Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Posvećenost kompanije HONOR zaštiti životne sredine

HONOR, vodeći globalni proizvođač pametnih uređaja, kao društveno odgovorna i ekološki osvešćena kompanija, obavezala se da će u narednom periodu koristiti obnovljivo sojino mastilo prilikom štampanja, ukloniti potencijalno štetne materije u proizvodnom procesu, ali i pridržavati se strogih ekoloških standarda koji uključuju i programe recikliranja.

„U kompaniji HONOR posvećeni smo održivom pristupu našim poslovnim operacijama, težeći harmoničnom balansu između razvoja tehnologije i zaštite životne sredine. Nastojimo da kreiramo pouzdane i inovativne proizvode za naše potrošače, istovremeno ulažući napor da postignemo održivost za našu planetu”, rekao je George Zhao, izvršni direktor kompanije HONOR Device Co., Ltd.

 

1 kompanije HONOR zaštiti životne sredine

 

Ambalaže proizvoda osmišljene uz brigu za zaštitu životne sredine

HONOR je posvećen korišćenju ekološki prihvatljivog mastila od soje kao zamenu neobnovljivim tradicionalnim mastilima na bazi nafte u proizvodnji svih paketa proizvoda i korisničkih priručnika. Zahvaljujući korišćenju sojinog mastila prilikom štampanja paketa i priručnika, HONOR je smanjio emisiju ugljen-dioksida za 68 tona, što je ekvivalent zapremini ugljen-dioksida koju može da apsorbuje 3.778 stabala u jednoj godini.

Uklanjanje potencijalno štetnih materija iz HONOR uređaja

HONOR je posvećen misiji kreiranja inovativnih „zelenih” tehnologija u proizvodnom procesu, kao i tome da ostane svestan svog uticaja na životnu sredinu. U skladu sa tim stremljenjima, kompanija je napravila iskorak i iz svojih proizvoda izbacila šest potencijalno štetnih supstanci koje još uvek nisu regulisane zakonima. HONOR ulaže stotine miliona juana godišnje u ovaj proces kako bi se smanjio potencijalni uticaj na životnu sredinu. Ovo je implementirano u sve HONOR mobilne telefone, tablete i nosive proizvode, zahvaljujući čemu je eliminisano oko 2.896 tona potencijalno štetnih supstanci.

Ispunjavanje najviših standarda zaštite životne sredine

HONOR nastoji da smanji uticaj svog proizvodnog procesa i poslovanja na životnu sredinu – počev od faze odabira sirovina do odlaganja otpada. Svi smart telefoni i nosivi uređaji kompanije HONOR postigli su stepen A od strane Kineskog centra za sertifikaciju kvaliteta (CKC). Više od 50 proizvoda iz celog portfolija HONOR-a dobilo je ovu akreditaciju.

Recikliranje i ponovna upotreba elektronike

Napredni sistem ponovne upotrebe i recikliranja može u velikoj meri da smanji troškove proizvodnje uz očuvanje nepotrebne potrošnje prirodnih resursa. HONOR trenutno sprovodi napredni i profesionalni program reciklaže i ponovne upotrebe. Od 2017. godine, HONOR je reciklirao preko 1.650 tona elektronskog otpada iz svojih distributivnih kanala.

HONOR nastoji da obezbedi vrhunsko korisničko iskustvo svojim strateškim fokusom na inovacije, visoki kvalitet i uslugu. Kompanija je posvećena omogućavanju inteligentnog života za sve ljude, dok u najvećoj meri minimizira uticaj na životnu sredinu. Stalnom težnjom ka održivosti, HONOR nastoji da postigne savršenu ravnotežu između razvoja tehnologije i zaštite životne sredine, doprinoseći očuvanju planete.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela