsku kontrolu i upravljanje LG  uređajima, sada moći da se koristi i za uređaje drugih proizvođača. Ta vrsta kooperacije će umnogome olakšati funkcionisanje domaćinstava širom planete i omogućiti da i korisnici, koji trenutno nemaju LG uređaje, maksimalno uživaju u praktičnoj primeni LG tehnologija.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela