Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Takmičite se sa prijateljima i zajedno prepešačite 78 milijardi koraka na Samsung Health aplikaciji

Kompanija Samsung Electronics najavila je uvođenje nove opcije na svojoj popularnoj Samsung Health aplikaciji, pod nazivom Group Challenge. Ova opcija omogućava korisnicima kreiranje takmičenja sa maksimalno devet učesnika, koji se mogu nadmetati u tome ko će se najbrže ili najduže kretati, a čiji je krajnji cilj promocija zdravog života u prijateljskom okruženju. Group Challenge biće dostupan unutar aplikacije od 12. januara 2021. godine na svim Samsung Galaxy pametnim telefonima, pametnim satovima i uređajima za praćenje lične kondicije, nakon ažuriranja putem Google Play ili Galaxy prodavnice.

 

Samsung Health_Group Challenge

 

Group Challenge opciju korisnici će moći da koriste unutar Together odeljka aplikacije Samsung Health, nakon kreiranje grupe čiji članovi će se potom takmičiti u tome ko će napraviti najviše koraka u određenom vremenu ili ko će prvi dostići zacrtani broj koraka. Ova mogućnost ne zahteva da i drugi učesnici nužno imaju instaliranu Samsung Health aplikaciju na svojim pametnim uređajima, pa tako korisnici lako mogu pozvati svoje prijatelje, porodicu ili kolege na zdravi izazov.

„U našoj ubrzanoj svakodnevici, a pogotovo u trenutnim okolnostima međusobne udaljenosti, ostati u dobroj kondiciji i očuvati zdravlje nije nimalo lako. Iz tog razloga ćemo nastaviti nadgradnju Samsung Health aplikacije dodatnim opcijama, kako bi našim korisnicima pružili kvalitetnu digitalnu platformu za zdraviji život“, izjavio je TaeJon Jay Yang, potpredsednik i direktor odeljenja za digitalna zdravstvena rešenja u kompaniji Samsung Electronics.

Izazov kao prava motivacija

Podaci prikupljeni sa aplikacije Samsung Health pokazuju da korisnici koji učestvuju u izazovima pređu 22 odsto veće udaljenosti od prosečnih, što pokazuje da je takmičenje najbolja motivacija za održavanje kondicije. Uz Group Challenge, korisnici već sada imaju pristup opcijama kao što su 1:1 challenge za pozivanje na izazov u dvoje, kao i Global Challenge za takmičenje sa korisnicima iz celog sveta. Najnoviji dodaci omogućuju korisnicima da budu administratori više kreiranih izazova istovremeno, odnosno takmiče se sa više prijatelja nezavisno jedni od drugih.

Zdravlje na višem nivou

Od kada je aplikacija lansirana 2012. godine, Samsung Health značajno je proširio svoje mogućnosti različitim zdravstvenim, wellness i kondicionim programima, kao i brojnim stručnim video zapisima i opcijama za praćenje spavanja, otkucaja srca i krvnog pritiska. Samo u 2020. godini, aplikaciju je koristilo preko 200 miliona ljudi, a u prošloj godini korisnici su sveukupno sagoreli 3 milijarde kalorija i napravili 78 milijardi koraka. Radi poređenja, navedeni broj koraka jednak je udaljenosti između Sunca i Zemlje koju su Samsung korisnici prošetali čak 200 puta.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela