Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Puna kuća interneta uz „Telenor Home“

Kako bi izgledao vaš digitalni život u 150GB? Filmofili mogu da pogledaju 150 epizoda omiljene serije, ljubitelji muzike da preslušaju 35 000 pesama, vredni da pošalju 60 000 mejlova a radoznali da surfuju internetom oko 7000 sati. Nakon lansiranja „Telenor Home“ 4G kućnog interneta pre šest meseci, Telenor je predstavio nove pakete koji,  sa 100 ili 150GB mobilnog interneta, odgovaraju i najzahtevnijim korisnicima u njihovim domovima.

 

Telenor Home

 

„Kućni 4G internet donosi brojne prednosti – jednostavno korišćenje , prenosivost na različite lokacije kao i dostupnost za preko 90% stanovništva Srbije. Za samo godinu dana, količina podataka koja prolazi kroz Telenor mrežu se udvostručila, a naši korisnici žele sve više interneta i besprekorno iskustvo. Zato smo „Telenor Home“ pakete unapredili većim kapacitetom, uz mogućnost da kućni internet povežu sa  jednim postpejd brojem, i koriste ga i na svom mobilnom telefonu gde god da se nalaze”, izjavio je Slobodan Papak, rukovodilac sektora za postpejd za fizička lica u Telenoru.

„Telenor Home“ kućni internet dostupan je u okviru dva paketa, „Telenor Home 100“ i „Telenor Home 150“, u okviru kojih je korisnicima na raspolaganju 100 ilii 150 gigabajta 4G interneta mesečno, koje mogu koristiti kod kuće ili u bilo kom prostoru. Jednostavnim uključivanjem rutera u struju, internet je odmah spreman za korišćenje, uz povezivanje do 32 pametna uređaja.  Korisnici koji imaju postpejd broj u Telenor mreži mogu da povežu „Telenor Home 150“ sa jednim postpejd brojem u odgovarajućem paketu, i na taj način kućni internet nose svuda sa sobom. „Telenor Home 100“ dostupan je uz maskimalnu brznu protoka od 10 Mbps, dok „Telenor Home 150“ koristi maksimamalnu brzinu 4G interneta. Ukoliko se dodeljeni saobraćaj od 100 ili 150GB potroši ranije, internet  se do kraja meseca može koristiti po brzini do 2 Mbps. Korisnicima je na raspolaganju i dodatak od 50GB, koji se može aktivirati jednom mesečno.

Kako trošimo gigabajte?

Prosečna  potrošnja strimovanja filmova ili serija na HBO GO-u iznosi oko 1GB po satu u standardnoj rezoluciji ili oko 3GB u HD rezoluciji.  Za gledanje svih 67 epizoda serije „Igra prestola” koristićete oko 67GB. Facebook troši u proseku 120MB po satu korišćenja. Ukoliko biste proveli šest sati na Facebook-u svakog dana, mesečno biste potrošili oko 20GB interneta. Sat vremena na Instagramu koristi oko 100 MB mobilnog interneta. Za surfovanje Internetom potrebno je oko 60MB po satu, a ukoliko biste proveli osam sati dnevno surfujući, potrošili biste oko 14GB mesečno.

 

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela