Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Strateška saradnja Sosijete ženeral banke i ICT Hub-a

Sosijete ženeral banka započela je stratešku saradnju sa centrom za razvoj tehnološkog preduzetništva ICT Hub. Na zajedničkom događaju, prvom u nizu planiranih sa ciljem promocije i podsticanja startap kulture u našoj zemlji, Stefan Pajković je govorio o budućnosti i realnosti finansijskog sektora i uticaju koji nove tehnološke ideje imaju na unapređenje ove industrije.

Ovaj domaći preduzetnik se nakon uspešne karijere u Londonu i Tel Avivu vratio u Srbiju i osnovao finansijske startape LoveStocks i Tradecore za koji je dobio višemilionsku investiciju od ulagača koji su se bavili bankarstvom u JP Morganu i Goldman Saksu, kao i pojedinaca iz njujorških hedž fondova i alumnija londonskog Gtecha.

 

Stefan Pajkovic, IT preduzetnik i osnivac startapa Tradecore

 

Pjer Bosk, član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke, izrazio je uverenje da će bankarstvo u svetu izgledati veoma drugačije narednih godina i da inovacije postaju preduslov za dalji razvoj na tržištu.

„Srbija ima mnogo potencijala da bude uspešna na međunarodnom IT tržištu. U Srbiji ima mnogo odličnih IT stručnjaka i zahvaljujući njihovom talentu izgrađeno je nekoliko uspešnih kompanija koje su danas partneri Sosijete ženeral banke“, rekao je Bosk i dodao da je cilj Sosijete ženeral banke da pomogne da se kroz podršku tehnološkom preduzetništvu jača i preduzetnička kultura u Srbiji.

Fintek, odnosno finansijska tehnologija, donosi nove mogućnosti korišćenja i stvaranja finansijskih usluga u digitalnom okruženju. Omogućava uključivanje novih tržišnih učesnika koji nisu nužno klasični pružaoci finansijskih usluga.

„Veoma nam je drago što kompanije kao što je Sosijete ženeral banka uviđaju važnost startap zajednice i inovativnih ideja koje se rađaju u tehnološkom preduzetništvu. Startapovi mogu da pomognu unapređenju ne samo bankarskog sektora već i finansijske industrije u celini, kroz razvoj novih poslovnih mogućnosti i rešenja za sve interesne strane. Radujemo se budućoj saradnji i nadamo se da će i druge kompanije krenuti njihovim stopama“, izjavio je Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Huba.

Sve ubrzanija digitalizacija i kreiranje fintek tržišta su trendovi koji su stavili razvoj tehnologije kao prvi prioritet za sve učesnike na finansijskim tržištima širom sveta. Sosijete ženeral banka koja je posvećena inovacijama na globalnom i lokalnom nivou, želi da podstakne dijalog sa svim akterima u ovoj oblasti koja za cilj ima poboljšanje iskustva korisnika finansijskih usluga.

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela