Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » POLAROTOR br. 1000

POLAROTOR je TV emisija o novim tehnologijama nastala u jesen 1990. godine na trećem kanalu nacionalne televizije – RTS, a trenutno se snima i emituje na televiziji Kopernikus.

To je ujedno i najstarija emisija koja obrađuje tematiku IT tehnologija. Prve teme su bile satelitske komunikacije, a tek kasnije kada su računari postali standardni deo naših života, samim time su postali i udarna tema ove emisije, tako da su danas standardne rubrike: Hardver, Softver, Internet, Hi-Fi tehnologije, Mobline komunikacije, Reportaže sa IT događaja, potrošačka elektronika, kućni aparati, IT Vesti…

 

slika-4

 

Autor i voditelj emisije je ugledni profesor univerziteta prof. dr Dragan Ćosić, koji se sa svojim saradnicima iz nedelje u nedelju trudi da emisija pored svog zabavnog sadržaja zadrži i svoju specifičnu edukativnu notu.

Emisija se emituje jednom nedeljno, a u sredu 09. aprila 2014. emitovan je i jubilarni Polarotor br. 1.000, što našu emisiju čini jednom od  najdugotrajnijnijih nedeljnih TV emisija  u celom regionu.

Novi Polarotor je vizuelno drugačiji i moderniji, ali je zadržao informativnu i obrazovnu ulogu po kojoj je Polarotor uvek bio poznat.

Polarotor se trenutno emituje na 1. kanalu televizije Kopernikus premijerno sredom u 19:20 i reprizno subotom od 11:40 h.

TV kopernikus se takođe može pratiti širom sveta LIVE putem Internet sajta www.tvkcn.net, a takođe i putem zakupljenog prostora na satelitu. Za one koji ne uspevaju redovno da nas prate putem TV ekrana, arhiva snimljenih emisija se nalazi ovde:  http://www.polarotor.rs/emisije/

 

polarotor hiljadita emisija

 

Glavna deviza emisije POLAROTOR je da navedene nove tehnologije običnim rečima budu približene običnim ljudima, dakle najširem krugu gledalaca, čime se u osnovi realizuje i glavni cilj emisije, učiti kroz zabavu i zabavljati se učeći.

 

Hiljaditi POLAROTOR možete pogledati na našem YouTube kanalu: http://www.youtube.com/watch?v=yZ10Hr7WczY

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela